bloedsuikertest

Een bloedtest kan verschillende ziekten diagnosticeren en licht werpen op de algemene toestand van het lichaam. De bloedtest voor suiker wordt niet alleen gebruikt om diabetes mellitus te detecteren, afwijkingen van glucosewaarden uit de norm kunnen ook wijzen op andere aandoeningen van de inwendige organen en pathologische aandoeningen van een persoon.

Hoe zich voor te bereiden op bloedsuikermeting?

Als u niet weet hoe u een bloedtest voor suiker kunt uitvoeren, gebruik dan het advies van therapeuten:

  1. Eerst moet één dag voor de voorgestelde analyse stoppen met alcohol drinken en roken. Plan ook niet de dag voor de analyse van een rijkelijk feest, of een reis naar een fastfoodrestaurant.
  2. Ten tweede moet de laatste maaltijd gemakkelijk zijn, kefir of yoghurt zal doen. 8-12 uur voor het doneren van bloed is er niets dat je niet kunt. Je kunt water drinken, maar geen thee en koffie. Het is raadzaam om de hoeveelheid vloeistof die meer dan 2 liter wordt gedronken niet te verhogen.
  3. Ten derde raden artsen aan intense fysieke inspanning te vermijden, als ze u natuurlijk niet zo bekend voorkomen.

Bloed voor de analyse van het glucosegehalte wordt uit de vinger genomen, omdat het reagens een vrij kleine hoeveelheid laboratoriummateriaal voor het onderzoek is. Heel goed, als je deze procedure in een toestand van mentaal evenwicht kunt uitvoeren – van opwinding en ervaring, neemt het suikerniveau gewoonlijk een beetje toe.

De bloedtest voor suiker is de norm

Het is niet moeilijk om bloed door te geven, maar het is moeilijker om de resultaten van de analyse alleen te begrijpen. En toch is het heel goed mogelijk, zelfs voor een onvoorbereid persoon – in de regel worden op een uittreksel van het laboratorium, uw indicatoren aangegeven naast de tarieven van de norm. Het volstaat alleen om de cijfers te vergelijken om te zien of alles in orde is. Natuurlijk kan alleen de arts volledig rekening houden met alle nuances en correcte conclusies trekken, omdat het organisme voor iedereen anders is en het noodzakelijk is om rekening te houden met bepaalde kenmerken van het functioneren van interne organen, de overgedragen ziekten en operaties, evenals andere factoren. Een verhoogd glucosegehalte duidt op diabetes of aandoeningen van het spijsverterings- en endocriene systeem. Maar lage suiker is een teken van andere ziekten:

  • nier- en leverinsufficiëntie;
  • stofwisselingsstoornissen;
  • falen in de pancreas of schildklier;
  • tumoren van de bijnier;
  • sarcoïdose en sommige andere vormen van kanker;
  • uitputting;
  • overgewicht en anderen.

Bij kinderen, vrouwen en mannen die niet aan ernstige ziekten lijden, ligt het glucosegehalte binnen het bereik van 3,9-5,0 mmol / l. In het buitenland is de standaard voor het meten van deze indicator in mg / dL aangenomen, om deze cijfers te vertalen in de gebruikelijke, moeten we het resultaat delen door 18.

Als de primaire bloedtest voor suiker een stijging van de glucosespiegels liet zien, moet u de procedure 3-4 keer herhalen in de komende paar dagen. Bovendien kan een bloedtest voor suiker met een lading worden toegewezen. Voorbereiding voor de analyse van bloed voor suiker van dit type verschilt niet van de standaard, maar de procedure zelf zal anders zijn. De onderzochte persoon moet de bloedsuikerspiegel op een lege maag meten, dan een bepaalde hoeveelheid glucoseoplossing in water drinken en de bloedsuikerspiegel na 1 en na 2 meten. voorbereiding voor bloedsuikermetinguur. De naam van deze bloedtest voor suiker hangt af van de regels van het specifieke laboratorium, maar de afkorting TSG, een test voor glucosetolerantie, is vooral wijdverspreid. Goede TSH-waarden zijn niet hoger dan 5 mmol / l. In de toestand van prediabetes zullen deze cijfers stijgen tot een niveau van 7,8 – 11,0 mmol / l.

Met de glucometer kunt u de bloedsuikerspiegel zelf meten. Het kan zowel voor de analyse van bloed op een lege maag als voor het meten van indicatoren in een uur en twee na een maaltijd worden gebruikt. Dit apparaat is erg belangrijk voor alle diabetici, maar er moet worden begrepen dat bepaalde fouten in het werk mogelijk zijn. Vooral als u de meter en strips daarvoor in open toestand opslaat.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =