Gas gangreen

Alleen de naam van deze ziekte veroorzaakt griezelig. Gasgangreen is een onaangename en gevaarlijke infectie. Dit is natuurlijk niet het meest aangename onderwerp voor discussie, maar het is noodzakelijk om te weten hoe de ziekte eruit ziet, wat deze veroorzaakt en hoe deze wordt genezen. Immers, zoals de meeste andere ziekten, kan gas gangreen veilig worden genezen met tijdige detectie.

De belangrijkste oorzaken en symptomen van gas gangreen

Gewoonlijk ontwikkelt gasgangreen met uitgebreide schade aan weefsels. Meestal ontwikkelt de infectie zich op de plaats van schotwonden, snijwonden, open fracturen en andere ernstige verwondingen. Het binnendringen van deeltjes aarde, kleding en stof in de wond bevordert alleen de verspreiding van schadelijke bacteriën.

Hoe groter het beschadigde deel van de huid en hoe meer vervuild, hoe gunstiger de omstandigheden voor het ontstaan ​​van infecties. Het meest intense gas gangreen ontwikkelt zich in beschadigde spieren.

Gangreen pathogenen anaerobe bacteriën, die de belangrijkste voedselbron dode huidcellen en spieren. Dit is te wijten aan het feit dat tijdens het leven de meeste microben genereert gas gangreen heet gas. Het is belangrijk om te begrijpen dat de verwekker van gas gangreen ontwikkelt en zeer snel verspreidt, dus zelfs een dag vertraging kan fataal zijn.

Erken dat gangreen eenvoudig is, de ziekte manifesteert zich de volgende dag na infectie. De belangrijkste symptomen van de ziekte zijn als volgt:

  1. Verhoogde palpitatie en ademhaling, vergezeld van een verlaging van de bloeddruk.
  2. Er is een sterke toename van de lichaamstemperatuur. Als de temperatuur blijft groeien - dit is een teleurstellend teken.
  3. De patiënt lijdt aan slapeloosheid.
  4. Iemand die gangreen ontwikkelt, gedraagt ​​zich te opgewonden. In zeldzame gevallen lijdt de patiënt aan een al te depressieve stemming.

De belangrijkste tekenen van gangreen van het gas zijn algemene uitdroging en verminderde renale excretie. Als u niet tijdig let op dergelijke symptomen en laat bent met het begin van de behandeling, kan de dood binnen enkele dagen optreden.

Overdracht en behandeling van gas gangreen

Sommige deskundigen zijn van mening dat u gas gangreen aankan met behulp van speciale serums. Zoals de praktijk aantoont, is deze methode in de meeste gevallen inefficiënt. Bovendien zijn er gevallen geweest waarin de toestand van de patiënt na gebruik van sera alleen maar verslechterde.

Dat is de reden waarom alleen chirurgische behandeling van gas gangreen echt effectief is. Alle dode weefsel moet voorzichtig worden verwijderd. Zorg ervoor dat u de randen en de onderkant van de wond behandelt, waar de pathogene microben kunnen achterblijven. Om de behandeling succesvol te laten zijn, zelfs na een operatie, is het noodzakelijk om een ​​antibioticakuur te volgen.

Bij de behandeling van gasgangreen moeten zorgverleners zich houden aan alle hygiënische normen. De patiënt is verplicht geïsoleerd. Na het verbinden worden alle verbanden vernietigd en wordt het instrument gesteriliseerd.

Gas gangreen met diabetes mellitus

Gangreen-behandeling met gas

Gangreen van het gas kan een van de complicaties van diabetes mellitus zijn. Overmatige hoeveelheid glucose in het lichaam verandert soms in bloedvaten. Het is om deze reden dat diabetici voortdurend het glucosegehalte moeten controleren.

De symptomen van diabetisch gangreen zien er als volgt uit:

  1. Tintelingen in de onderste ledematen.
  2. Diabetische voetvorming. De structuur van de voet verandert enorm.
  3. Met de ontwikkeling van diabetische gangreen kunnen bepaalde delen van de huid op de benen rood worden of een onnatuurlijk witte kleur aannemen.
Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =