Hysteroscopie - gevolgen | actualidadypolitica.com

Hysteroscopie – gevolgen

hysteroscopie-effecten

Hysteroscopie - de studie van de baarmoederholte door middel van een speciaal apparaat - een hysteroscoop. De arts door de vagina introduceert in de baarmoederholte een gysteroscoop, waarvan de dikte maximaal 10 mm is. Bij glasvezel wordt het beeld overgebracht naar een videocamera en weergegeven op de monitor, 20 keer vergroot.

Bij de diagnostische procedure wordt geen anesthesie uitgevoerd, met interventies op de baarmoeder onder controle van het apparaat met behulp van een lokale, zelden - algemene anesthesie.

Hysteroscopie wordt niet alleen gebruikt voor onderzoek van de baarmoederholte. De dokter heeft de mogelijkheid:

  • observeer de toestand van het uterusslijmvlies;
  • een biopsie van het baarmoederslijmvlies maken (als er een vermoeden bestaat over oncoprocess);
  • verwijder endometriale poliepen;
  • enkele submucosale fibromateuze knooppunten;
  • bij onvolledige abortus - verwijder de resten van de schelpen.

Ja, en medische abortus kan ook worden uitgevoerd met behulp van hysteroscopie, aangezien er geen diep trauma van de baarmoeder is tijdens visuele waarneming, wordt het foetale ei volledig verwijderd, wat betekent dat het risico op complicaties na abortus aanzienlijk wordt verminderd.

Complicaties na hysteroscopie van de baarmoeder

Hysteroscopie is een procedure die soms ernstige complicaties kan geven:

  1. Perforatie van de baarmoederwand - een zeer zeldzame maar ernstige complicatie, die mogelijk is met een grove overtreding van de procedure. Het is ook mogelijk als er processen in de baarmoeder zijn die niet vóór de interventie worden gediagnosticeerd of als een complicatie van chirurgische ingreep onder de controle van hysteroscopie. Perforatiesymptomen - een scherpe pijn tijdens de ingreep, gepaard gaand met pijnschokken, flauwvallen, bloeddrukverlaging, algemene zwakte. De gevolgen van perforatie na hysteroscopie zijn ernstig (bijvoorbeeld bloedingen in de buikholte) en voor hun preventie is een chirurgische ingreep in de baarmoeder na de procedure noodzakelijk.
  2. Baarmoederbloeding - een van de meest voorkomende complicaties, het ontwikkelt zich als de gevolgen van poliepverwijdering, of wanneer hysteroscopie werd uitgevoerd om het fibromateuze knooppunt te verwijderen, in strijd met de techniek van de procedure. Symptomen van bloeden zijn overvloedig bloeden uit de vagina gedurende meer dan 2 dagen (kleine vlekvorming zal worden waargenomen en normaal na de procedure). Met de ontwikkeling van bloedingen benoemen bloedstollende medicijnen, het verminderen van de baarmoeder medicijnen, en indien nodig - een interventie op de baarmoeder.
  3. endometritis - ontsteking van het slijmvlies van de baarmoederholte. Het is een infectieuze complicatie die ontstaat door drift tijdens de procedure van pathogene micro-organismen in de baarmoederholte. Ontstekingssymptomen ontwikkelen zich niet onmiddellijk, maar enkele dagen na de ingreep: de lichaamstemperatuur stijgt, er verschijnen pijnverschijnselen van verschillende intensiteit in de onderbuik, de vrouw heeft een bloed-purulente of purulente afscheiding uit de vagina. Behandeling van de complicatie bestaat uit massieve atibiotikoterapii en ontgiftingstherapie onder toezicht van een arts.

Preventie van complicaties na hysteroscopie

Om complicaties na de interventie te minimaliseren, wordt hysteroscopie niet uitgevoerd in de aanwezigheid van dergelijke ziekten,
als bacteriële ontstekingsprocessen van de geslachtsorganen (vaginitis, cervicitis, endometritis). complicaties na hysteroscopie

Om bacteriële complicaties te voorkomen, moet vóór de ingreep een vaginaal uitstrijkje worden onderzocht en geslachtsziekten worden uitgesloten.

U kunt de procedure voor ernstige uteriene bloedingen, vooral van een onduidelijke etiologie, niet uitvoeren voor baarmoederhalskanker, aangezien dit nadelige effecten kan hebben: na hysteroscopie kan de bloeding aanzienlijk toenemen. Hysteroscopie is gecontra-indiceerd in het geval van een mogelijk gewenste zwangerschap, omdat het een miskraam kan veroorzaken.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 5 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: