Grasweegbree - nuttige eigenschappen en contra-indicaties

In volksrecepten is gras psyllium populair omdat het effectief omgaat met verschillende problemen met betrekking tot gezondheid en schoonheid. Er zijn veel volksrecepten, tijd beproefd. Het is belangrijk om te bedenken dat de plant niet alleen voordelen biedt, maar ook schade kan aanrichten.

Weegbree - nuttige eigenschappen en contra-indicaties

In deze plant zijn er vele belangrijke componenten, zodat heeft flavonoïden, glycosiden, zuren, choline, vitamine C en K, en meer kalium, magnesium en andere stoffen. Het is interessant om te weten wat nuttig is voor weegbree:

 1. Vermindert het niveau van triglyceriden en heeft een positieve invloed op de conditie van het hart en de bloedvaten. Bij regelmatig gebruik kunt u het risico op een hartaanval en beroerte verminderen.
 2. Het heeft een ontstekingsremmend effect, dus het kan worden gebruikt als een middel tegen kanker.
 3. Het is een goede krampstillend middel, dat bijvoorbeeld effectief is tijdens de menstruatie.
 4. Bevordert de zuivering van bloed en heeft nog steeds een diuretisch effect.

Er moet rekening mee worden gehouden dat, net als veel andere planten, de weegbree een lijst met contra-indicaties heeft:

 1. Sommige mensen hebben een individuele intolerantie voor de plant, die zich manifesteert als een allergie.
 2. Met een verhoogde zuurgraad van de maag zijn folkremedies gecontra-indiceerd.
 3. Verboden plant met verhoogde bloedstolerantie en trombi.

Weegbree - geneeskrachtige eigenschappen en toepassing

De plant heeft een breed scala aan nuttige stoffen en is sinds de oudheid opgenomen in de recepten van de traditionele geneeskunde. De lijst met betrekking tot wat weegbree helpt, kunt u nog lang doorgaan, dus het is effectief voor problemen met de maag, luchtwegen, bloedvaten enzovoort. Je kunt verse en droge bladeren gebruiken, bereid uit bouillon en infusies.

psyllium geneeskrachtige eigenschappen en toepassing

Weegbree tegen hoesten

De plant bevat biologisch actieve stoffen, die een positief effect hebben op de werking van het ademhalingssysteem. Weegbree bestrijdt effectief bacteriële en virale infecties, en het desinfecteert ook slijmvliezen en bevordert de regeneratie van microdamages. Uitzoeken wat de weegbree behandelt, is het vermelden waard en het pijnstillende effect van de plant. We merken ook het stimulerende effect op, waardoor het gras het immuunsysteem versterkt.

ingrediënten:

 • droge weegbree - 1 eetl. lepel;
 • kokend water - 1 liter.

voorbereiding:

 1. Neem de glazuurpot en plaats de bereide ingrediënten erin. Zet op een vuurtje en kook gedurende 10 minuten.
 2. Nadat de tijd is verstreken, staat u de dag onder het deksel op een donkere plaats. Neem voor elke maaltijd 1 eetl. lepel met klaar infuus.

Weegbree met gastritis

Het positieve effect van planten op de organen van het maagdarmkanaal was zelfs in de oudheid bekend. In de bladeren zijn er stoffen die de productie van maagsap verbeteren en slijmvliesontsteking verminderen, dankzij het omhullende effect. Weegbree voor de maag is nuttige enzymen die de biochemische processen van het lichaam en caroteen versnellen, wat bijdraagt ​​aan het genezingsproces van wonden.

ingrediënten:

 • bladeren van weegbree - 40 g;
 • wodka - 200 ml.

voorbereiding:

 1. Vermaal de plant en vul hem met alcohol. Sta er allemaal 12 uur lang op en reken.
 2. Neem dit medicijn in zijn zuivere vorm met gastritis kan dat niet, dus verdun het met water, met behulp van 2 eetlepels. eetlepels per 100 ml. Drink een tinctuur per maand voor de hoofdmaaltijden.

hoesten weegbree

Weegbree tegen aambeien

Aambeien lokt vaak constipatie, en dus de plant helpt dit probleem te bestrijden door het stimuleren van de productie van maagsap, ontlasting zacht worden en de passage van ontlasting vergemakkelijkt. Nuttige eigenschappen van psyllium belangrijke aambeien: ontsteking vermindert, bevordert regeneratie verwonding heeft antiseptisch en vermindert pijn. Er zijn een aantal regels voor het behandelen van:

 1. Zeven bladeren van de plant wassen en scheur je handen in kleine stukjes om het sap eruit te laten springen. Giet ze met kokend water en dring drie minuten aan.
 2. Hierna verschuift u de voorbereide bladeren naar een gaasverband en wacht u tot ze afgekoeld zijn tot een aanvaardbare temperatuur. Aanbrengen op de anus en vasthouden tot de bladeren afkoelen.
 3. De behandeling zou 10 dagen moeten duren. Voor preventie wordt aanbevolen de cursus 1-2 keer in drie maanden te herhalen.

Behandeling van weegbree-gewrichten

Een groot aantal mensen, vooral ouderen, lijden aan pijnlijke gevoelens in de gewrichten. Helende eigenschappen van weegbree helpen om hiermee om te gaan, en het vermindert ook de ontsteking. Er zijn twee manieren waarop u de plant kunt gebruiken voor gewrichtsproblemen:

 1. Meng gehakte bladeren en honing in gelijke verhoudingen. Goed roeren en in de koelkast bewaren voor een lange tijd. Aanbrengen op gaas en aanbrengen op het probleemgebied. Houd er rekening mee dat deze methode niet kan worden gebruikt voor spataderen.
 2. Je kunt bloemen en weegbree nemen, die moeten worden geplet om het sap te isoleren. Houd een dergelijk kompres niet langer dan 20 minuten, anders kan het brandwonden veroorzaken.

psyllium nuttige eigenschappen en contra-indicaties

Weegbree bij pancreatitis

De effectiviteit van planten bij de behandeling van problemen met de pancreas wordt door veel mensen bevestigd, omdat het de toon verlaagt, wallen verwijdert en het proces van het produceren van maagsap normaliseert. Medicinale eigenschappen van weegbree omvatten een ontstekingsremmend en regenererend effect. Er zijn verschillende recepten, maar vaker wordt vers sap gebruikt, omdat het een meer uitgesproken therapeutisch effect heeft.

 1. Maak de bladeren schoon en druk ze door gaas om het sap te krijgen.
 2. Als het er dik uitziet, kun je gekoeld water toevoegen, waarbij je gelijke verhoudingen observeert.
 3. Zet het sap op het vuur en laat het een paar minuten koken, en koel het vervolgens in de koelkast, maar niet meer dan twee weken.
 4. Gras zal helpen bij pancreatitis, als je in 20 minuten sap neemt voor 1-2 dessertlepels. voor de maaltijd drie keer per dag. De duur van de opname moet worden bepaald door de arts en in de meeste gevallen is het 15-30 dagen.

Weegbree met trofische zweren

Vaak verschijnen met spataderen en posttromboflebitisch syndroom wonden op de huid die niet genezen. Trofische ulcera kunnen zowel single als multiple zijn. Naast de hoofdbehandeling die door een arts is voorgeschreven, kunt u ook volksrecepten gebruiken. De bladeren zijn geschikt voor de bereiding van een middel dat is bedoeld voor externe behandeling.

ingrediënten:

 • geplette bladeren - 1 eetl. lepel;
 • water - 200 ml.

voorbereiding:

 1. Weegbree in volksgeneeskunde wordt alleen in gezuiverde vorm gebruikt, dus het moet weg van wegen en planten worden verzameld en grondig worden gewassen. Vul het met water en zet het op het fornuis.
 2. Na het koken 10 minuten laten koken en dan een uur onder het deksel staan. Het zal alleen weglopen en kan worden gebruikt.
 3. Spoel het oppervlak van zweren meerdere malen per dag. 'S Avonds wordt aangeraden om een ​​kompres te maken door de bladeren die nog in de bouillon zitten aan te brengen.

weegbree met gastritis

Weegbree voor gewichtsverlies

De plant kan niet alleen gebruikt worden voor de behandeling, maar ook om zich te ontdoen van overtollige gewicht te krijgen, want het verbetert de stofwisseling, verlicht honger, voorkomt afzetting van vet en normaliseert de hoeveelheid cholesterol in het bloed. Het gebruik van weegbree bevordert de zuivering van het spijsverteringskanaal en verbetert het spijsverteringsstelsel. De plant stimuleert de productie van maagsap, zodat het proces van het splitsen van voedsel sneller zal plaatsvinden.

 1. Om het weegbree sap te krijgen, moet je de toppen van de bladeren pakken en ze slaan met kokend water. Vermaal ze en pak het sap.
 2. Meng het met wodka in gelijke hoeveelheden, en voor gebruik tinctuur verdunnen met water, met behulp van 1 el. lepel in 50 ml water.
 3. Neem de remedie voor gewichtsverlies drie keer per dag gedurende 30 minuten. voor het eten. Duur van gebruik is een maximum van een maand.

Weegbree in cosmetologie

De plant wordt niet alleen aanbevolen voor de behandeling van verschillende ziekten, maar wordt ook gebruikt voor cosmetische doeleinden. Eigenschappen van weegbree hebben een verjongende werking, verlichten ontstekingen, maken onregelmatigheden glad en verminderen het risico op huiduitslag. Een andere plant hydrateert de droge dermis en normaliseert het werk van de talgklieren. Nuttig kruid weegbree en haar, dus het kan helpen om de structuur te herstellen, te ontdoen van de kwetsbaarheid en bezocht tips, verbetering van groei, verhoging van de bloedcirculatie en stoppen met het verlies, maar ook de voeding van de haarzakjes te verhogen.

Weegbree voor haar

Om de conditie van je haar te verbeteren, kun je verschillende middelen gebruiken en de populaire opties zijn de volgende:

 1. Bouillon. Bladeren en zaden van weegbree (20 g) hakken en in een glazen pot doen. Giet alle 1 liter kokend water. Koel en spoel het haar na het wassen. Om het te wassen is er niets nodig.
 2. Juice. Neem het sap van weegbree (1 eetlepel) en wrijf het in de hoofdhuid. Bij hoog vetgehalte, weegbree weegbree gebruiken in zuivere vorm, en met een droge hoofdhuid, verdun het sap in gelijke hoeveelheden met water. Doe de hoed op en verlaat het masker gedurende 20-30 minuten. Voer 1-2 procedures uit voor een maand.

genezende eigenschappen van weegbree

Weegbree voor het gezicht

Er zijn verschillende manieren om een ​​huidverzorgingsinstallatie te gebruiken die geschikt is voor dagelijks gebruik:

 1. Ice. Droog gras weegbree (8 g) wordt gegoten in water (80 ml) en een paar uur onder een deksel toegediend. Zeef en voeg tarwemeel toe (5 ml). Goed roeren, in vormen gieten en invriezen. Werk het ijs af door de huid af te vegen, beweeg op massagelijnen. In dit geval helpt de weegbree bij puistjes, kleine rimpels en andere problemen. Besteed 10 sessies.
 2. Masker voor gezicht van weegbree. Bladeren van psyllium (6 stuks) Hak in een vleesmolen, voeg zure room (20 g) en kwartelsei toe. Klop de menger helemaal tot aan homogeniteit. Houd het gezicht 20 minuten aan. en was het afkooksel van kamille af.
Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − 41 =