hoe werkt de allergie voor katten

Een charmant kitten kan het leven niet alleen vullen met comfort en positieve emoties, maar brengt ook serieuze problemen met zich mee in de vorm van een respons van immuniteit tegen een irriterend middel. Om het vergeeflijke spinnende schepsel niet de schuld te geven van al zijn problemen, is het beter om duidelijk te maken hoe de allergie voor katten tot uiting komt. De oorzaak van onaangename symptomen is niet altijd een huisdier.

Hoe verschijnt de allergie voor de vacht van katten bij volwassenen?

Om te beginnen is het belangrijk om te begrijpen dat de immuniteit helemaal niet reageert op de vacht van het dier. In dit geval zijn irriterende stoffen eiwitverbindingen, eiwitten die worden uitgescheiden met speeksel en urine.

Zo allergie gemanifesteerd net zo Britse katten, en in contact met andere rassen van zoete wezens, zoals volledig naakt Sphynxen. Ze zijn allemaal gaan regelmatig in de lade en likken, het vrijgeven van eiwitten in het milieu. Natuurlijk meeste van het eiwit wordt afgezet op de huid en haren van een huisdier dat heeft geleid tot de onjuiste mening dat het immuunsysteem reageert op wol.

Kenmerkende symptomen van de beschreven pathologie zijn specifieke symptomen en hoe snel allergieën voor katten worden gemanifesteerd. Als het voor andere soorten ziektes, bijvoorbeeld pollinosis, enkele uren duurt voordat een uitgesproken kliniek ontstaat, ontstaan ​​vrijwel onmiddellijk negatieve reacties bij contact met dieren.

symptomen:

  1. Niezen met een kleine hoeveelheid duidelijk geheim. Allergenen komen allereerst op de slijmvliezen van de neus tijdens het ademen, veroorzaken irritatie en wallen, soms - benauwdheid zonder verkoudheid.
  2. Droge hoest en kortademigheid, vergelijkbaar met een astmatische aanval. Eiwitverbindingen hebben microscopische afmetingen, die snel de membraanbarrières in de bronchiën overwinnen. Dit veroorzaakt problemen met ademhalen, piepende ademhaling, hoesten.
  3. Conjunctivitis. Een ander gebied dat wordt blootgesteld aan allergenen is het oog. De beschreven pathologie gaat gepaard met uitgesproken lacrimatie, opvallende roodheid van zowel eiwitten als slijmvliezen, zwelling van de oogleden. Daarnaast is er fotofobie.
  4. Dermatologische reacties. Typisch zijn allergieën typerend voor urticaria, maar bij direct contact met de kat kan huiduitslag talrijker zijn. Vaak is een rode uitslag erg jeukende en verspreidt zich snel door het hele lichaam, inclusief het gezicht en de nek.
  5. Ontsteking. Als het huisdier wordt gelikt, gebeten of gekrast enige menselijke huid overgevoeligheid voor de katachtige eiwit op deze plaats, eerst waargenomen roodheid en irritatie, zwelling, en vervolgens kan het ontstekingsproces starten, vooral wanneer een bacteriële infectie of besmetting van de wond.

Het is vermeldenswaard dat de symptomen strikt individueel zijn en dat niet noodzakelijk alle vermelde symptomen moeten plaatsvinden. Bovendien is het noodzakelijk om de vermoedelijke diagnose te controleren, na overleg met de allergoloog. De oorzaak van deze verschijnselen kan een heel andere ziekte zijn.

Hoe lang duurt het om een ​​allergie voor katten te krijgen?

Er is al vermeld dat niezen, hoesten en moeilijkheden met ademhalen zich meestal voordoen tijdens de eerste uren van communicatie met een huisdier, ongeacht het ras. Maar dit hoe werkt de allergie voor katten bij volwassenende indicator kan variëren afhankelijk van verschillende factoren.

Daarop, door hoeveel de allergie voor katten wordt getoond, zijn de volgende parameters van invloed:

  • de leeftijd van het dier, de kittens produceren minder eiwitten;
  • overvloed aan wollen dekking;
  • frequentie van schoonmaken in kamers;
  • De habitat (leven in een aparte kamer, op straat of vrij bewegend).

De reactietijd is compleet verschillend voor elke persoon, sommige symptomen verschijnen na 5-15 minuten, andere - na een paar maanden.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 47 = 49