Suggestie in psychologie | actualidadypolitica.com

Suggestie in psychologie

suggestie in de psychologie

Onder suggestie wordt verstaan ​​het proces van het indienen van informatie die wordt waargenomen zonder kritische evaluatie en die een aantal mentale processen van een persoon beïnvloedt. In ons leven heeft elke persoon minstens eenmaal de suggestie van gedachten ervaren.

Hier is het eenvoudigste voorbeeld: je loopt de straat af en ontmoet een waarzegster. Ze begint je die dingen te vertellen waarvan je onbewust klaar bent om te horen en je bent "blind" zonder het je te realiseren, geloof het. Tot op zekere hoogte is een dergelijke situatie tegelijkertijd hypnose en suggestie en het is nogal moeilijk om het niet waar te nemen.

Psychologische suggestie wordt gebruikt om het gedrag van een persoon te veranderen, terwijl het zijn denken blokkeert. Deze methode krijgt speciale kracht met herhaalde herhaling. Vanaf de eerste keer dat een persoon de informatie die hem wordt voorgesteld niet kan waarnemen, maar meerdere keren naar hetzelfde heeft geluisterd, zal hij het zeker als vanzelfsprekend beschouwen. Het effect van suggestie wordt op verschillende manieren bereikt en heeft verschillende hoofdtypen.

Typen suggesties

  1. Directe en indirecte suggestie. Direct wordt gepresenteerd als een volgorde - scherpe schokkerige frases, passende intonatie en gezichtsuitdrukkingen. En de indirecte is een verborgen suggestie voor de mens. Het wordt gebruikt om het gewenste effect te versterken. Dit soort suggestie wordt onbewust en onmerkbaar waargenomen;
  2. Opzettelijke en natuurlijke suggestie. Intentionaliteit wordt gebruikt bij het proberen om een ​​duidelijk omschreven doel te bereiken, maar een natuurlijk of onbedoeld, gebeurt in de regel bij toeval;
  3. Positief en negatief. Het positieve geeft vertrouwen in de persoon en helpt te genezen. En eigent zich de negatieve psychologische eigenschappen negatief eigen aan, zoals luiheid, oneerlijkheid en twijfel aan zichzelf.

Elke persoon wordt blootgesteld aan gevoelens en gedachten, omdat ieder van ons het vermogen heeft om te geloven. Gebruik deze techniek niet om zelfzuchtige doelen te bereiken, want op een dag kan iemand dezelfde kwade grap met je spelen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

56 − 53 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: