bergamot gras

Bergamot is vrij beroemd gras. Dit komt door de aromatische eigenschappen. Fans van theedrinken waarderen de verfrissende subtiele geur en liefhebbers van aromatherapie vertegenwoordigen hun procedures niet zonder. Bovendien heeft bergamot vele andere nuttige eigenschappen die bekend zijn bij de moderne volksgeneeskunde.

Maar eerst wil ik opmerken dat bergamot een citrus is, die werd verkregen door het overschrijden van bittere sinaasappel en citroen.

Nuttige eigenschappen van bergamotgras

De therapeutische eigenschappen van bergamot verrassen veel artsen en aanhangers van de traditionele geneeskunde, omdat een van zijn belangrijke eigenschappen antiseptisch is. Deze eigenschap is zo sterk dat vóór de ontdekking van antibiotica bergamot werd gebruikt om verschillende ontstekingen en allerlei soorten infecties te elimineren. Maar zelfs ondanks de ontdekking van de sterkste medische voorbereiding, blijft bergamot effectief worden gebruikt bij de behandeling van virale, bacteriële en ziektes, als een sweatshop en antipyretisch middel.

Ook bergamot is een uitstekend slijmoplossend middel, dus wordt het aanbevolen voor droge hoest. Gras kan ook worden gebruikt als een profylaxe voor verkoudheid, omdat het gebruik ervan de immuniteit verbetert en de afweer van het lichaam versterkt.

Theeliefhebbers met natuurlijke bergamot moeten weten dat een dergelijke drank de huid van pigmentvlekken kan helpen verwijderen en zelfs de huidturgor kan verbeteren. Als u bekend bent met een probleem zoals een vette huid, dan zullen de gunstige eigenschappen van de kruidige bergamotplant in combinatie met thee u helpen dit probleem op te lossen en ook de poriën op het gezicht verminderen en het werk van de talgklieren verminderen. Maar nogmaals zullen we benadrukken dat alleen thee met natuurlijke bergamot effectief zal zijn, en niet met gearomatiseerde additieven.

Als u de laatste keer voelt dat uw zenuwstelsel niet normaal is, vervang dan de gebruikelijke thee door een bergamotdrankje. U zult zich ontdoen van problemen zoals:

  • vermoeidheid;
  • spanning;
  • angst;
  • angst;
  • nadelige effecten van stress.

Ook kan de drank de gemoedstoestand verhogen, de pijn versterken en depressie verlichten. Als je een druk levenritme hebt, drink dan natuurlijke thee met bergamot en je zult snel omgaan met dagelijkse stress en depressieve toestanden.

Psychologen worden ook geadviseerd om bergamot te gebruiken, omdat het aroma inspireert, de fantasie wekt, de mentale toestand van een persoon verbetert en de werkstemming bepaalt.

Een veel voorkomende tienerziekte heeft ook zijn behandeling gevonden in de gunstige eigenschappen van bergamotplanten. Natuurlijke geneeskunde kan het autonome zenuwstelsel weer normaal maken en heeft ook een positief effect op de bloedvaten als geheel, wat bijdraagt ​​aan herstel.

Ironisch genoeg heeft bergamot nog steeds de eigenschappen van een afrodisiacum. Versterkend de potentie, is hij in staat om de indruk van nabijheid levendiger en sterker te maken.

bergamot nuttige eigenschappen

In de vorm van olie wordt bergamot gebruikt om snel brandwonden, wonden en insectenbeten te genezen. Het wordt veel gebruikt in cosmetica in de strijd tegen huiduitslag, acne, herpes, huidirritatie en vele anderen.

Contra-indicaties voor het gebruik van bergamot

Ondanks een breed scala aan nuttige eigenschappen, heeft bergamot contra-indicaties, waarmee bij het gebruik rekening moet worden gehouden. Dus, de plant is niet wenselijk voor zwangere vrouwen en mensen die allergisch zijn voor citrusvruchten. Als je gestoord bent door veelvuldige slapeloosheid, dan levert deze plant je ook geen voordelen op, maar integendeel, het kan veel schade aanrichten. De geur van bergamot is schadelijk voor kinderen onder de 12 jaar, dus laat uw kind geen aromatische olie uit deze plant ademen.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 + = 92