Wie is homofoob - wat betekent homofobie, de redenen daarvoor, hoe te vechten en zich te ontdoen?

Wie is homofoob - meningen over dit onderwerp waren verdeeld onder psychologen. Z. Freud definieerde in zijn tijd homofobie duidelijk als een latente homoseksualiteit, maar niet altijd. Homofoben worden ook diegenen genoemd die weigeren homoseksualiteit te erkennen als een seksuele norm.

Wat betekent "homofoob"?

Homofobie - wat is het? In vertaling uit het Grieks is ὁμός als, en φόβος is angst. Homofobie is een aandoening waarbij er een irrationele angst ontstaat voor homoseksuele gedachten, gedrag, gevoelens, mensen met een niet-traditionele oriëntatie. Wie is homofobisch, tekenen:

 • Vermijd contacten met mensen van niet-traditionele oriëntatie;
 • bang om zijn homoseksualiteit te realiseren;
 • wil deelnemen aan demonstraties tegen LGBT-samenlevingen;
 • Negeert negatief over homoseksuelen, met aanstootgevende taal;
 • uitgesproken religiositeit;
 • rigiditeit en autoritarisme.

Oorzaken van homofobie

Is homofobie een ziekte of niet? De term lijkt erg op de naam van de ziekte, maar dat is niet zo, en de homofoben zelf realiseren zich niet dat hun toestand op de een of andere manier gecorrigeerd moet worden. De redenen waarom er homofobie is:

 • latente homoseksualiteit;
 • onwetendheid;
 • naleving van strikte sociale normen;
 • religiositeit.

Psychologie van homofobie

Onderzoek naar homofobie met behulp van psychoanalyse helpt om de reden te achterhalen waarom een ​​persoon deze aandoening heeft. Niet altijd psychologen kan de lijn tussen normale menselijke negatieve houding te vestigen op homoseksualiteit als een fenomeen en een echte homofobie en als de eerste heeft meer te maken met moraal en hardnekkige stereotypen van de samenleving, homofobie - het is altijd plotseling ontstaan ​​angst, walging en alarm detectie van een homoseksuele geaardheid. Homofoben zijn bang homo te zijn.

homofobie in de psychiatrie

Homofobie in de psychiatrie

Behandeling van homofobie als een klinisch symptoom afwezig is, en hoewel Homofobie verwijst te vrezen, maar eerder een sociaal fenomeen, dat staat op een lijn met racisme en vreemdelingenhaat, irrationele angst die zich voordoen in de vorm van mensen "niet zoals ik" en manifesteert levendige negatieve emoties: woede, walging, minachting, gepaard met agressief gedrag van homofobie.

Homofobie in de wereld

Over de hele wereld ervaren homofoben bij het zien van de symbolen van homoseksuelen een sterke negatieve houding. Flag homofobe - is hetzelfde als de regenboogvlag van seksuele minderheden, maar de regenboog kruiste een belangrijk kenmerk van zwart in een cirkel. In islamitische landen, een aantal landen in Afrika, homoseksualiteit staat de doodstraf, zodat landen zoals Iran, Afghanistan, Pakistan, Jemen en Oeganda zijn de meest homofobe en gevaarlijk voor homo's en lesbiennes, transgenders.

Homofobie in de VS.

De dag van de strijd tegen homofobie in de Verenigde Staten, zoals in veel landen, begint met een minuut stilte voor de overledene van AIDS, of slachtoffers vermoord door mensen die negatief zijn over homoseksuelen. De Verenigde Staten zijn een actief, dynamisch land met een moderne manier van leven, maar zelfs hier een relatief recent verbod op het homohuwelijk, liefde, maar nu zijn er in veel landen zulke beperkingen niet, hoewel homofoben homo's blijven behandelen met minachting. Staten waarin homofobie wordt uitgesproken:

 • Nebraska;
 • Texas;
 • Buffalo;
 • New York;
 • Louisiana.

Homofobie in Rusland

Het probleem van homofobie in Rusland wordt op zichzelf niet als een probleem beschouwd, Rusland is een land met een eeuwenoude traditionele manier van leven en elke verandering in familietradities is niet welkom. In 2013 werd een wet aangenomen die de propaganda van homoseksualiteit verbood, dus de organisatie van homoparadijzen en acties is verboden, evenals huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht. LHBT-activisten probeerden in 2006 in Moskou en in St. Petersburg in 2010 gay pride-parades te houden, wat wrok bij omwonenden veroorzaakte, met het bonzen van stenen, eieren en flessen in de menigte. In westerse landen wordt Rusland een broeinest van homofobie genoemd.

Homofobie in Europa

De internationale dag tegen homofobie wordt gevierd door homo-activisten op 17 mei ter nagedachtenis aan de uitsluiting van de lijst van psychiatrische aandoeningen van homoseksualiteit, als afwijkingen van de norm. Deze feestdag wordt onofficieel "homofobe dag" genoemd, alle acties, optochten of rallies getimed tot op de dag van vandaag veroorzaken een sterke toename van negatieve homofoben in de samenleving. In Europa bleek, als gevolg van ILGA-onderzoek - een organisatie voor de bescherming van de rechten van seksuele minderheden - dat de mate van homofobie hoog blijft:

 • 26% van de homo- en lesbische respondenten werden aangevallen en vernederd door traditionalisten;
 • 20% van de homoseksuelen en 29% van de transseksuelen werden gediscrimineerd bij het inhuren van of al op de werkplek.

homofobie in Europa

Hoe om te gaan met homofobie?

Hoe zich te ontdoen van homofobie is een moeilijke vraag die zich voordoet op het niveau van de staat en elke individuele persoon. Als u de strijd tegen homofobie samenleving te nemen, wordt geleidelijk ingevoerd in het systeem door de ontwikkeling van tolerantie. Een enkele persoon, als hij lijdt aan homofobie, is het belangrijk om te begrijpen waarom er zo'n fel verzet tegen homo's: geen aanvaarding van zijn homoseksualiteit of niet begrijpen dat alle mensen verschillend zijn, en van hetzelfde geslacht de liefde heeft een recht om te bestaan.

Sterren van homofobie

Elk sociaal fenomeen is verdeeld in degenen die "voor" zijn en degenen die "tegen" zijn en liefde voor hetzelfde geslacht, de organisatie van seksuele minderheden veroorzaakt vaker dat mensen homofobie hebben, dan dat iedereen accepteert dat ze anders is. Onder de beroemde mensen die in creatieve omgevingen draaien, zijn er ook veel die weliswaar niet openlijk schreeuwen dat hij of zij homoseksuelen haat, maar hun afkeer tonen. Celebrity-homophobes:

 1. Eminem. De bekende rapper sprak herhaaldelijk vijandig over homo's en lesbiennes in zijn liedjes.
 2. homofobe sterren eminem

 3. Mel Gibson. De acteur staat al heel lang bekend om zijn toewijding en religiositeit om zijn relatie met zijn homobroeder te verbreken, en vanwege obscene uitspraken over seksminderheden kwamen veel keren in de problemen.
 4. beroemdheden homofoben krijt gibson

 5. Chris Brown. Voormalig vriendje van Rihanna houdt niet van homo's en gebruikt het woord 'homo' als een belediging.
 6. sterren homofobe chris bruin

 7. Paris Hilton. Vaak komt in de problemen als gevolg van het feit dat hij in zijn blog beledigend homoseksuelen, de bijnaam van "de aap en homoseksuelen" waardoor ze, toen haar telefoongesprek opgenomen door een taxichauffeur dat homo venters pest raakte de media, de organisatie van de strijd voor de rechten van het geslacht De minderheid eiste dat Parijs zich verontschuldigde voor haar woorden.
 8. beroemdheden homofobie parijs hilton

 9. Alec Baldwin. De acteur staat bekend om zijn gehate homofobe opmerkingen over politici met een niet-traditionele oriëntatie.

sterren homofoben alek baldwin

Films over homofobie

Propaganda van homofobie in verschillende landen is een georganiseerde politieke beweging met als doel een scherp negativisme te creëren of te behouden tegenover mensen van niet-traditionele oriëntatie, die vaak alle grenzen overschrijden. In welke films kun je het fenomeen van homofobie zien:

 1. "Dallas Buyers Club". De film is gebaseerd op echte gebeurtenissen. Ron Woodruff, een elektricien uit Texas houdt van vrouwen en behandelt homoseksuelen met afkeer. Plots komt Ron het ziekenhuis binnen en een analyse van zijn bloed laat zien dat hij ziek is van AIDS. Ron is wanhopig, omdat hij geloofde dat AIDS slechts een homo-aandoening is, vrienden keren zich van hem af. Ron besluit te vechten en zoekt onconventionele middelen om het leven te verlengen, maakt kennis met een travestiet Rayon en ze organiseren een club van kopers, die zeldzame maar nog niet bewezen medicijnen leveren om AIDS te bestrijden.
 2. "Brokeback Mountain". Het liefdesverhaal tussen de twee cowboys ontvouwt zich in de pittoreske plaatsen van Wyoming, het komt voor in de jaren 60. XX eeuw, wanneer de verbinding tussen een man en een man vaak geweld zou kunnen plegen, is homofobie in de samenleving sterk, en liefde voor hetzelfde geslacht wordt beschouwd als een perversie die de dood waardig is.
 3. "Parade / Parada". Servië. Twee vrienden en geliefden Marco Radmilo gedwongen om hun relatie uit de samenleving, en radicale homophobes verbergen, maar de moeilijkheden alleen duwen Marco en Radmilo naar het land van de gay pride parade organiseren, wetende dat dit hun dood zou kunnen komen.
 4. "Carol / Carol". New York, 50's. XX eeuw., Carol heeft alles, een hoge positie in de maatschappij, haar man, dochter, maar ze is ongelukkig. Op een dag loopt Carol de winkel binnen op zoek naar een geschenk voor haar dochter en ontmoet een jonge verkoopster Terez, een vonkontsteking tussen de vrouwen. Een film over liefde, vooroordelen en wreedheid van het zelfde geslacht in de samenleving.

homofobe films

Boeken over homofobie

De Zwitserse psychiater Z. Freud over homofobie zei dat dit een teken is van latente of latente homoseksualiteit: hoe sterker iemand haat tegen homoseksuelen ervaart, hoe sterker zijn onbewuste aantrekkingskracht wordt onderdrukt. Wie een homofoob persoon is en waarom velen in het algemeen negatief zijn over unisex-liefde, is te lezen in de volgende literatuur:

 1. "Interne homofobie: ben ik bang voor mezelf?"M. Sabunaeva. Het bekende feit dat de samenleving haar gevestigde principes en moraal dicteert, is het moeilijk voor mensen met een niet-traditionele oriëntatie om hun verschillen te accepteren. Het boek is bedoeld voor mensen die zich aangetrokken voelen tot hun geslacht, maar accepteren zichzelf niet als zodanig.
 2. "Gezichten en maskers van liefde voor hetzelfde geslacht. Maanlicht bij zonsopgang"I. Kon. Het werk zal nuttig zijn voor het lezen voor psychologen, seksuologen, ouders van tieners die tekenen van homoseksualiteit hebben gevonden.
 3. "Liefde voor hemelse kleur"I. Kon. De auteur, een bekende Russische socioloog en filosoof, verzamelde en analyseerde in het boek informatie uit historische, culturele bronnen over de aard van homoseksuele relaties, de oorzaken van vervolging en haat tegen sodomieten (homofobie).
 4. "Roze psychotherapie. Richtlijnen voor het werken met seksuele minderheden"D. Dominic. Als een persoon met heteroseksuele geaardheid gevoelig is voor neurosen en stress, dan hebben vertegenwoordigers van seksuele minderheden last van misverstanden, ervaren de druk van de socium in veel landen, dus er zijn veel meer neurotici. Het boek is een gids voor het werken met mensen met homoseksuele neigingen.
 5. "Homoseksualiteit. Natuurlijke geschiedenis"F. Mondmore. Hoe liefde voor hetzelfde geslacht te begrijpen, waarom vandaag in de samenleving daar geen acceptatie voor is, die zo'n moderne homofoob is en wat hij associeert met homoseksuele neigingen. Interessante feiten uit de antieke geschiedenis, biologie.
Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3

Wie is homofoob - wat betekent homofobie, de redenen daarvoor, hoe te vechten en zich te ontdoen?

Wie is homofoob - meningen over dit onderwerp waren verdeeld onder psychologen. Z. Freud definieerde in zijn tijd homofobie duidelijk als een latente homoseksualiteit, maar niet altijd. Homofoben worden ook diegenen genoemd die weigeren homoseksualiteit te erkennen als een seksuele norm.

Wat betekent "homofoob"?

Homofobie - wat is het? In vertaling uit het Grieks is ὁμός als, en φόβος is angst. Homofobie is een aandoening waarbij er een irrationele angst ontstaat voor homoseksuele gedachten, gedrag, gevoelens, mensen met een niet-traditionele oriëntatie. Wie is homofobisch, tekenen:

 • Vermijd contacten met mensen van niet-traditionele oriëntatie;
 • bang om zijn homoseksualiteit te realiseren;
 • wil deelnemen aan demonstraties tegen LGBT-samenlevingen;
 • Negeert negatief over homoseksuelen, met aanstootgevende taal;
 • uitgesproken religiositeit;
 • rigiditeit en autoritarisme.

Oorzaken van homofobie

Is homofobie een ziekte of niet? De term lijkt erg op de naam van de ziekte, maar dat is niet zo, en de homofoben zelf realiseren zich niet dat hun toestand op de een of andere manier gecorrigeerd moet worden. De redenen waarom er homofobie is:

 • latente homoseksualiteit;
 • onwetendheid;
 • naleving van strikte sociale normen;
 • religiositeit.

Psychologie van homofobie

Onderzoek naar homofobie met behulp van psychoanalyse helpt om de reden te achterhalen waarom een ​​persoon deze aandoening heeft. Niet altijd psychologen kan de lijn tussen normale menselijke negatieve houding te vestigen op homoseksualiteit als een fenomeen en een echte homofobie en als de eerste heeft meer te maken met moraal en hardnekkige stereotypen van de samenleving, homofobie - het is altijd plotseling ontstaan ​​angst, walging en alarm detectie van een homoseksuele geaardheid. Homofoben zijn bang homo te zijn.

homofobie in de psychiatrie

Homofobie in de psychiatrie

Behandeling van homofobie als een klinisch symptoom afwezig is, en hoewel Homofobie verwijst te vrezen, maar eerder een sociaal fenomeen, dat staat op een lijn met racisme en vreemdelingenhaat, irrationele angst die zich voordoen in de vorm van mensen "niet zoals ik" en manifesteert levendige negatieve emoties: woede, walging, minachting, gepaard met agressief gedrag van homofobie.

Homofobie in de wereld

Over de hele wereld ervaren homofoben bij het zien van de symbolen van homoseksuelen een sterke negatieve houding. Flag homofobe - is hetzelfde als de regenboogvlag van seksuele minderheden, maar de regenboog kruiste een belangrijk kenmerk van zwart in een cirkel. In islamitische landen, een aantal landen in Afrika, homoseksualiteit staat de doodstraf, zodat landen zoals Iran, Afghanistan, Pakistan, Jemen en Oeganda zijn de meest homofobe en gevaarlijk voor homo's en lesbiennes, transgenders.

Homofobie in de VS.

De dag van de strijd tegen homofobie in de Verenigde Staten, zoals in veel landen, begint met een minuut stilte voor de overledene van AIDS, of slachtoffers vermoord door mensen die negatief zijn over homoseksuelen. De Verenigde Staten zijn een actief, dynamisch land met een moderne manier van leven, maar zelfs hier een relatief recent verbod op het homohuwelijk, liefde, maar nu zijn er in veel landen zulke beperkingen niet, hoewel homofoben homo's blijven behandelen met minachting. Staten waarin homofobie wordt uitgesproken:

 • Nebraska;
 • Texas;
 • Buffalo;
 • New York;
 • Louisiana.

Homofobie in Rusland

Het probleem van homofobie in Rusland wordt op zichzelf niet als een probleem beschouwd, Rusland is een land met een eeuwenoude traditionele manier van leven en elke verandering in familietradities is niet welkom. In 2013 werd een wet aangenomen die de propaganda van homoseksualiteit verbood, dus de organisatie van homoparadijzen en acties is verboden, evenals huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht. LHBT-activisten probeerden in 2006 in Moskou en in St. Petersburg in 2010 gay pride-parades te houden, wat wrok bij omwonenden veroorzaakte, met het bonzen van stenen, eieren en flessen in de menigte. In westerse landen wordt Rusland een broeinest van homofobie genoemd.

Homofobie in Europa

De internationale dag tegen homofobie wordt gevierd door homo-activisten op 17 mei ter nagedachtenis aan de uitsluiting van de lijst van psychiatrische aandoeningen van homoseksualiteit, als afwijkingen van de norm. Deze feestdag wordt onofficieel "homofobe dag" genoemd, alle acties, optochten of rallies getimed tot op de dag van vandaag veroorzaken een sterke toename van negatieve homofoben in de samenleving. In Europa bleek, als gevolg van ILGA-onderzoek - een organisatie voor de bescherming van de rechten van seksuele minderheden - dat de mate van homofobie hoog blijft:

 • 26% van de homo- en lesbische respondenten werden aangevallen en vernederd door traditionalisten;
 • 20% van de homoseksuelen en 29% van de transseksuelen werden gediscrimineerd bij het inhuren van of al op de werkplek.

homofobie in Europa

Hoe om te gaan met homofobie?

Hoe zich te ontdoen van homofobie is een moeilijke vraag die zich voordoet op het niveau van de staat en elke individuele persoon. Als u de strijd tegen homofobie samenleving te nemen, wordt geleidelijk ingevoerd in het systeem door de ontwikkeling van tolerantie. Een enkele persoon, als hij lijdt aan homofobie, is het belangrijk om te begrijpen waarom er zo'n fel verzet tegen homo's: geen aanvaarding van zijn homoseksualiteit of niet begrijpen dat alle mensen verschillend zijn, en van hetzelfde geslacht de liefde heeft een recht om te bestaan.

Sterren van homofobie

Elk sociaal fenomeen is verdeeld in degenen die "voor" zijn en degenen die "tegen" zijn en liefde voor hetzelfde geslacht, de organisatie van seksuele minderheden veroorzaakt vaker dat mensen homofobie hebben, dan dat iedereen accepteert dat ze anders is. Onder de beroemde mensen die in creatieve omgevingen draaien, zijn er ook veel die weliswaar niet openlijk schreeuwen dat hij of zij homoseksuelen haat, maar hun afkeer tonen. Celebrity-homophobes:

 1. Eminem. De bekende rapper sprak herhaaldelijk vijandig over homo's en lesbiennes in zijn liedjes.
 2. homofobe sterren eminem

 3. Mel Gibson. De acteur staat al heel lang bekend om zijn toewijding en religiositeit om zijn relatie met zijn homobroeder te verbreken, en vanwege obscene uitspraken over seksminderheden kwamen veel keren in de problemen.
 4. beroemdheden homofoben krijt gibson

 5. Chris Brown. Voormalig vriendje van Rihanna houdt niet van homo's en gebruikt het woord 'homo' als een belediging.
 6. sterren homofobe chris bruin

 7. Paris Hilton. Vaak komt in de problemen als gevolg van het feit dat hij in zijn blog beledigend homoseksuelen, de bijnaam van "de aap en homoseksuelen" waardoor ze, toen haar telefoongesprek opgenomen door een taxichauffeur dat homo venters pest raakte de media, de organisatie van de strijd voor de rechten van het geslacht De minderheid eiste dat Parijs zich verontschuldigde voor haar woorden.
 8. beroemdheden homofobie parijs hilton

 9. Alec Baldwin. De acteur staat bekend om zijn gehate homofobe opmerkingen over politici met een niet-traditionele oriëntatie.

sterren homofoben alek baldwin

Films over homofobie

Propaganda van homofobie in verschillende landen is een georganiseerde politieke beweging met als doel een scherp negativisme te creëren of te behouden tegenover mensen van niet-traditionele oriëntatie, die vaak alle grenzen overschrijden. In welke films kun je het fenomeen van homofobie zien:

 1. "Dallas Buyers Club". De film is gebaseerd op echte gebeurtenissen. Ron Woodruff, een elektricien uit Texas houdt van vrouwen en behandelt homoseksuelen met afkeer. Plots komt Ron het ziekenhuis binnen en een analyse van zijn bloed laat zien dat hij ziek is van AIDS. Ron is wanhopig, omdat hij geloofde dat AIDS slechts een homo-aandoening is, vrienden keren zich van hem af. Ron besluit te vechten en zoekt onconventionele middelen om het leven te verlengen, maakt kennis met een travestiet Rayon en ze organiseren een club van kopers, die zeldzame maar nog niet bewezen medicijnen leveren om AIDS te bestrijden.
 2. "Brokeback Mountain". Het liefdesverhaal tussen de twee cowboys ontvouwt zich in de pittoreske plaatsen van Wyoming, het komt voor in de jaren 60. XX eeuw, wanneer de verbinding tussen een man en een man vaak geweld zou kunnen plegen, is homofobie in de samenleving sterk, en liefde voor hetzelfde geslacht wordt beschouwd als een perversie die de dood waardig is.
 3. "Parade / Parada". Servië. Twee vrienden en geliefden Marco Radmilo gedwongen om hun relatie uit de samenleving, en radicale homophobes verbergen, maar de moeilijkheden alleen duwen Marco en Radmilo naar het land van de gay pride parade organiseren, wetende dat dit hun dood zou kunnen komen.
 4. "Carol / Carol". New York, 50's. XX eeuw., Carol heeft alles, een hoge positie in de maatschappij, haar man, dochter, maar ze is ongelukkig. Op een dag loopt Carol de winkel binnen op zoek naar een geschenk voor haar dochter en ontmoet een jonge verkoopster Terez, een vonkontsteking tussen de vrouwen. Een film over liefde, vooroordelen en wreedheid van het zelfde geslacht in de samenleving.

homofobe films

Boeken over homofobie

De Zwitserse psychiater Z. Freud over homofobie zei dat dit een teken is van latente of latente homoseksualiteit: hoe sterker iemand haat tegen homoseksuelen ervaart, hoe sterker zijn onbewuste aantrekkingskracht wordt onderdrukt. Wie een homofoob persoon is en waarom velen in het algemeen negatief zijn over unisex-liefde, is te lezen in de volgende literatuur:

 1. "Interne homofobie: ben ik bang voor mezelf?"M. Sabunaeva. Het bekende feit dat de samenleving haar gevestigde principes en moraal dicteert, is het moeilijk voor mensen met een niet-traditionele oriëntatie om hun verschillen te accepteren. Het boek is bedoeld voor mensen die zich aangetrokken voelen tot hun geslacht, maar accepteren zichzelf niet als zodanig.
 2. "Gezichten en maskers van liefde voor hetzelfde geslacht. Maanlicht bij zonsopgang"I. Kon. Het werk zal nuttig zijn voor het lezen voor psychologen, seksuologen, ouders van tieners die tekenen van homoseksualiteit hebben gevonden.
 3. "Liefde voor hemelse kleur"I. Kon. De auteur, een bekende Russische socioloog en filosoof, verzamelde en analyseerde in het boek informatie uit historische, culturele bronnen over de aard van homoseksuele relaties, de oorzaken van vervolging en haat tegen sodomieten (homofobie).
 4. "Roze psychotherapie. Richtlijnen voor het werken met seksuele minderheden"D. Dominic. Als een persoon met heteroseksuele geaardheid gevoelig is voor neurosen en stress, dan hebben vertegenwoordigers van seksuele minderheden last van misverstanden, ervaren de druk van de socium in veel landen, dus er zijn veel meer neurotici. Het boek is een gids voor het werken met mensen met homoseksuele neigingen.
 5. "Homoseksualiteit. Natuurlijke geschiedenis"F. Mondmore. Hoe liefde voor hetzelfde geslacht te begrijpen, waarom vandaag in de samenleving daar geen acceptatie voor is, die zo'n moderne homofoob is en wat hij associeert met homoseksuele neigingen. Interessante feiten uit de antieke geschiedenis, biologie.
Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 52 = 57