hoe wordt meningitis overgedragen

hersenvliesontsteking Is een gevaarlijke besmettelijke ziekte. Het tast het zachte weefsel van de hersenen aan en kan in de hersenvocht penetreren. De ziekte is ernstig genoeg en leidt soms tot zeer onaangename gevolgen. Waarschuw dat het veel gemakkelijker is dan genezen. En om dit te doen, zal het geen kwaad om te weten hoe meningitis wordt overgedragen en om te voldoen aan alle geschikte preventieve maatregelen.

Hoe kan meningitis van persoon op persoon worden overgedragen?

De oorzaak van de ziekte in de meeste gevallen - schadelijke micro-organismen. De belangrijkste manieren om meningitis over te dragen kunnen zijn:

  1. Infectie is vatbaar voor baby's. In sommige gevallen wordt de ziekte overgedragen van moeder op baby, zelfs als de vrouw in bevalling geen ernstige symptomen heeft. In gevaar worden kinderen geboren als gevolg van een keizersnede.
  2. Air-drip manier - een van de meest voorkomende. Micro-organismen komen uit een ziek organisme met een hoest, tijdens een niesbui en zelfs tijdens een gesprek.
  3. Een andere manier om meningitis over te brengen is oraal fecaal.
  4. Het is niet aan te raden om de dingen van een geïnfecteerde persoon te gebruiken - de aandoening kan worden opgepikt door contact-huishoudelijke middelen.
  5. Het is beter om geen contact te maken met het bloed van de patiënt.

Manieren van infectie met purulente meningitis

De purulente vorm van de ziekte wordt veroorzaakt door meningokokken. Meningitis zoals overgedragen door druppeltjes in de lucht, met speeksel tijdens het kussen door de objecten die worden getroffen pathogenen uit bloed en seks, evenals tijdens zwangerschap en bevalling.

Het is niet genoeg om slechts één contact met meningococcus te hebben geïnfecteerd. Er zou een afname van de lokale of algemene immuniteit moeten zijn.

Hoe worden virale en bacteriële meningitis overgedragen?

De oorzaak van virale meningitis is vaak enterovirussen. De besmetting door hen kan voorkomen en in de lucht, en contact-huishoudenmanier. Om de kwaal te vangen in het zwembad, het meer of andere meningitis wordt overgedragen door druppeltjes in de luchtwaterlichamen slagen er een beetje in, en toch worden soms dergelijke gevallen vastgesteld.

Bacteriën die de bacteriële vorm van de ziekte veroorzaken, kunnen meerdere jaren in de nasopharynx leven. Ze beginnen alleen te beschadigen als ze in het bloed doordringen, en vandaar in het hersenvlies of cerebrospinale vloeistof. Gevaarlijke micro-organismen worden overgedragen via speeksel of slijm.

Hoe wordt tuberculeuze meningitis overgedragen?

Bij tuberculaire meningitis, beschuldig de tuberculose mycobacterium. Het kan alleen worden geïnfecteerd door bloed of door middel van een liquorigene verspreiding.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

99 − = 94