hormonale insufficiëntie na het gebruik van voorbehoedmiddelen

Het is lang geen geheim dat het nemen van hormonale anticonceptiva een hele lijst van negatieve gevolgen kan hebben. Pathologische abnormaliteiten komen zowel direct tijdens de toediening als na beëindiging van het medicijn voor.

Het meest voorkomende probleem waarmee vrouwen geconfronteerd worden na het gebruik van anticonceptiepillen op de lange termijn, is een hormonaal falen.

Hormonale insufficiëntie na het staken van het anticonceptiemiddel

Hormonale insufficiëntie na de afschaffing van voorbehoedmiddelen is een volledig begrijpelijk verschijnsel, dat meestal wordt geassocieerd met de natuurlijke processen van herstructurering van het lichaam.

Meestal is één tot één jaar nodig om de hormonale storing te herstellen die wordt veroorzaakt door het staken van het gebruik van anticonceptie. Deze periode sluit de mogelijkheid van zwangerschap niet uit en kan ook gepaard gaan met de volgende symptomen:

  1. Vertraging of, integendeel, te frequente menstruatiebloedingen. Deze aandoeningen worden veroorzaakt door de afwezigheid van hormonen van buitenaf. Als de cyclus niet lang genoeg herstelt, moet u naar een arts gaan om een ​​nauwkeuriger reden te vinden voor wat er gebeurt. Zwangerschap is ook mogelijk.
  2. Naast reproductieve stress wordt ook het zenuwstelsel blootgesteld. Vrouwen worden na de afschaffing van orale anticonceptiva vaak prikkelbaar, merken stemmingswisselingen op, klagen over een slechte gezondheid.
  3. Als voordat u start met voorbehoedsmiddelen bij vrouwen werd een huid probleem met de aanwezigheid van mee-eters en acne en vet haar, is het waarschijnlijk dat al deze onplezierige momenten weer zal terugkeren.
  4. Het begin van de actieve ovariumactiviteit gaat in sommige gevallen gepaard met pijnlijke gevoelens in de buik.

Hormonale insufficiëntie met anticonceptiemiddel

Als regel treden hormonale storingen niet op bij de juiste en constante inname van de anticonceptiepillen. Met uitzondering van de eerste 2-3 maanden na het begin van de receptie, omdat gedurende deze tijd het vrouwelijk lichaam wen aan de nieuwe manier van werken.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 − 79 =