Cowberry - geneeskrachtige eigenschappen | actualidadypolitica.com

Cowberry – geneeskrachtige eigenschappen

cranberry geneeskrachtige eigenschappen

Al vele jaren gebruiken mensen rode bessen en cranberryblaadjes om verschillende ziektes te behandelen en de immuniteit te versterken. Deze plant houdt van vocht en groeit daarom op vochtige plaatsen, bijvoorbeeld in naaldbossen, minder vaak in loofbossen en veenmoerassen. Alle kruidkundigen weten van de medicinale eigenschappen van rode bosbes. Eerder, toen kunstmatige geneesmiddelen niet werden gemaakt, werden veenbessen beschouwd als een bes van onsterfelijkheid, omdat dankzij hun nuttige eigenschappen de bessen-veenbessen mensen hielpen om vele kwalen te genezen.

Samenstelling van bessen Amerikaanse veenbessen

De vossebes bestaat uit verschillende groepen voedingsstoffen:

 • vitamines: A, B, C, E;
 • calcium, mangaan, magnesium, kalium, fosfor;
 • caroteen;
 • koolhydraten;
 • nuttige zuren - citroenzuur, appelzuur en salicylzuur.

Vanwege het grote gehalte aan zuren, veenbessen smaak zoet en zuur. Het is vrij hoog in calorieën, in 100 g bessen bevat 45 calorieën. Daarom is het duidelijk dat naast nuttige eigenschappen ook de vruchten van vossebessen voedingswaarde hebben. Ter vergelijking, 100 g sinaasappelen - 44, aardbeien - 28, vijgen - 49, perziken - 46.

Geneeskrachtige eigenschappen van Cowberry en contra-indicaties

Lingonberry bevat een hele reeks geneeskrachtige en nuttige eigenschappen. In bladeren van cowberry is er arbutine - het is een natuurlijk natuurlijk antisepticum, dat een desinfecterend effect geeft wanneer het extern wordt aangebracht. Vosbes is een antioxidant, wat betekent dat het helpt om het lichaam (bijvoorbeeld het cardiovasculaire systeem) te beschermen tegen gifstoffen.

Eigenschappen van veenbessen complementeren tannines. Deze stoffen hebben een samentrekkend effect. Hierdoor kun je diarree kwijt als je veenbessen gebruikt. En voor uitwendig gebruik kan het worden gebruikt voor spoelen, zalven en in de samenstelling van zetpillen die rectaal worden gebruikt.

Het is bekend dat het snoepje een positief effect heeft op de emotionele stemming van een persoon, maar omdat het nuttig is om veenbessen te eten voor de preventie van psychische stoornissen en gewoon een goed humeur.

Nuttige eigenschappen van het sap van rode bosbes laten zich zien in de behandeling van beriberi. Met behulp van sap wordt het lichaam versterkt en afgezwakt wanneer:

 • mazelen;
 • kanker van de maag en huidkanker;
 • malaria;
 • koorts;
 • catarrale ziektes;
 • diabetes.

Sap van Cowberry helpt de bloeddruk te verlagen, verbetert het darmkanaal met constipatie, verlaagt de lichaamstemperatuur en verwijdert actief urine uit het lichaam. Het wordt ingenomen door griep en algemene zwakte.

Bosbessenjam, vooral als het wordt ingenomen met thee uit limoenbloesems, is goed voor kattenziekte. Nuttige eigenschappen van Cowberry met honing kunnen worden gevoeld door patiënten met influenza en ARVI, evenals longziekten. Ook helpt deze remedie om van de hoofdpijn af te komen en het lichaam te tonen. Om ontstekingen te verwijderen en te helpen de verkoudheid te verslaan, kunnen nuttige eigenschappen zijn van cranberry's in de was. Het kan met of zonder suiker worden ingenomen.

Infusies van cranberryblaadjes hebben een diuretisch effect. Ze worden gebruikt voor de behandeling van nier- en leverziekten, jicht en reuma. Als je een aftreksel maakt van bladeren van veenbessen, kan een dergelijke remedie worden gebruikt om stenen uit de nieren en galblaas te verwijderen, reuma en diabetes te behandelen. En thee uit bessen veenbessen helpt lingonberrysapmet longtuberculose en verrottende processen in het lichaam, verlaagt het de cholesterol in het bloed.

Het kan gezegd worden dat de bessen en bladeren van veenbessen ten minste gedeeltelijk bijdragen aan het herstel van het lichaam, absoluut voor eventuele ziekten, en je kunt de verbetering van je welzijn voelen na verschillende trucjes van deze wondermiddel.

Contra-indicaties voor het gebruik van fondsen van cowberries zijn verhoogde zuurgraad en maagzweren. Het is verboden voor interne bloeding, slechte bloedstolling of een naderende operatie.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 24 = 34

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: