psychologische compatibiliteit

Het concept van psychologische compatibiliteit kreeg het recht om te bestaan ​​door middel van interpersoonlijke relaties. Psychologische compatibiliteit is een kenmerk van een langdurige wisselwerking tussen twee of meer individuen, waarbij de manifestaties van inherente karaktertrekken van deze individuen niet leiden tot lange en onoplosbare tegenstrijdigheden. Deze definitie, die wordt gegeven in Wikipedia, kan niet beter worden weerspiegeld in de essentie van het fenomeen dat we overwegen.

Compatibiliteit in de gemeenschap

In elke relatie, of het nu gaat om een ​​relatie met familie, oversten, vrienden, speelt wederzijds begrip een belangrijke rol. Psychologische compatibiliteit van mensen betekent intimiteit, gelijkenis. Dit is wanneer de personages en weergaven niet vijandig zijn, maar elkaar aanvullen. In een samenleving van andere mensen ervaren we af en toe het resultaat van psychologische compatibiliteit. De sfeer binnen de groep en de resultaten van elke gezamenlijke activiteit hangen grotendeels af van de mate van psychologische compatibiliteit. Elk team, de groep bestaat in het kader van socio-psychologische compatibiliteit. Het omvat de gemeenschap van doelen en waarden, houding ten opzichte van activiteiten en kameraden, motivatie van acties, evenals kenmerken van het psychologische magazijn van elk lid van de groep.

Een ander type psychologische compatibiliteit is psychofysiologische compatibiliteit. Het is compatibiliteit in termen van fysieke en psychomotorische ontwikkeling (ontwikkeling van intellectuele en motorische vaardigheden). Hier hebben we het over dezelfde manifestatie van de basale mentale processen en een enkele graad van training van mensen in deze of andere professionele vaardigheden en capaciteiten.

De psychologische compatibiliteit van temperamenten heeft een vreemde eigenschap, die bestaat uit het volgende: hoe meer mensen overeenkomsten in temperament hebben, hoe groter de kans op compatibiliteit en onverenigbaarheid van deze personen. Met andere woorden, hoe meer mensen op elkaar lijken, hoe gemakkelijker het voor hen is om een ​​gemeenschappelijke taal te vinden. De kansen op wederzijdse vijandigheid zijn echter groter. Dat is zo vreemd, compatibiliteit ...

Compatibiliteit in het gezin

Natuurlijk is de psychologische compatibiliteit van familieleden belangrijker dan compatibiliteit met onbekende en minder bekende mensen. Familie is het kostbaarste ding dat elke persoon heeft in het leven. Als we geen ouders kiezen en de compatibiliteit hier niet bijzonder geschikt is, moeten we het hebben over de psychologische compatibiliteit van echtgenoten, bovendien is kennis van deze kwestie eenvoudigweg noodzakelijk.

Het belangrijkste doel van het huwelijk is om een ​​gelukkige unie te creëren. We zijn geboren voor geluk, het ligt in onze handen. Het begrijpen van elkaars echtgenoten en relaties met elkaar is een sleutelfactor in de duurzaamheid van huwelijkse relaties. Daarom is het gemakkelijk te raden dat de psychologische incompatibiliteit het gevolg is van de onwil om de partner te begrijpen en objectief hun eigen gedrag te beoordelen.
In huwelijksrelaties is het belangrijk om de hele meerlaagse psychologische compatibiliteit te begrijpen. Emotionele, morele, spirituele, seksuele compatibiliteit - dit zijn de niveaus van psychologische compatibiliteit waar het lot van het huwelijk van afhangt. Hoe vollediger deze compatibiliteit, hoe beter de echtgenoten met elkaar. Hoe meer de man en vrouw van naaste partijen en gemeenschappelijke belangen, hoe vollediger hun psychologische compatibiliteit.

Harmonie in familierelaties wordt bepaald door verschillende hoofdfactoren van psychologische compatibiliteit:

  • emotionele kant van echtelijke relaties, mate van gehechtheid aan elkaar;
  • gemeenschappelijke culturele psychologische compatibiliteit van echtgenoten het niveau van echtgenoten, de mate van hun mentale en sociale volwassenheid;
  • seksuele compatibiliteit van partners.

Succes of falen in het huwelijk bepaalt vooraf de persoonlijke kwaliteiten van de echtgenoten, voor de ontwikkeling en voor de controle waarvan elk verantwoordelijk is.

Problemen van psychologische compatibiliteit, indien gewenst, kunnen worden opgelost. Om dit te doen, moet je aan jezelf werken, enkele kwaliteiten in jezelf ontwikkelen en proberen er een paar kwijt te raken. Het belangrijkste om te onthouden is dat je dit allemaal doet voor liefde, vrede en persoonlijk geluk.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 25 = 34