donkere ontlading vóór maandelijksToewijzingen van donkerbruine kleur, onmiddellijk voor de menstruatie, kunnen zowel een normaal verschijnsel zijn als een teken van gynaecologische beschadiging. Laten we van dichterbij kijken en vertellen wat de donkere afscheidingen kunnen zeggen vóór de menstruatie.

Wanneer de donkere ontlading vóór de menstruatie als de norm kan worden beschouwd?

Zo'n verschijnsel bij een vrij groot aantal vrouwen kan het eerste teken van het naderende maandblad worden genoemd. Meestal worden ze letterlijk een paar uur vóór het verschijnen van menstruatiebloed waargenomen. Ze krijgen hun kleur vanwege het feit dat aan het begin van de menstruatie, met de toewijzing van een kleine hoeveelheid bloed, het niet onmiddellijk naar buiten komt, wat resulteert in een donkere kleur.

Het is ook wetenschappelijk bewezen dat elke stressvolle situatie bij een vrouw leidt tot een verandering in de hormonale achtergrond in haar lichaam. Hierdoor kan kort voor de menstruatie bloedige afscheiding van donkere kleur worden waargenomen.

Naast het bovenstaande is het noodzakelijk om rekening te houden met het feit dat, bijvoorbeeld, een scherpe verandering in lichaamsgewicht na langdurige dieet ook onvermijdelijk invloed op de hormonale status van het systeem en kan leiden tot het optreden van ontlading voor de menstruatie.

In welke gevallen is het verschijnen van een donkere kleur vóór de menstruatie een symptoom van de ziekte?

Ondanks het feit dat dit soort verschijnsel ook kan optreden bij verder gezonde vrouwen, meestal donker, spotten voor de menstruatie betekenen dat een vrouw in het lichaam is er een gynaecologische aandoening.

Dus de meest voorkomende van de vrouwelijke ziektes die dergelijke symptomatologie veroorzaken, is een endometriose. Naast uitscheidingen, waarvan de schaduw kan zijn van bruin, bruin tot zwart, met deze aandoening, zijn er pijnlijke gewaarwordingen gelokaliseerd in de onderbuik, die vaak luidruchtig zijn.

Wat betreft het volume van uitscheidingen bij deze ziekte, het is klein, - vaker wel dan niet vrouwen klagen over een uitstrijkje van een verdachte, donkere kleur.

Tweede verspreiding van de ziekte, die gepaard gaat met de verschijning van donkere ontlading is endometritis. Deze ziekte heeft een infectieuze oorsprong. Samen met de afscheidingen van het hebben van een onaangename geur, een vrouw neemt de opkomst van permanente, pijnlijke sensaties in de buik pijn, vaak uitstraalt naar het heiligbeen en de onderrug, en er zijn meer dan een dag. Dit alles gaat meestal gepaard met een gebrek aan energie, gebrek aan gevoel.

Het is ook noodzakelijk om te zeggen dat vele seksuele infecties gepaard gaan met het verschijnen van afscheidingen kort voor de menstruatie. Dus, bijvoorbeeld, donker geel ontslag, net voor de menstruatie kan praten over dergelijke pathologieën als:

  • chlamydia;
  • gonorroe;
  • genitale herpes, etc.

Praten over waarom de donkere afscheiding vóór de menstruatie kan verschijnen, het is onmogelijk om niet zo'n reden te noemen als de aanwezigheid van tumorachtige formaties in de voortplantingsorganen. Een voorbeeld hiervan kan hyperplasie van poliepen van het endometrium zijn. Bij deze ziekte is er in de regel een storing in de menstruatiecyclus, het verschijnen van premenstruele afscheidingen en zalven aan het begin en het midden van de cyclus. De vrouw merkt de pijn direct in het bekken op, die vaak een krampachtig karakter heeft.

Met een dergelijke tumorachtige formatie als myoma, donkere ontlading kort voor de menstruatie - afscheiding van donkerbruin voor maandelijkseen frequent verschijnsel. In de meeste gevallen kan een dergelijke overtreding in de beginfase niet worden vastgesteld, omdat het is praktisch asymptomatisch en maakt de vrouw niet lastig. Alleen met een toename in de formatie neemt de druk toe op de aangrenzende organen, wat hevige pijn veroorzaakt. Dan zoekt een vrouw medische hulp.

Dus, zoals uit het artikel blijkt, zijn er nogal wat redenen voor het verschijnen van donkere kleurscheidingen vóór de meest maandelijkse. Daarom is voor de exacte vaststelling van degene die tot de overtreding heeft geleid, medisch consult en onderzoek noodzakelijk.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 8