wat is de moeite waard om voor te leven

Soms komt er in het leven een heel moeilijke periode waarin je helemaal depressief wordt en allerlei gedachten begint te bezoeken, tot aan het nadenken over zelfmoord. Hoe kom je uit deze staat en vind je een stimulans voor wat het waard is en waar je voor moet leven - lees verder.

Waarom is het de moeite waard om te leven?

Stel je voor: als je dat niet doet, zal de wereld veel verliezen. Zeker, je hebt hechte en geliefde mensen - vrienden, familie, kinderen, die moeilijk zullen zijn om het verlies te overleven. Denk aan de pijn die ze zullen lijden door het verlies van een geliefde. Daarom is liefde de moeite waard om te leven.

Tijdens het bestaan ​​van het leven op aarde worstelt de mensheid met de vraag, wat is de zin van het leven immers? We lopen, denken we, we leren en verwerven een aantal vaardigheden, we krijgen plezier, we creëren een gezin, we uitvinden uitvindingen, we zijn gelukkig en we streven naar nieuwe prestaties.

Het is in geen geval de moeite waard om in het verleden te leven, ook al was je daar goed en comfortabel. Leer mensen en situaties los te laten, hoe moeilijk het ook is. De tijd zal helpen om de wonden in de ziel te herstellen en te helen. Probeer zelfontplooiing te doen en streef naar uitmuntendheid. Vind een spannende les om tijd met belangstelling en plezier door te brengen: handwerken, dansen, vocaal, actieve sporten, wandelen en uitstapjes naar interessante plaatsen. Trouwens, men gelooft dat tijdens het zingen een persoon zijn geaccumuleerde emoties uitspuugt. Als je je schaamt om met vreemden te zingen, maak dan een afspeellijst met je favoriete liedjes of zet karaoke aan - en zing zo luid en vol hartelijk mogelijk. Begin een vreemde taal te studeren, schrijf je in voor kookcursussen of snij en naai. Rennen in de ochtend, doe oefeningen, koop een abonnement op de sportschool - dit levert allemaal hormonen van genot op.

Je hebt hechte vrienden die altijd zullen luisteren en ondersteunen, en die je afleiden van trieste en negatieve gedachten. Ontmoet ze, kleed je mooi aan en ga naar waarom is het het waard?restaurant of in een goed café - een verandering van omgeving en enthousiaste uitzichten zullen je gemoedstoestand en zelfvertrouwen doen stijgen.

Als je nog steeds twijfelt of je geen mensen nodig hebt, doe dan liefdadigheid of meld je aan als vrijwilliger. Ga naar het weeshuis of verpleeghuis, naar de ziekenhuizen waar de pasgeborene refuseniks zijn, een dierenasiel - in dat geval zul je je realiseren dat mensen en dieren je hulp nodig hebben, niet alleen in materiële hulp. Hiervoor is het de moeite waard om te leven, omdat je iemand geluk en warmte kunt geven. Je kunt je zorg, tederheid en aandacht geven aan degenen die het nodig hebben. Probeer deze tips te volgen en je zult zeker de stimulans vinden om van te leven.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 34 = 42