de oorzaak van diarree kunnen helminthen zijn

Meestal leven helminten in de darm. Identificeer gevaarlijke parasieten worden geholpen door verschillende aandoeningen van ontlasting. Dat is de reden waarom veel mensen, die in hun diarree opmerken, zich afvragen of er diarree door wormen kan zijn. Als je er absoluut zeker van bent dat frequente en losse ontlasting niet geassocieerd is met ondervoeding, is het de moeite waard om de aanwezigheid van parasieten te vermoeden en de nodige testen te doen.

Toxische werking van wormen op het lichaam

De oorzaak van diarree kan van verschillende soorten zijn. Dit is te wijten aan het feit dat zodra er parasieten in het spijsverteringskanaal komen, ze onmiddellijk alle nuttige stoffen gaan eten. Als gevolg hiervan ontvangt een persoon niet de verbindingen die nodig zijn om goed te functioneren in het spijsverteringsstelsel. Bovendien zijn de producten van vitale activiteit van wormen erg toxisch voor mensen. Sommige parasieten (bijvoorbeeld protozoa) produceren hormoonachtige stoffen. Dit draagt ​​bij aan het verlies van grote hoeveelheden natriumchloride, wat leidt tot frequente en zeer vloeibare stoelgang.

Diarree bij wormen is geen poging van het lichaam om zich te ontdoen van de aanwezige infectie. Dit is slechts een van de meest voorkomende symptomen van helminthische invasie. Soms kan het optreden met:

 • overmatig gassen;
 • sterke zwelling;
 • irritable bowel syndrome.

Wormen kunnen niet alleen diarree veroorzaken, maar ook obstipatie. Dit komt door het feit dat sommige parasieten zulke enorme maten bereiken dat ze de darmkanalen blokkeren. Zodra ze bewegen, wordt de stoel opnieuw vloeibaar en frequent.

Hoe diarree met wormen te behandelen?

Als diarree bij mensen met wormen is opgetreden, is het in de eerste plaats noodzakelijk ze uit het lichaam te verwijderen. Hiervoor kunt u geneesmiddelen gebruiken zoals:

 • piperazine;
 • pyrantel;
 • Nemotsid;
 • Vermoxum;
 • Vermakar;
 • Termoks;
 • Albendazole;
 • Karbendatsim.

De keuze van het geneesmiddel en de keuze van de dosering moeten worden uitgevoerd kan er diarree zijn als gevolg van wormeneen arts, op basis van wat voor soort parasieten worden gevonden en hoeveel gewicht een persoon heeft. Sommige geneesmiddelen werken niet op eieren en wormenlarven, dus de behandeling moet binnen 3 weken worden herhaald.

Om het spijsverteringsstelsel te herstellen na de werking van wormen erop, moet de patiënt de darmmotiliteit normaliseren. Hiervoor is het noodzakelijk om geneesmiddelen te nemen waarin de werkzame stof loperamide is, bijvoorbeeld Imodium. Als de diarree lang was, zou u ook probiotica moeten nemen – Linex of Bifidumbacterin. Deze medicijnen helpen om snel de schending van de opname van voedingsstoffen te verwijderen.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 + = 31