oefeningen voor de stem

Stem is een belangrijk hulpmiddel waarmee een persoon zijn gedachten aan anderen kan communiceren. Goede spraakgegevens helpen mensen te vinden, maken een goede indruk, waardoor je veel wegen in het leven kunt openen. Er zijn speciale oefeningen voor stem en dictie die helpen om bestaande gebreken te verwijderen, timbre te verbeteren, enz. Om goede resultaten te behalen, moet u regelmatig een opleiding volgen.

Oefeningen voor de stem om goed te zingen en te spreken

Er is een enorme hoeveelheid technieken gebruikt door omroepers, zangers, acteurs en vele anderen. Laten we enkele eenvoudige, maar effectieve oefeningen overwegen:

  1. Aan het linkeroor, plaats de palm van je hand als een schaal, alsof je een koptelefoon draagt, en knijp je rechterhand in een vuist en breng hem naar je mond - het zal een microfoon zijn. Begin luid met het uitspreken van verschillende woorden, geluiden, zinnen, je kunt zelfs zingen. Deze oefening zal je helpen begrijpen hoe je stem wordt gehoord door mensen om je heen. Het moet binnen 9 dagen gedurende 7 minuten worden gedaan.
  2. Vocale oefeningen voor de stem omvatten het uitvoeren van een lading voor het gezicht, waarvan het doel is om de lippen en het diafragma volledig te laten werken zonder de keel te gebruiken. De taak is om de lettergrepen "kyu-iks" uit te spreken. Op het eerste deel moet je je lippen rond maken, en de tweede lettergreep spreek je met een glimlach. Doe 30 herhalingen.
  3. De volgende oefening helpt om de kracht van stemademhaling te onthullen en het stemapparaat te trainen. Het wordt vaak "Cat" genoemd. Schik in een comfortabele positie en haal langzaam en diep door je neus, en houd dan een paar seconden je adem in. Daarna open je je mond zo wijd mogelijk en adem uit, terwijl je een sisgeluid uitstraalt als een verbitterde kat. Doe een paar herhalingen.
  4. Overweeg een andere oefening voor de stem voor zingen en spreken. Het zal helpen om de intensiteit van geluid en trillingen te verkrijgen. De uitdaging is om elke dag gedurende 10 minuten te hebben. lees elke tekst, maar zonder rekening te houden oefeningen voor de stem om goed te zingen medeklinkers. De zin "interessant artikel" moet bijvoorbeeld zo worden gelezen - "i-ee-ah-ah-ah." Lees dan ook, maar zonder de klinkers.
  5. Een andere oefening voor de stem maakt hem volumineuzer. Schrijf op de klinkers van het vel papier: A-O-U-E-Y-I. Hierna, voor en achter, plak je de letter M. Als resultaat hiervan, de volgende resultaten: MAM-MOM-MUM, etc. De taak van de oefening is om de eerste lettergreep te zeggen, stel je voor dat je een kleine bal vult. Vul met hetzelfde geluid de bal met meer, en dan de hele kamer. Het is belangrijk om niet te schreeuwen, maar om het volume van de uitspraak te vergroten. Herhaal met de tweede lettergreep, enz.

Door deze oefeningen regelmatig uit te voeren, is het binnen een paar weken mogelijk om goede resultaten te zien.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 2 =