AMG is de norm bij vrouwen | actualidadypolitica.com

AMG is de norm bij vrouwen

AMG is normaal voor vrouwenAlles in het menselijk lichaam is onderhevig aan de werking van vele hormonen. Overmaat of gebrek aan een van hen kan de gezondheid sterk beïnvloeden. Dit geldt vooral voor vrouwen, omdat veelvuldige boosdoeners van onvruchtbaarheid en ineffectieve behandeling hormonale mislukkingen zijn. Een belangrijk onderdeel van de reproductieve gezondheid van vrouwen is AMG - Antimulylerov hormoon, hoewel een dergelijke stof in het mannelijke lichaam aanwezig is, maar een andere functie heeft.

Als de voortplantingsfunctie wordt geschonden, wordt een standaardblok met hormonale bepalingen voorgeschreven, waarbij het antimulylerov-hormoon niet is inbegrepen. En pas na lange tijd, als het niet mogelijk is om een ​​diagnose te stellen, of om een ​​AMG te benoemen om dit te bevestigen.

Het hormoon van antimier is verantwoordelijk voor het aantal eicellen dat bevrucht kan worden. Door de resultaten van de uitvoering ervan is het mogelijk om nauwkeurig de hoeveelheid levende eieren en de mogelijkheid om zwanger te worden te definiëren.

Hormoon AMG - de norm bij vrouwen

Antimulylerov-hormoon verschijnt in het meisje is nog steeds in de baarmoeder, maar vóór het bereiken van de puberteit is de concentratie erg klein. Wanneer de eerste menstruatie komt, is het niveau van het hormoon al hetzelfde als dat van een andere vrouw van reproductieve leeftijd. Met het begin van de menopauze wordt de productie van het hormoon opgeschort. Een gezonde vrouw heeft dergelijke indicatoren van AMH: lagere 1.0 en hogere 7.3 ng / ml.

AMG is onder de norm

Wanneer het resultaat van de bloedtest voor het hormoon van Antimiller lager is dan de minimumwaarde, betekent dit een lage kans op zwangerschap. Het is vooral belangrijk om de hoeveelheid AMG voor de IVF-procedure te weten, want als de norm lager is dan 0,8 ng / ml, is kunstmatige inseminatie onpraktisch.

Als uit de uitgevoerde analyse bleek dat de AMG onder de norm ligt, kan dit op een aantal andere afwijkingen wijzen:

  • overgewicht op volwassen leeftijd;
  • verminderde voorraad eieren;
  • menopauze;
  • vroege seksuele ontwikkeling.

Om een ​​aandoening zoals een verlaagd AMH-niveau te behandelen, wordt hormoonsubstitutietherapie voorgeschreven. Vaak wijst een laag antimiller-hormoon op een voortijdig begin van de menopauze, ongeacht de leeftijd. De voorgeschreven behandeling maakt het mogelijk om het uit te stellen en de vruchtbare leeftijd te verlengen.

AMG boven normaal

Wanneer het niveau van Antimyuller's hormoon de waarde van 7,3 ng / ml overschrijdt, betekent dit dat de kans op dergelijke ziekten bestaat:

  • afwezigheid van ovulatie;
  • polycysteuze eierstok;
  • latere seksuele ontwikkeling;
  • tumorneoplasmata in de eierstokken;
  • actieve sporten en hard werken;
  • stress, slechte gewoonten.

Voor de behandeling van verhoogde AMG-waarden is onderzoek en behandeling van de eierstokken noodzakelijk. Indien mogelijk moet een rustig leven worden geleid zonder stressvolle situaties. Meestal na de loop van de behandeling, op een achtergrond van emotionele rust, keert het niveau van het hormoon terug naar normaal. Als het niveau niet naar normaal wordt hersteld, wordt de patiënt bij de behandeling van onvruchtbaarheid ECO aangeboden.

De regels voor het analyseren van antimulylerov hormoon

Om ervoor te zorgen dat de resultaten van de uitgevoerde analyse, indien mogelijk, niet teleurstellen, is het noodzakelijk om de voorbereiding zeer serieus te nemen, omdat de nauwkeurigheid van dit proces ervan afhangt. AMG-tariefMinimaal een week moet het seksuele leven en verschillende amusementsactiviteiten verlaten. Een afgemeten en rustig leven is wat nu vereist is. Alcohol drinken en roken is ook verboden, zoals exotische gerechten met ongebruikelijke producten.

Medicinale preparaten zonder extreme noodzaak worden niet toegepast. Als tijdens de voorbereiding van de analyse een vrouw verkouden wordt en een acute luchtwegaandoening of griep heeft, moet de oefening worden uitgesteld, omdat het resultaat onbetrouwbaar is. De analyse wordt uitgevoerd op de tweede of vijfde dag van de menstruatiecyclus op een lege maag, en onthoudt zich van voedsel, minstens 12 uur. Het resultaat is na 2-5 dagen klaar, afhankelijk van het laboratorium.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

16 − 8 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: