cataract verwijdering

Opacificatie van de lens in de vroege stadia kan medisch worden behandeld. In een langdurig stadium treedt beeldvervorming op en neemt het zicht af. In dit geval is de enige oplossing om de cataract te verwijderen. Als chirurgische interventie wordt uitgevoerd door een ervaren arts en alle voorschriften in acht worden genomen, treedt het herstel snel op.

Hoe wordt cataract verwijderd?

In de medische praktijk worden conservatieve methoden van strijd tegen een dergelijke pathologische aandoening gebruikt. Methoden voor het uitvoeren van operaties om cataracten te verwijderen, zijn afhankelijk van de kenmerken van de ziekte. Er zijn dergelijke soorten chirurgische manipulaties:

 1. Ultrasone phacoemulsificatie. Dit is de meest betrouwbare methode om staar te verwijderen. Het wordt gebruikt in de beginfase van de ontwikkeling van pathologie. Er wordt een kleine (3 mm) incisie gemaakt op het hoornvlies, waardoor alle verdere manipulaties worden uitgevoerd.
 2. De laser. Een hulpmiddel wordt ingebracht door de micro-snede op het hoornvlies. De straal vernietigt het beschadigde gebied van de lens.
 3. Extracapsulaire extractie. Deze operatie is traumatischer dan laserchirurgie. Na een snede van 10 mm wordt de kern verwijderd, de kristalzak gereinigd en het implantaat ingebracht.
 4. Intracapsulaire extractie. De lens en capsule worden verwijderd en het implantaat wordt op die plaats gefixeerd.

Ultrasone cataractchirurgie

“Rijp” om deze procedure uit te voeren, is het niet nodig om te wachten tot de ziekte. Dit proces kan slepen voor een lange periode, en het leven van de patiënt is gevuld met onaangename veranderingen: het is onmogelijk om volledig te werken, achter het stuur en het uitvoeren van andere acties. In de root zal de hele operatie veranderen om cataracten te verwijderen. Het heeft voordelige voordelen:

 • veiligheid;
 • pijnloosheid (uitgevoerd onder anesthesie);
 • beetje traumatisch;
 • korte revalidatieperiode;
 • snel herstel enzovoort.

Hoe een cataract verwijderen met een laser?

hoe een cataract te verwijderen door een laser

Dit type operatie heeft veel voordelen en hier zijn enkele van:

 1. Cataract verwijderen met laser – “knie-vrije” operatie.
 2. De controle over de loop van de operatie wordt uitgevoerd door de arts op de monitor, daarom zijn fouten uitgesloten. Het scherm geeft een driedimensionaal model van het oog weer.
 3. Grotere nauwkeurigheid (tot 1 micron): geen ervaren chirurg kan dit met zijn eigen handen bereiken. De laser beweegt het weefsel voorzichtig uit elkaar. Dit gedeelte is zelfdichtend en snel vastgedraaid. Zelfs een cirkelvormige uitsparing kan door de laser worden uitgevoerd.
 4. Biedt een betrouwbare bevestiging van de kunstlens en stabiele centralisatie. Dit resultaat blijft nog vele jaren bestaan.

Contra-indicaties voor staaroperaties

De chirurgische worsteling met de troebele lens is in sommige gevallen verboden. Hoewel de verwijdering van cataract bij ouderen een uitstekend resultaat geeft, mogen we de contra-indicaties niet vergeten. Onder hen zijn dergelijke kwalen:

 • infectieziekten;
 • hemofilie;
 • onkozabolevanija een oog;
 • ischemische ziekte;
 • hypertensie;
 • een korte periode na een beroerte (minder dan zes maanden).

Kan ik cataract verwijderen bij diabetes mellitus?

Een dergelijke manipulatie is al vele jaren met succes uitgevoerd. Voor een operatie om cataracten bij diabetes zonder complicaties te verwijderen, moet deze echter alleen met een stabiele glucose-index worden uitgevoerd. Sinds de nederlaag deze ziekte lens sneller dan andere mensen ontwikkelt, tijd om de operatie niet kan. Dit kan resulteren in een volledig verlies van het gezichtsvermogen.

Hoe zich voor te bereiden op een operatie om staar te verwijderen?

Elke chirurgische interventie zorgt voor een grondig onderzoek. De volgende onderzoeken moeten worden uitgevoerd:

 • de analyse van een bloed (ontwikkeld, op RW, op een hepatitis);
 • ECG;
 • urine analyse.

Alle resultaten zijn niet meer dan een kalendermaand na de datum van levering geldig. Het ECG moet 2 weken vóór de geplande operatie worden uitgevoerd. De patiënt moet borstfluorografie ondergaan. Als dit onderzoek in de afgelopen 12 maanden is uitgevoerd, zijn de resultaten geldig, dus er is geen aanvullende fluorografie nodig.

Daarnaast omvat de voorbereiding voor een operatie om cataract te verwijderen advies van deze artsen:

 • Lore;
 • endocrinoloog;
 • therapeut;
 • tandarts;
 • cardioloog;
 • gynaecoloog (uroloog);
 • anesthesist.

Het bezoeken van al deze specialisten is uiterst belangrijk. Ze zullen helpen om een ​​infectie of een ontstekingsproces in het lichaam te identificeren. Een tijdige aanleg voor een aandoening helpt serieuze problemen voorkomen en voorkomen. De patiënt kan niet lichtvaardig te behandelen, omdat verborgen in het lichaam infectie bemoeilijkt de revalidatie periode.

Ook met uiterste voorzichtigheid moet medicatie worden ingenomen. De patiënt moet de oogarts-chirurg altijd informeren over regelmatig ingenomen medicijnen. Daarnaast is het belangrijk om een ​​week voor de operatie van het innemen van medicijnen met een anticoagulansactie uit te sluiten. Tijdens deze periode is het gebruik van alcohol categorisch verboden. De patiënt moet worden bevrijd van zware fysieke arbeid.

Vlak voordat de staar verwijderd is, is de volgende training nodig:

 1. Was je haar.
 2. Neem een ​​douche.
 3. Draag katoenen ondergoed.
 4. Slaap lekker.
 5. Niets te eten sinds de avond.
 6. Fluit tot een minimum aan geconsumeerde vloeistof.

Hoe is de operatie om staar te verwijderen?

hoe is de operatie om staar te verwijderen

De strategie van het bestrijden van de bewolkte lens hangt af van de methode van het uitvoeren van de chirurgische procedure. Als cataractverwijdering wordt uitgevoerd door een zeer traumatische extra-capsulaire methode, wordt de operatie als volgt uitgevoerd:

 1. De site wordt behandeld met een antiseptisch middel en anesthesie wordt uitgevoerd.
 2. Er wordt een snee gemaakt van 7 tot 10 mm lang.
 3. De voorste capsule van de lens en de kern ervan worden verwijderd.
 4. De “tas” is gewist.
 5. Een kunstmatige lens geïnstalleerd.
 6. Steken worden toegepast.

Wanneer de verwijdering van cataract wordt uitgevoerd door de zelden gebruikte intracapsulaire methode, ziet de operatie er als volgt uit:

 1. Behandel de huid rond de ogen met een speciale bacteriedodende oplossing.
 2. Pijnstillers.
 3. Voer een brede incisie uit, waardoor de rand van de kristallens moet worden belicht.
 4. De punt van het cryo-extract wordt naar de geopereerde plaats gebracht en het weefsel wordt er “aangetrokken”.
 5. Verwijder de beschadigde lens door de incisie.
 6. Met behulp van dit gat wordt een implantaat ingebracht en gefixeerd.
 7. Dicht de incisie af.

Ultrasone chirurgie wordt als een “gouden standaard” beschouwd. Het gaat als volgt:

 1. Antiseptische behandeling van de huid wordt uitgevoerd en lokale anesthesie wordt toegepast (drip wordt vaker gebruikt).
 2. Een kleine incisie wordt gemaakt op het hoornvlies (ongeveer 3 mm).
 3. Capsulorhexis is onderweg.
 4. Geïntroduceerd in de holte van een speciale vloeistof, die de stabiliteit van de lens zou moeten verminderen.
 5. Het wordt verpletterd en verwijderd.
 6. Installatie van intraoculaire lenzen.
 7. Het gat afdichten.

Hoe een operatie wordt uitgevoerd om cataract te verwijderen door een laserapparaat is enigszins verschillend van de vorige methoden. Een dergelijke chirurgische ingreep wordt als volgt uitgevoerd:

 1. Voer desinfectie van de huid en lokale anesthesie uit.
 2. Er wordt een micronadhesis gemaakt op het hoornvlies.
 3. Capsulorhexis wordt uitgevoerd.
 4. Een inleiding wordt gemaakt naar de voorste kamer van de vezeloptische elementen.
 5. Ray vernietigt de lens.
 6. De buizen worden uit de zak gehaald.
 7. Poets de achterkant van de capsule.
 8. Installeer de intraoculaire lens.
 9. Dicht de incisie af.

Hoe lang duurt de cataractoperatie?

De duur van deze procedure kan variëren. Het verwijderen van cataracten met de vervanging van de lens gebeurt in 15-20 minuten. De arts moet echter wel tijd in reserve hebben, zodat alles goed voorbereid kan zijn op chirurgische ingrepen. Bovendien moet de patiënt na de procedure voor de eerste paar uur onder toezicht van een oogarts aankomen.

Cataractchirurgie – postoperatieve periode

cataractoperaties postoperatieve periode

Herstel na extractie van de bewolkte lens hangt direct af van de gekozen interventiemethode. De gehele periode kan voorwaardelijk worden verdeeld in 3 fasen:

 1. Eerste week Na de operatie bij het verwijderen van een cataract met vervanging van een lens is gemaakt. Er kan ernstige pijn zijn in het peri-oculaire gebied en zwelling.
 2. Van 8 tot 30 dagen. In dit stadium is de gezichtsscherpte onstabiel, dus moet de patiënt zich strikt houden aan een spaarzaam behandelschema.
 3. 31-180 dagen na de operatie. Er is een maximaal herstel van het gezichtsvermogen.

Beperkingen na de operatie om staar te verwijderen

Tijdens de revalidatieperiode moet de patiënt de voorschriften van de arts strikt opvolgen. Na een operatie om staar te verwijderen, kunt u geen gewichten optillen. Bovendien zijn fysieke activiteiten verboden, omdat ze een sprong in de intraoculaire druk veroorzaken en een bloeding kunnen veroorzaken. Een soortgelijke reactie kan worden veroorzaakt door thermische procedures, dus het is beter om hete baden, sauna’s en baden te weigeren.

Beperkingen zijn van toepassing op slaap. Het is onmogelijk om te slapen aan de kant van het oog dat werd geopereerd en op de buik. De lengte van de rest is ook belangrijk. In de eerste paar maanden na de operatie is de minimale duur van de slaap aanbevolen door oogartsen 8-9 uur. Tijdens de nachtrust wordt het lichaam hersteld, dus je moet het niet verwaarlozen.

Aanvullende beperkingen zijn onder meer:

 • visuele belasting;
 • decoratieve cosmetica (je kunt het gebruiken vanaf 4 weken na extractie en heel voorzichtig);
 • het gebruik van alcoholische dranken;
 • roken;
 • weigering van vet voedsel, kruiden en augurken tijdens de eerste maand van revalidatie.

Complicaties na cataractchirurgie

Zelfs een ervaren oftalmoloog kan zich niet volledig beschermen tegen negatieve gevolgen. Na de operatie om staar te verwijderen, kunnen dergelijke complicaties zich ontwikkelen:

 • exfoliatie van de retina (vaker wordt het waargenomen bij diabetes mellitus);
 • verplaatsing van de ingebrachte lens;
 • secundair cataract;
 • bloeding in de voorste kamer;
 • zwelling.

Rehabilitatie na cataractoperatie

revalidatie na cataractoperatie

Om het oog te beschermen tegen externe negatieve factoren zal het verband helpen. Het wordt onmiddellijk na de operatie toegepast. Om te rehabiliteren nadat cataract verwijderd was zonder complicaties, heeft de arts medicijnen voorgeschreven. Oogdruppels met ontstekingsremmende en ontsmettingsmiddelen zijn nodig voor een snelle genezing van het hoornvlies.

Als de patiënt volledig verantwoordelijk is voor het vervullen van de afspraken van de arts, duurt het rehabilitatieproces niet lang. Na de operatie is het belangrijk om regelmatig naar de oogarts te gaan. Dergelijke bezoeken zullen helpen om pathologische aandoeningen in een vroeg stadium te identificeren. Het is belangrijk om tijdens de revalidatieperiode volledig te eten. Het dagmenu moet worden verrijkt met producten met een hoge capaciteit aan vitamine A, C, E.

Operatie om staar te verwijderen – gevolgen

Vaker worden negatieve complicaties na chirurgische interventie opgemerkt bij patiënten met chronische aandoeningen. Deze omvatten diabetes, bloedziekten enzovoort. Ongewenste effecten kunnen ook optreden wanneer de lens in de gerijpte fase wordt gebruikt. Voor dergelijke patiënten na cataractverwijdering, worden frequente bezoeken aan de arts voorgeschreven.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − 67 =

cataract verwijdering

Opacificatie van de lens in de vroege stadia kan medisch worden behandeld. In een langdurig stadium treedt beeldvervorming op en neemt het zicht af. In dit geval is de enige oplossing om de cataract te verwijderen. Als chirurgische interventie wordt uitgevoerd door een ervaren arts en alle voorschriften in acht worden genomen, treedt het herstel snel op.

Hoe wordt cataract verwijderd?

In de medische praktijk worden conservatieve methoden van strijd tegen een dergelijke pathologische aandoening gebruikt. Methoden voor het uitvoeren van operaties om cataracten te verwijderen, zijn afhankelijk van de kenmerken van de ziekte. Er zijn dergelijke soorten chirurgische manipulaties:

 1. Ultrasone phacoemulsificatie. Dit is de meest betrouwbare methode om staar te verwijderen. Het wordt gebruikt in de beginfase van de ontwikkeling van pathologie. Er wordt een kleine (3 mm) incisie gemaakt op het hoornvlies, waardoor alle verdere manipulaties worden uitgevoerd.
 2. De laser. Een hulpmiddel wordt ingebracht door de micro-snede op het hoornvlies. De straal vernietigt het beschadigde gebied van de lens.
 3. Extracapsulaire extractie. Deze operatie is traumatischer dan laserchirurgie. Na een snede van 10 mm wordt de kern verwijderd, de kristalzak gereinigd en het implantaat ingebracht.
 4. Intracapsulaire extractie. De lens en capsule worden verwijderd en het implantaat wordt op die plaats gefixeerd.

Ultrasone cataractchirurgie

“Rijp” om deze procedure uit te voeren, is het niet nodig om te wachten tot de ziekte. Dit proces kan slepen voor een lange periode, en het leven van de patiënt is gevuld met onaangename veranderingen: het is onmogelijk om volledig te werken, achter het stuur en het uitvoeren van andere acties. In de root zal de hele operatie veranderen om cataracten te verwijderen. Het heeft voordelige voordelen:

 • veiligheid;
 • pijnloosheid (uitgevoerd onder anesthesie);
 • beetje traumatisch;
 • korte revalidatieperiode;
 • snel herstel enzovoort.

Hoe een cataract verwijderen met een laser?

hoe een cataract te verwijderen door een laser

Dit type operatie heeft veel voordelen en hier zijn enkele van:

 1. Cataract verwijderen met laser – “knie-vrije” operatie.
 2. De controle over de loop van de operatie wordt uitgevoerd door de arts op de monitor, daarom zijn fouten uitgesloten. Het scherm geeft een driedimensionaal model van het oog weer.
 3. Grotere nauwkeurigheid (tot 1 micron): geen ervaren chirurg kan dit met zijn eigen handen bereiken. De laser beweegt het weefsel voorzichtig uit elkaar. Dit gedeelte is zelfdichtend en snel vastgedraaid. Zelfs een cirkelvormige uitsparing kan door de laser worden uitgevoerd.
 4. Biedt een betrouwbare bevestiging van de kunstlens en stabiele centralisatie. Dit resultaat blijft nog vele jaren bestaan.

Contra-indicaties voor staaroperaties

De chirurgische worsteling met de troebele lens is in sommige gevallen verboden. Hoewel de verwijdering van cataract bij ouderen een uitstekend resultaat geeft, mogen we de contra-indicaties niet vergeten. Onder hen zijn dergelijke kwalen:

 • infectieziekten;
 • hemofilie;
 • onkozabolevanija een oog;
 • ischemische ziekte;
 • hypertensie;
 • een korte periode na een beroerte (minder dan zes maanden).

Kan ik cataract verwijderen bij diabetes mellitus?

Een dergelijke manipulatie is al vele jaren met succes uitgevoerd. Voor een operatie om cataracten bij diabetes zonder complicaties te verwijderen, moet deze echter alleen met een stabiele glucose-index worden uitgevoerd. Sinds de nederlaag deze ziekte lens sneller dan andere mensen ontwikkelt, tijd om de operatie niet kan. Dit kan resulteren in een volledig verlies van het gezichtsvermogen.

Hoe zich voor te bereiden op een operatie om staar te verwijderen?

Elke chirurgische interventie zorgt voor een grondig onderzoek. De volgende onderzoeken moeten worden uitgevoerd:

 • de analyse van een bloed (ontwikkeld, op RW, op een hepatitis);
 • ECG;
 • urine analyse.

Alle resultaten zijn niet meer dan een kalendermaand na de datum van levering geldig. Het ECG moet 2 weken vóór de geplande operatie worden uitgevoerd. De patiënt moet borstfluorografie ondergaan. Als dit onderzoek in de afgelopen 12 maanden is uitgevoerd, zijn de resultaten geldig, dus er is geen aanvullende fluorografie nodig.

Daarnaast omvat de voorbereiding voor een operatie om cataract te verwijderen advies van deze artsen:

 • Lore;
 • endocrinoloog;
 • therapeut;
 • tandarts;
 • cardioloog;
 • gynaecoloog (uroloog);
 • anesthesist.

Het bezoeken van al deze specialisten is uiterst belangrijk. Ze zullen helpen om een ​​infectie of een ontstekingsproces in het lichaam te identificeren. Een tijdige aanleg voor een aandoening helpt serieuze problemen voorkomen en voorkomen. De patiënt kan niet lichtvaardig te behandelen, omdat verborgen in het lichaam infectie bemoeilijkt de revalidatie periode.

Ook met uiterste voorzichtigheid moet medicatie worden ingenomen. De patiënt moet de oogarts-chirurg altijd informeren over regelmatig ingenomen medicijnen. Daarnaast is het belangrijk om een ​​week voor de operatie van het innemen van medicijnen met een anticoagulansactie uit te sluiten. Tijdens deze periode is het gebruik van alcohol categorisch verboden. De patiënt moet worden bevrijd van zware fysieke arbeid.

Vlak voordat de staar verwijderd is, is de volgende training nodig:

 1. Was je haar.
 2. Neem een ​​douche.
 3. Draag katoenen ondergoed.
 4. Slaap lekker.
 5. Niets te eten sinds de avond.
 6. Fluit tot een minimum aan geconsumeerde vloeistof.

Hoe is de operatie om staar te verwijderen?

hoe is de operatie om staar te verwijderen

De strategie van het bestrijden van de bewolkte lens hangt af van de methode van het uitvoeren van de chirurgische procedure. Als cataractverwijdering wordt uitgevoerd door een zeer traumatische extra-capsulaire methode, wordt de operatie als volgt uitgevoerd:

 1. De site wordt behandeld met een antiseptisch middel en anesthesie wordt uitgevoerd.
 2. Er wordt een snee gemaakt van 7 tot 10 mm lang.
 3. De voorste capsule van de lens en de kern ervan worden verwijderd.
 4. De “tas” is gewist.
 5. Een kunstmatige lens geïnstalleerd.
 6. Steken worden toegepast.

Wanneer de verwijdering van cataract wordt uitgevoerd door de zelden gebruikte intracapsulaire methode, ziet de operatie er als volgt uit:

 1. Behandel de huid rond de ogen met een speciale bacteriedodende oplossing.
 2. Pijnstillers.
 3. Voer een brede incisie uit, waardoor de rand van de kristallens moet worden belicht.
 4. De punt van het cryo-extract wordt naar de geopereerde plaats gebracht en het weefsel wordt er “aangetrokken”.
 5. Verwijder de beschadigde lens door de incisie.
 6. Met behulp van dit gat wordt een implantaat ingebracht en gefixeerd.
 7. Dicht de incisie af.

Ultrasone chirurgie wordt als een “gouden standaard” beschouwd. Het gaat als volgt:

 1. Antiseptische behandeling van de huid wordt uitgevoerd en lokale anesthesie wordt toegepast (drip wordt vaker gebruikt).
 2. Een kleine incisie wordt gemaakt op het hoornvlies (ongeveer 3 mm).
 3. Capsulorhexis is onderweg.
 4. Geïntroduceerd in de holte van een speciale vloeistof, die de stabiliteit van de lens zou moeten verminderen.
 5. Het wordt verpletterd en verwijderd.
 6. Installatie van intraoculaire lenzen.
 7. Het gat afdichten.

Hoe een operatie wordt uitgevoerd om cataract te verwijderen door een laserapparaat is enigszins verschillend van de vorige methoden. Een dergelijke chirurgische ingreep wordt als volgt uitgevoerd:

 1. Voer desinfectie van de huid en lokale anesthesie uit.
 2. Er wordt een micronadhesis gemaakt op het hoornvlies.
 3. Capsulorhexis wordt uitgevoerd.
 4. Een inleiding wordt gemaakt naar de voorste kamer van de vezeloptische elementen.
 5. Ray vernietigt de lens.
 6. De buizen worden uit de zak gehaald.
 7. Poets de achterkant van de capsule.
 8. Installeer de intraoculaire lens.
 9. Dicht de incisie af.

Hoe lang duurt de cataractoperatie?

De duur van deze procedure kan variëren. Het verwijderen van cataracten met de vervanging van de lens gebeurt in 15-20 minuten. De arts moet echter wel tijd in reserve hebben, zodat alles goed voorbereid kan zijn op chirurgische ingrepen. Bovendien moet de patiënt na de procedure voor de eerste paar uur onder toezicht van een oogarts aankomen.

Cataractchirurgie – postoperatieve periode

cataractoperaties postoperatieve periode

Herstel na extractie van de bewolkte lens hangt direct af van de gekozen interventiemethode. De gehele periode kan voorwaardelijk worden verdeeld in 3 fasen:

 1. Eerste week Na de operatie bij het verwijderen van een cataract met vervanging van een lens is gemaakt. Er kan ernstige pijn zijn in het peri-oculaire gebied en zwelling.
 2. Van 8 tot 30 dagen. In dit stadium is de gezichtsscherpte onstabiel, dus moet de patiënt zich strikt houden aan een spaarzaam behandelschema.
 3. 31-180 dagen na de operatie. Er is een maximaal herstel van het gezichtsvermogen.

Beperkingen na de operatie om staar te verwijderen

Tijdens de revalidatieperiode moet de patiënt de voorschriften van de arts strikt opvolgen. Na een operatie om staar te verwijderen, kunt u geen gewichten optillen. Bovendien zijn fysieke activiteiten verboden, omdat ze een sprong in de intraoculaire druk veroorzaken en een bloeding kunnen veroorzaken. Een soortgelijke reactie kan worden veroorzaakt door thermische procedures, dus het is beter om hete baden, sauna’s en baden te weigeren.

Beperkingen zijn van toepassing op slaap. Het is onmogelijk om te slapen aan de kant van het oog dat werd geopereerd en op de buik. De lengte van de rest is ook belangrijk. In de eerste paar maanden na de operatie is de minimale duur van de slaap aanbevolen door oogartsen 8-9 uur. Tijdens de nachtrust wordt het lichaam hersteld, dus je moet het niet verwaarlozen.

Aanvullende beperkingen zijn onder meer:

 • visuele belasting;
 • decoratieve cosmetica (je kunt het gebruiken vanaf 4 weken na extractie en heel voorzichtig);
 • het gebruik van alcoholische dranken;
 • roken;
 • weigering van vet voedsel, kruiden en augurken tijdens de eerste maand van revalidatie.

Complicaties na cataractchirurgie

Zelfs een ervaren oftalmoloog kan zich niet volledig beschermen tegen negatieve gevolgen. Na de operatie om staar te verwijderen, kunnen dergelijke complicaties zich ontwikkelen:

 • exfoliatie van de retina (vaker wordt het waargenomen bij diabetes mellitus);
 • verplaatsing van de ingebrachte lens;
 • secundair cataract;
 • bloeding in de voorste kamer;
 • zwelling.

Rehabilitatie na cataractoperatie

revalidatie na cataractoperatie

Om het oog te beschermen tegen externe negatieve factoren zal het verband helpen. Het wordt onmiddellijk na de operatie toegepast. Om te rehabiliteren nadat cataract verwijderd was zonder complicaties, heeft de arts medicijnen voorgeschreven. Oogdruppels met ontstekingsremmende en ontsmettingsmiddelen zijn nodig voor een snelle genezing van het hoornvlies.

Als de patiënt volledig verantwoordelijk is voor het vervullen van de afspraken van de arts, duurt het rehabilitatieproces niet lang. Na de operatie is het belangrijk om regelmatig naar de oogarts te gaan. Dergelijke bezoeken zullen helpen om pathologische aandoeningen in een vroeg stadium te identificeren. Het is belangrijk om tijdens de revalidatieperiode volledig te eten. Het dagmenu moet worden verrijkt met producten met een hoge capaciteit aan vitamine A, C, E.

Operatie om staar te verwijderen – gevolgen

Vaker worden negatieve complicaties na chirurgische interventie opgemerkt bij patiënten met chronische aandoeningen. Deze omvatten diabetes, bloedziekten enzovoort. Ongewenste effecten kunnen ook optreden wanneer de lens in de gerijpte fase wordt gebruikt. Voor dergelijke patiënten na cataractverwijdering, worden frequente bezoeken aan de arts voorgeschreven.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − 37 =