dibasol voor het verbeteren van de immuniteit

Dibazol - een synthetische drug, die is geclassificeerd als een farmaceutische groep van myotrope spasmolytica. Dit medicijn is een van de succesvolle ontwikkelingen van Sovjetwetenschappers op het gebied van farmacologie als een effectief en praktisch onschadelijk medicijn. Dibasol wordt geproduceerd in de vorm van tabletten en een oplossing voor injecties in ampullen. De werkzame stof van het geneesmiddel is bendazol.

Farmacologische werking van dibasol

Dibazol heeft een effect op spiervezels, gladde spieren van bloedvaten en bloedvaten van interne organen. Elimineert spasmen, vermindert de tonus van bloedvaten en bevordert hun expansie, waardoor het niveau van de bloeddruk wordt verlaagd en de bloedtoevoer naar gebieden met ischemie van de hartspier wordt geactiveerd. Het hypotensieve effect van het medicijn is echter kort.

Door de werking van het ruggenmerg te beïnvloeden, vergemakkelijkt het medicijn de vergemakkelijking van synaptische transmissie (neurotransmissie). Dibazol heeft ook een matige, mildwerkende immunomodulerende activiteit, helpt om de niet-specifieke resistentie van het organisme voor verschillende schadelijke effecten te vergroten.

Indicaties voor gebruik Diabazole:

  • arteriële hypertensie in de vroege stadia;
  • hypertensieve crisis;
  • coronaire spasmen;
  • ziekten van inwendige organen gekenmerkt door spasmen van gladde spieren (maagzweer, nier-, darm- en leverkoliek, krampen van de gatekeeper en darmen, enz.);
  • ziekten van het zenuwstelsel (poliomyelitis, polyneuritis, verlamming van de aangezichtszenuw, enz.);
  • frequente catarrale en virale ziekten.

Dibasol als immunomodulator

Het gebruik van dibazol om de immuniteit te verbeteren werd gesuggereerd door de beroemde arts en farmacoloog, professor Lazarev. Volgens de uitgevoerde onderzoeken maakte het gebruik van kleine doses van dit medicijn ter voorkoming van virale infecties tijdens epidemieën het mogelijk de incidentie met bijna 80% te verminderen.

Dibazol bevordert de productie van interferon door het lichaam, een toename van het niveau van endorfines, interleukines en fagocyten gerelateerd aan de actieve componenten van immuunafweer. Bovendien werd gevonden dat de activering van de synthese van zijn eigen interferon wordt waargenomen, zelfs in perioden waarin het virus al is geïnfecteerd met influenzavirussen of acute luchtweginfecties. Gegevens uit klinische studies suggereren dat als u begint met het nemen van Dibazol op de eerste dag van een acute respiratoire virale infectie of de griep, het herstel sneller zal optreden en de symptomen minder uitgesproken zullen zijn.

Het geneesmiddel beïnvloedt zacht na vaccinatie, en stimuleert de productie van immunoglobulinen, waardoor de immuniteit die wordt verkregen na de introductie van het vaccin wordt verhoogd. Immunomodulerend effect van dibazol wordt gerealiseerd door het centrale zenuwstelsel te beïnvloeden en de centrale mechanismen van homeostase te stimuleren om de constantheid van de interne omgeving van het organisme en de basisfuncties te handhaven.

Dibazol dosering

Om catarrale en virale infecties te voorkomen, en om de immuunafweer van het lichaam te versterken, wordt Dibazol aanbevolen dibasol-toepassingneem volwassenen 1 tablet (20 mg) eenmaal daags gedurende een uur voor de maaltijd of een uur na het eten. De loop van de opname is 10 dagen, daarna moet je een pauze nemen voor een maand en opnieuw de preventieve cursus herhalen.

Elektroforese met dibasol

Behandeling met dibazol kan worden uitgevoerd door middel van elektroforese procedures. In dit geval wordt de medicijnoplossing op de elektrodepads aangebracht en doorwerkt het elektrische veld het lichaam door de huid, waardoor een effectief vaatverwijdend en spasmolytisch effect wordt verkregen. Over het algemeen wordt elektroforese met dibasol aanbevolen voor neurologische aandoeningen.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 − 20 =