kleefproces in het bekken

Bij vrouwen is het adhesieproces in het kleine bekken een tamelijk ernstig probleem, dat zelfs de WHO een aparte categorie ziekten is. De gegevens van recente medische en sociologische studies getuigen op welsprekende wijze dat het adhesieproces van de bekkenorganen de reden is voor de onvruchtbaarheid van vier miljoen Russische paren.

Redenen voor de vorming van verklevingen

Spikes in het kleine bekken komen meestal voor tegen de achtergrond van ontstekingsziekten van de geslachtsorganen. En deze ziekten kunnen van verschillende soorten zijn: gonorroe, ZPPP, chlamydia, staphylococcus, streptococcus of E. coli. Wanneer de chronische vorm wordt gestart, is het heel moeilijk om ze te behandelen. Zelfs een volledige genezing kan de menstruatiecyclus, miskraam van de foetus, pathologie (bevroren zwangerschap, doodgeboorte, abnormale ontwikkeling van de foetus) en zelfs absolute onvruchtbaarheid beïnvloeden. Als de behandeling op tijd en correct is gestart, kunnen er geen spikes ontstaan. De “onderwaterschimmel” van deze gynaecologische aandoening is echter dat ontstekingen niet altijd voelbaar zijn en langzaam in een chronische vorm terechtkomen. Er is nog een reden. Wanneer de acute hinderlijke symptomen verdwenen, stopt de vrouw met de behandeling. De ziekte verdwijnt nergens, maar “verbergt”, waardoor een chronisch hechtingsproces ontstaat.
Een belangrijke rol wordt gespeeld door de toestand van het vrouwelijke immuunsysteem. Als het lichaam zwak ziek is, is het risico op chronicisatie aanzienlijk verhoogd. Tegenwoordig vindt elke derde vrouw die een inflammatoire gynaecologische aandoening heeft gehad, tekenen van een soldeerproces. Frequente gynaecologische aandoeningen kunnen dus worden toegeschreven aan indirecte tekenen van adhesief proces, wat onmiddellijke behandeling vereist.

Symptomen en behandeling

Symptomen van verklevingen in het kleine bekken zijn gevarieerd. Een vrouw, in wiens organisme het adhesieproces zich begon te vormen, houdt zich bezig met buikpijn, obstipatie, algemene zwakte. Vanwege de verklevingen tussen de darmlussen is het proces van vertering van voedsel moeilijk, en de vervorming en krommingen van de eileiders maken de transplantatie van een bevruchte eicel in de baarmoeder onmogelijk. Frequente ontstekingsprocessen, die de oorzaak zijn van verklevingen, worden soms hun gevolgen, waardoor de ziekte een vicieuze cirkel wordt.
De moderne medische behandeling van het adhesieve proces van het kleine bekken wordt op twee manieren uitgevoerd: conservatief (complex) en chirurgisch. De eerste methode is gebaseerd op het effect van ontstekingsremmende geneesmiddelen op verklevingen en gelijktijdige ontvangst van enzym- en immunomodulerende middelen voor de preventie van verklevingen die zich in de toekomst kunnen voordoen.

Als het proces van kleefstof zeer sterk tot uitdrukking wordt gebracht, nemen ze hun toevlucht tot de tussenkomst van chirurgen. De operatie is om alle verklevingen te ontleden, soms is het nodig om kunststofbuizen te produceren. Het behalen van moderne geneeskunde is laparoscopie – effectief en voldoende kleefproces van kleine bekkenbehandelingveilige methode. Maar niet altijd is de operatie effectief in het inflammatoire terugkerende proces. Bovendien is laparoscopie niet geschikt voor elke patiënt.

Helaas is er vandaag geen manier om volledig van verklevingen af ​​te komen. Hoe meer verklevingen, hoe langer ze in het vrouwelijk lichaam zitten, hoe moeilijker het is om te behandelen. Het is echter heel goed mogelijk om vrouwen te redden van pijn en andere ongemakkelijke uitingen van dit proces. Niet uitgeput door pijn, herstelt het lichaam effectiever de verstoorde functies. Artsen worden ten zeerste aanbevolen bij de eerste tekenen van adhesief in het bekken zonder vertraging, zonder het bezoek voor morgen uit te stellen, om contact op te nemen met specialisten.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1