Gynaecologische dilatator | actualidadypolitica.com

Gynaecologische dilatator

gynaecologische dilatatorDe gynaecologische dilatator wordt vaak gebruikt in de gynaecologische praktijk. Met zijn hulp worden de meeste "vrouwelijke" operaties uitgevoerd.

Wat is een gynaecologische dilatator?

In de regel is dit gereedschap gemaakt van metaal en heeft het een cilindrische vorm. Het deel van de expander, dat tijdens onderzoek of een operatie in de baarmoederhals wordt ingebracht, heeft een afgerond uiteinde. Het tweede uiteinde, dat de arts tijdens manipulatie in zijn hand houdt, heeft een afgeplatte vorm. Als je goed kijkt, kun je figuren over dit deel zien. Deze markering geeft de grootte van het gereedschap aan: de diameter in mm. Als regel, gebruik bij het uitvoeren van verschillende gynaecologische manipulaties een hele reeks van dergelijke instrumenten - van 3 tot 17. Een dilator van het cervicale kanaal wordt geproduceerd, en een grotere, nummers 18-24.

Waar wordt de gynaecologische dilatator voor gebruikt?

Wanneer onderzoek met een sonde geen duidelijke resultaten geeft van de toestand van de baarmoederholte, wordt een vingeronderzoek uitgevoerd, dat niet compleet is zonder een expander.

Typisch gebruikt deze manipulatie een hele reeks gereedschappen. Begin de procedure met de toepassing van een cervicale dilatator van kleinere grootte die overeenkomt met de diameter cervicale dilatatorhaar kanaal. Vervolgens, naarmate de maat groter wordt, wordt een uitbreiding met een groot aantal gebruikt.
Het gebruik van deze tool kan ook in die gevallen dat er een zeldzame pathologie is - infectie van het cervicale kanaal. Deze ziekte is meestal een aangeboren overtreding.

Aldus kan een gynaecologische dilatator worden gebruikt, zowel tijdens chirurgische operaties als tijdens een diagnostisch onderzoek, wanneer het cervicale kanaal van kleine afmeting is, en om de holte te inspecteren is het noodzakelijk om het te vergroten.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 47 = 51

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: