eierstokkanker symptomen

Zoals je weet, is een vroege diagnose met zulke formidabele ziektes als kanker de belangrijkste voorwaarde om succesvol te overwinnen. Daarom moet u uw lichaam nauwlettend in de gaten houden, niet alleen regelmatig medische faciliteiten bezoeken, maar ook in staat zijn om de tekenen van ziekten onafhankelijk te identificeren. Wat zijn de symptomen die bij eierstokkanker worden gevonden, beschouwen we in dit artikel.

Hoe eierstokkanker te identificeren?

Eierstokkanker is een groep van neoplasmen die kunnen voorkomen in verschillende weefsels die zich in de eierstokken bevinden. Eierstokkanker is een zeer verraderlijke ziekte, omdat het zich vaak niet onmiddellijk manifesteert en zich openbaart in de vroege stadia van slechts een derde van de patiënten. In dit geval bepalen zelfs onderzoeken van het bekkengebied, echografie en bloedonderzoek niet nauwkeurig de aanwezigheid van de ziekte. Dit kan worden verklaard door het feit dat de eierstokken, normaal gesproken met een diameter van 2,5 cm, zich diep in de buikholte bevinden en de tumor kan groeien tot een voldoende grote afmeting voordat hij kan worden geïdentificeerd.

Bovendien zijn de symptomen van eierstokkanker bij vrouwen moeilijk te onderscheiden van de symptomen van andere, meer algemene ziekten, die vaak als eerste eierstokkanker worden genomen, wat een foute diagnose stelt. Tekenen van eierstokkanker kunnen bijvoorbeeld lijken op manifestaties van ziekten van de blaas of het spijsverteringsstelsel. Bij deze ziekte zijn de symptomen echter, in tegenstelling tot andere, constant en worden ze erger en komen ze niet periodiek voor.

Dus de eerste tekenen van eierstokkanker kunnen als volgt worden uitgedrukt:

  • constant ongemak in de buik, een gevoel van overmatig eten, zwelling;
  • dringende aandrang om te urineren, frequent urineren;
  • pijn in het bekkengebied, lumbale regio;
  • onverwachte veranderingen in de aard van de ontlasting (diarree of obstipatie);
  • Oorzakelijke toevoeging of gewichtsverlies;
  • toename van de taille;
  • verslechtering van de eetlust, algemene zwakte;
  • pijnlijke geslachtsgemeenschap.

Een van de eerste specifieke symptomen bij eierstokkanker is onbegrijpelijke afscheiding uit het geslachtsorgaan (vaak bloederig). Met de progressie van de ziekte, wordt de pijn in de buik pijnlijk en trekt, intensivering. Bij eierstokkanker neemt de lichaamstemperatuur in veel gevallen toe tot 37,5 - 38 ° C, wat vaak 's avonds gebeurt. In latere stadia verschijnen bloedarmoede, uitputting van het lichaam, abdominale vergroting, oedeem van de onderste ledematen, tekenen van respiratoire en cardiovasculaire insufficiëntie.

Diagnose van eierstokkanker

Als er na het gynaecologisch onderzoek een verdenking van de ziekte bestaat, wordt er echografie noodzakelijk uitgevoerd, waardoor een volumetrische formatie, de aanwezigheid van vocht in de buikholte kan worden opgespoord. Met behulp van computer- en magnetische resonantiebeelden bestuderen de specialisten in detail alle organen waarnaar de ziekte zich zou kunnen verspreiden. Met hetzelfde doel, om te controleren of er metastasen in de longen zijn, wordt radiografie voorgeschreven. Wanneer vloeistof wordt gedetecteerd in de buikholte of in andere hoe eierstokkanker te identificerengebieden die worden ingenomen voor onderzoek naar de aanwezigheid van kankercellen. Als een tumor wordt gedetecteerd, is een diagnostische operatie met een biopsie nodig om te bepalen of het kwaadaardig of goedaardig is, een studie van een stukje tumorweefsel.

Wat als er een vermoeden bestaat van eierstokkanker?

Het belangrijkste is om de angst voor een mogelijke diagnose te overwinnen en niet voor één dag een bezoek aan specialisten uit te stellen en analyses uit te voeren. Als de diagnose is bevestigd - in elk geval niet om de behandeling te weigeren en niet uit te stellen. In het geval dat na het vinden van de bovenstaande symptomen, een andere diagnose werd gesteld, maar na de behandeling was er geen verbetering, een tweede onderzoek zou moeten worden uitgevoerd.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =