wat zijn de stereotypen

Alle mensen bestaan ​​in een samenleving waarin bepaalde gedragsnormen worden uitgewerkt. Maar vaak stromen ze in postzegels, stereotypen genoemd. En om vast te komen in stagnatie, is het nodig om te weten wat stereotypen zijn.

Waar komen moderne stereotypen vandaan?

Stereotypen - dit is niet de huidige trend. Ze bestonden altijd, omdat de publieke opinie hetzelfde eeuwige was. Maar het is onder zijn invloed en er is een tendens tot middeling, vereenvoudiging. Het is dus gemakkelijker voor een persoon om zijn eigen gedrag te voorspellen om niet in de val te lopen. En hij begint hetzelfde te verwachten van andere mensen, en begint nauwer na te denken.

Wat zijn de stereotypen?

Het is nogal moeilijk om duidelijk te beantwoorden wat stereotypen zijn. Ze zijn tenslotte heel veel te vinden.

Wetenschappers over de vraag wat voor soort stereotypen de volgende classificatie bieden:

  • positief;
  • negatief;
  • gegeneraliseerde vereenvoudigd;
  • ruwe;
  • nauwkeurig.

Bovendien zijn stereotypen verdeeld in sociaal en etnisch. De eerste groep bestaat uit cliches met een alledaags karakter. Dit is bijvoorbeeld het idee dat een vrouw zwak moet zijn, dat een man niet moet huilen, dat koolhydraatvoedsel een absoluut kwaad is, enz. De tweede groep is een stabiel beeld van een bepaalde nationaliteit. Bijvoorbeeld, de Japanners denken dat ze tijdloze workaholics zijn, de Fransen zijn geobsedeerd door mode, etc.

Stomme stereotypen

Er zijn ook eerlijk gezegd domme cliches, over de beperkingen waarvan iedereen weet, maar toch blijven ze in hen geloven. Dit omvat de mythe dat alle blanken dwazen zijn, dat in Rusland iedereen een bontmuts draagt, enz. Anders, hoe dom kan niet de mening worden genoemd dat iedereen van dunne vrouwen houdt, wat een golf van anorexia veroorzaakte. En over de opgeblazen mannen denken ze vaak dat hun intellect op een extreem laag niveau staat, hoewel dit vaak niet het geval is.

Hieronder geven we een kijkje in het werk van de Amerikaanse fotograaf Joel Parez, die het werk van stereotiep denken zo welsprekend mogelijk demonstreert. We geven een persoon vaak een overhaaste beoordeling op basis van zijn uiterlijk, nationaliteit, geslacht, leeftijd, etc.

wat zijn de stereotypen1

wat zijn de stereotypen2

wat zijn de stereotypen3

wat zijn de stereotypen4

wat zijn de stereotypen5

wat zijn de stereotypen6

wat zijn de stereotypen7

wat zijn de stereotypen8

wat zijn de stereotypen9

wat zijn de stereotypen10

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 + = 74