cyste op de eierstokbehandeling of operatieDe cyste van de eierstokken is een ziekte die wordt gekenmerkt door het verschijnen van een neoplasma van goedaardige aard dat direct in de weefsels van de eierstok zelf wordt gelokaliseerd. Qua uiterlijk is het een gewone holte, die is gevuld met vloeibare inhoud.

Zoals bij de meeste andere neoplasmen, is de belangrijkste methode van therapie met een cyste chirurgische ingreep. Desondanks is behandeling van de cyste van de eierstokken mogelijk zonder chirurgie, met het gebruik van medicijnen. Laten we proberen te begrijpen: waar de keuze voor een therapiemethode van afhangt en of het mogelijk is om een ​​ovariumcyste volledig te genezen zonder een operatie uit te voeren.

Wat bepaalt de keuze van de cyste behandelingsmethode?

Eerst en vooral moeten de kenmerken van het therapeutische proces volledig overeenkomen met de oorzaak van de ontwikkeling van de ziekte, d.w.z. het hangt allemaal af van wat leidde tot de ontwikkeling van de cyste.

Dus als in de loop van een volledig onderzoek werd vastgesteld dat de cyste een gevolg is van een verstoring van de normale werking van het hormonale systeem, kan een medicamenteuze behandeling van de cyste van de eierstokken zonder operatie worden voorgeschreven. Meestal wordt conservatieve therapie uitgevoerd in de aanwezigheid van zogenaamde functionele cysten. Breng deze hormonale geneesmiddelen aan, waarvan de selectie uitsluitend door een arts wordt gedaan. Een voorbeeld hiervan kan zijn: Lindineth 20, Longidase, Cyclodinone, etc. Dit soort therapie duurt vrij lang en kan 4-6 maanden duren. In dit geval wordt het meestal aangevuld met fysiotherapie en het gebruik van geneesmiddelen die de immuniteit verhogen.

Als er binnen de gestelde tijd geen positief resultaat was, schrijven de artsen een chirurgische ingreep voor. Hoe dan ook, of de operatie noodzakelijk is om de cyste van de eierstokken te verwijderen, beslist de arts, rekening houdend met niet alleen het type opleiding, maar ook met de eigenaardigheden van het beloop van de ziekte.

Als cyste is zeer groot, en de aanwezigheid ervan veroorzaakt verstoring van de omliggende organen, de operatie voor het verwijderen van cysten in de eierstokken is een essentieel onderdeel van het therapeutisch proces bij deze ziekte. Allerhande niet-functionele cysten worden operatief behandeld.

Chirurgische interventie met een laparoscoop wordt uitgevoerd. Tijdens deze operatie verwijdert de chirurg, via 3 kleine gaten in de voorste buikwand, onder controle van videoapparatuur, het getroffen gebied. Dit type operatie wordt gekenmerkt door een korte, korte herstelperiode en is vanuit esthetisch oogpunt acceptabeler, omdat na de operatie blijft een grote naad niet over. Bovendien zijn de negatieve gevolgen na een dergelijke operatie van cyste-verwijdering van de eierstokken uitgesloten, d.w.z. Met deze methode kunt u het gezonde gezonde weefsel van het orgaan en de voortplantingsfunctie ervan verlaten.

In sommige gevallen, als er een grote kans op verspreiding van cysten en de omzetting in een kwaadaardige vorm gisterktomiyu (verwijdering van de baarmoeder en appendages) toepassen of ovariëctomie (excisie van het ovarium cysten). een ovariumcyste genezen zonder chirurgieMeestal worden dergelijke operaties uitgevoerd bij vrouwen van niet-reproductieve leeftijd, of in het geval dat de ziekte het leven van de vrouw zelf bedreigt. Na het verwijderen van zelfs één eierstokken kan dit problemen veroorzaken voor een vrouw die zwanger wil worden. Daarom is het erg belangrijk om, zonder te wachten op complicaties, een arts te raadplegen en de behandeling op tijd te starten.

Er moet dus worden opgemerkt dat een dergelijke ziekte als een ovariumcyste, genezing zonder operatie mogelijk is. Het hangt allemaal af van het type van de nieuwe groei. Daarom heeft alleen een arts die een vrouw onderzocht het recht om te beslissen of de cyste op de eierstok medisch of operatief behandeld moet worden.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =