allergische rhinitis symptomen

Allergische rhinitis is een wijdverspreide ziekte, die ongeveer een kwart van de gehele bevolking van onze uitgestrekte planeet treft. De basis van deze ziekte is een ontstekingsreactie die zich manifesteert wanneer allergenen op de slijmvliezen van de neusholte terechtkomen.

Symptomen van allergische rhinitis zijn zichtbaar in een paar minuten nadat het allergeen op het neusslijmvlies is terechtgekomen. In sommige gevallen is de manifestatie binnen enkele seconden zichtbaar. De duur van de waarneming kan de komende acht uur duren. Vaak gaat de allergische reactie zelf over in vier of vijf dagen.

Tekenen van een allergische rhinitis

 • vaak niezen in de ochtend, wat zich binnen twee tot drie minuten manifesteert;
 • coryza - de vloeistof uit de neus wordt transparant en in grote hoeveelheden afgescheiden. In sommige gevallen kan de ontlading een geelachtige kleur krijgen als de patiënt een neusinfectie of sinusitis heeft;
 • tijdens de infusie van druppels in de nasopharynx zal kietelen in de keel, als een gevolg hiervan is er een hoest;
 • de ogen worden bewaterd en bekrast, wat in veel gevallen een concrete manifestatie is van de conjunctivitis;
 • jeuk in de neus, keel en oren.

Ook worden na een lange tijd een aantal symptomen onderscheiden:

 1. Verstopte neus en snuiven tijdens het slapen.
 2. Speciale gevoeligheid voor licht.
 3. Slecht humeur en prikkelbaarheid.
 4. Slechte slaap en verlies van kracht.
 5. Chronische hoest.
 6. Donkere kringen onder de ogen (vooral van slechte slaap).

Symptomen van vasomotorische en allergische rhinitis

Vasomotorische rhinitis - een chronische ziekte, waarvan de oorzaak geen allergische infectie is, maar de ontwikkeling van niet-specifieke endogene of exogene factoren. In dit geval zijn de bloedvaten van de neus- of neusconcha verwijdend. De patiënt voelt zich ongemakkelijk in de mondholte en heeft regelmatig jeuk. Gekenmerkt vasomotorische rhinitis dezelfde kenmerken als allergische rhinitis: moeite met ademhalen, loopneus, jeukende keel holte. In sommige gevallen wordt de temperatuur van de patiënt waargenomen.

Pollinosis met allergische rhinitis

pollen ziekte - complicatie van allergische rhinitis, treedt op tijdens een lange ziekte, in de complicatiefase. In de regel worden de meeste slijmvliezen aangetast - de mondholte, de nasopharynx (sinusitis), de ogen raken ontstoken, er is een jeuk in de keel. In dergelijke gevallen wordt de behandeling aangewezen als de patiënt door een arts wordt onderzocht. Engage in self-gevaarlijke, in het bijzonder de traditionele methoden.

Het is noodzakelijk om zich te houden aan bepaalde voorzorgsmaatregelen: Houd de ramen gesloten en de deuren van het huis om frequente reizen buiten de stad te voorkomen, niet maaien hun eigen gazons en niet naar het grote veld, droog en warm weer in ieder geval op de straat. Deze eenvoudige voorzorgsmaatregelen zal helpen om ernstige complicaties en de snelheid herstel te voorkomen.

Behandeling met glucocorticoïde geneesmiddelen

Symptomen van allergische rhinitis kunnen enigszins worden verminderd, terwijl contact met de belangrijkste allergenen wordt vermeden. Meer vaak geadviseerd om contact met dieren op een regelmatige basis te voorkomen op te ruimen in de woonkamer, voor vocht, evenals het gebruik van speciale apparatuur te minimaliseren om de lucht schoon te maken in de kamer. In sommige gevallen kan het nodig zijn van baan te veranderen en zelfs van woonplaats te veranderen.

Vaak hoesten we met allergische rhinitis, wat kan leiden tot complicaties van de luchtwegen. Als een complicatie in zeldzame gevallen, ontsteking van de longen, vergezeld van temperatuur. De temperatuur bij een allergische rhinitis zorgt voor veel ongemak. In dit geval poliklinische behandeling met het gebruik van speciale allergische rhinitis medicijnen of antibiotica.

Bij een allergische rhinitis vasoconstrictieve preparaten en glucocorticoïde worden zogenaamde hormonale middelen toegepast. Dit kunnen sprays zijn, bijvoorbeeld Nasobek, Baconaz, Sintaris, Nazonex, Fliksonase en anderen. Alle hormonale geneesmiddelen worden gebruikt in complexe stadia van de ziekte, die voldoende resistent zijn tegen vasoconstrictieve geneesmiddelen. Al deze medicijnen hebben hun eigen persoonlijk effect, dus zelfbehandeling en langdurige toepassing is verboden. Hiervoor is een speciale diagnose van allergische rhinitis noodzakelijk en na de benoeming van de behandeling door een arts.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 + = 78