Oefening “Tseitnot” voor de leider

Oefening

De regels voor de training "Tseitnot" voor managers

doel

Planning ontwikkeling.

tijd

Van 25 tot 35 minuten.

Groepsgrootte

6-14 mensen.

Training en middelen

Kopieën van de instructie over het aantal deelnemers.

instructie

Het is noodzakelijk om de instructies voor de deelnemers te lezen en te verspreiden.

debriefing

 1. Hoe heb je de taak beheerd?
 2. Wat was moeilijk?
 3. Wat heeft voorkomen?
 4. Wat heeft geholpen?

Bespreek verschillende oplossingen.

Welke conclusies kunnen uit de discussie getrokken worden?

We bieden verschillende varianten van instructies voor de "Time Zeit" -oefening voor managers.

Optienummer 1

instructies:

U bent het hoofd van een van de vestigingen van de Käsler Corporation. Vandaag heb je een moeilijke dag. U bent van plan om zoveel mogelijk zaken te doen, want morgen om 7.30 uur vertrekt u naar het hoofdkantoor in Kiev met een verslag over de stand van zaken in uw branche.

Het is 08.40 in de ochtend. De laatste dagen zijn er veel kleine en grote problemen op je neergekomen: de kantoormachine is defect, de chauffeur is bezig met het repareren, de secretaresse heeft een stem verloren (nerveus). Gisteren is de grote elitetentoonstelling "Metal-2006" van start gegaan. Deelname aan deze tentoonstelling is erg belangrijk voor het bedrijf, managers op hoog niveau, even respectabele bezoekers werken op de tentoonstelling. Helaas zijn de managers van uw bedrijf verhuisd om met concurrenten samen te werken, waardoor uw partners al voor de tweede dag op de stand werken. De enige persoon op wie u in deze moeilijke dagen kunt vertrouwen, is uw officemanager. Maar je hebt het beloofd vandaag vandaag om 17.00 uur vrij te geven, want ze is vandaag jarig. De secretaris is open tot 18.00 uur. Bovendien heeft je vrouw vandaag een appeldicitis-aanval gehad en werd ze naar het ziekenhuis gebracht. U herinnerde zich per ongeluk dat kinderen die al naar school zijn gegaan, geen sleutels hebben voor het appartement, omdat uw vrouw altijd thuis is en ze altijd ontmoet. Omdat het geluk je geen geld meer oplevert op je account en je mobiele telefoon tijdelijk geblokkeerd is, kun je niet communiceren met iemand op de weg. Gelukkig is je gloednieuwe Mercedes in uitstekende staat. Het verplaatsen van het ene naar het andere punt kost telkens 20 minuten. Zo snel mogelijk te maken is onmogelijk.

Vandaag moet je tijd hebben:

 1. Je moet het vliegticket in het bedrijf ophalen <Авиатор> voor de zakenreis van morgen. - 10 minuten
 2. In de werkplaats moet u de printer ophalen bij de reparatie om de documenten voor de reis van morgen af ​​te drukken. Documenten zijn klaar - print 20 min.
 3. De algemeen directeur van het bedrijf <Сервис плюс>, Je VIP-klant, het is vandaag verjaardag, en je bestelde een geschenk voor hem - een bureauklok in de vorm van een schuimende mok bier. Gisteren belden we vanuit de salon en vroegen vandaag om op kantoor te zijn, waar de koerier het geschenk zal afleveren.
 4. U hebt vandaag geplande onderhandelingen met zeer belangrijke klanten gepland - 1-1,5 uur
 5. Om 18.30 uur moet je thuis zijn om de deur te openen voor kinderen die van school komen.
 6. Van 17.00 tot 19.00 uur kunt u uw vrouw in het ziekenhuis bezoeken.
 7. Van 09.30 tot 10.30 uur heb je voor het laatste kwartaal een ontmoeting met de afdelingshoofden van jouw afdeling.
 8. Om 13.00 uur is een vergadering van partners gepland. Je weet niet waarom.
 9. U zou graag de nieuwste uitgaven zien van de metallurgische productiemagazines die zich op uw bureau hebben verzameld. - 30 minuten
 10. Je moet je voorbereiden op de presentatie op de Internationale Wetenschappelijke en Praktische Conferentie gewijd aan de eigenaardigheden van pijp-rollen productie (in deze richting, ben je van plan om je bedrijf te ontwikkelen). De conferentie vindt plaats in 2 dagen, op de dag dat u uw zakenreizen retourneert, begrijpt u perfect dat u geen tijd meer hebt om te trainen. Om het rapport voor te bereiden, hebt u 2-2,5 uur nodig.
 11. Om 20.00 uur in het restaurant <Большая медведица> De uwe wacht op een feestelijk diner CEO van het bedrijf <Сервис плюс> (VIP client). Daar bestelde hij een sauna.
 12. Om 12.30 uur komt er een consultant van het bedrijf aan. <СЕТИ>. Je noemde het omdat je een bedrijfsnetwerk hebt gemaakt en nu zijn er problemen met de werking van veel programma's. Dit leidt tot een storing in het hele kantoor en u heeft iemand nodig om te kijken naar wat er mis is. - 40 minuten - 1 uur
 13. De correspondentie die aan u is gericht, bevat een aantal vragen die, volgens uw secretaris, een dringende oplossing vereisen. - 1 uur.
 14. In het park van 17.00 tot 19.00 uur loopt een hond met je moeder. Met haar hebt u van tevoren afgesproken over de bijeenkomst en die u al meer dan een maand niet hebt gezien.
 15. Er zijn geruchten dat de partij goederen uit Duitsland gisteren vastzat in de douane op de luchthaven.

Vandaag ben je speciaal binnen 20 minuten op kantoor aangekomen. voor de start van de werkdag, om tijd te hebben om uw werkdag te plannen.

De oplossing van de oefening

8.40-9.0 - planning.

9.0-9.30 - de logboeken bekijken.

9.30-10.30 uur - ontmoeting met de afdelingshoofden.

10.30-12.0 - onderhandelingen met zeer belangrijke klanten.

12.0-12.40 - haal de printer uit de reparatie (de secretaresse zal de documenten afdrukken).

12.40-13.0 - rust.

13.0-14.0 - bijeenkomst van metgezellen.

14.0-16.30 - voorbereiding van het rapport.

16.30-17.0 - Ik neem een ​​geschenk weg, de weg naar het bedrijf <Авиатор> en het ontvangen van een kaartje (10 minuten).

17.0-17.50 - de weg naar mijn moeder en de communicatie met haar.

17.50-18.30 - de weg naar huis, rust.

18.30-19.0 - weg naar het ziekenhuis, tijd met zijn vrouw (niet genoeg, maar zie elkaar meer dan eens in 2 maanden).

19.0-20.0 - de weg naar het restaurant, je kunt door het huis om van kleding te veranderen.

Secretaris: prints documenten behandeld IT meester roept met cadeau koerier en een geschenk ontvangen, blijkt dat met de douane (voor een kort gesprek over de telefoon stem zal volstaan). De mobiele telefoon kan niet bellen, maar het telefoonboek - dat wil zeggen, je kunt de kinderen bellen en ermee instemmen dat ze precies om 18.30 uur moeten komen.

time-management oefening

Optienummer 2

U bent het hoofd van een van de bedrijven van KVASS Power Int. Holding. Vandaag heb je een moeilijke dag. U bent van plan om zoveel mogelijk zaken te doen, want morgen om 07.30 uur vliegt u naar het hoofdkantoor van het bedrijf in Nederland met een rapport over de stand van zaken in uw onderneming.

Het is 08.40 in de ochtend. In de afgelopen dagen, heb je gevallen op veel kleine en grote problemen: office machine brak, de bestuurder is druk repareren, de secretaris verloor zijn stem (van de zenuwen). Gisteren begon een grote elite Exhibition "Dranken - 2007: laat jezelf niet verdorren" Deelname aan deze tentoonstelling is erg belangrijk voor het bedrijf om een ​​hoog niveau werken managers zo ernstig bezoekers te tonen. Helaas vielen de managers van uw bedrijf die hier moesten werken met de griepepidemie in, waardoor uw partners al voor de tweede dag op de stand werken. De enige persoon op wie u in deze moeilijke dagen kunt vertrouwen, is uw officemanager. Je hebt echter beloofd dat hij je vandaag vroeg uitzet - om 17.00 uur. Je secretaris is open tot 18.00 uur. Bovendien heeft je vrouw gisteravond een appendicitis-aanval gehad en werd ze naar het ziekenhuis gebracht. U herinnerde zich per ongeluk dat kinderen die al naar school zijn gegaan, geen sleutels hebben voor het appartement, omdat uw vrouw altijd thuis is en ze altijd ontmoet. Zoals het geluk zou hebben, had je geen geld meer op je account en was je mobiele telefoon tijdelijk uitgeschakeld, dus je kunt met niemand contact opnemen met de weg. Gelukkig is uw gloednieuwe "AUDI" in uitstekende staat. Het plan van het deel van de stad is bijgevoegd. Het laat zien hoe lang het duurt voordat u van het ene punt naar het andere gaat. Het is niet mogelijk om deze reis sneller te maken.

Vandaag moet je tijd hebben:

 1. In het bedrijf "Give Vizu!" U moet een pasklaar en betaald paspoort en een kaartje voor de zakenreis van morgen (10 min.)
 2. In de werkplaats moet u de printer ophalen bij de reparatie om de documenten voor de aanstaande reis af te drukken. Documenten zijn al klaar, print uit - 20 min.
 3. De President van de Holding heeft een verjaardag vandaag en u bestelde een geschenk voor hem - een bureauklok in de vorm van een schuimende mok met kwasten. Gisteren belden ze vanuit de kunststudio en vroegen me vandaag om 17.00 uur op kantoor te zijn, waar de agent het geschenk zal afleveren. Je wilt de president verrassen, dus je gaat de agent bij de ingang afluisteren.
 4. Je zou vandaag graag lunchen met de president (1-1,5 uur).
 5. Om 18.30 uur moet je thuis zijn om de deur te openen voor kinderen die van school komen.
 6. Van 17.00 tot 19.00 uur kunt u uw vrouw in het ziekenhuis bezoeken.
 7. Van 09.30 tot 10.30 uur staat er een vergadering gepland voor de laatste maand.
 8. Om 13.00 uur is er een ontmoeting met partners gepland. Je weet niet waarom.
 9. U zou graag de nieuwste uitgaven van tijdschriften over niet-alcoholische productie zien, verzameld op uw tafel (0,5 uur).
 10. Je gaat naar de tentoonstelling te bellen "Dranken - 2007: laat jezelf niet verdorren" Om te controleren hoe het gaat en om hun collega's te ondersteunen in hun harde werk (20 min.).
 11. Je moet je voorbereiden op de presentatie op de Internationale Wetenschappelijke en Praktische Conferentie gewijd aan de eigenaardigheden van het fokken van hop in de noordelijke regio's (in deze richting ben je van plan je bedrijf te ontwikkelen). De conferentie wordt twee dagen later gehouden, de dag dat je terugkeert uit Nederland, en je begrijpt heel goed dat er geen tweede voorbereidingsperiode zal zijn (2 uur).
 12. Om 20.00 uur in het restaurant "Ivanych" wacht je op een feestelijk diner. Daar bestelde hij een sauna.
 13. Om 12.30 uur komt een consultant van het bedrijf "SETI" naar kantoor. Je noemde het omdat je een netwerk hebt gemaakt en nu zijn er problemen met de werking van veel programma's. Dit leidt tot een storing in het hele kantoor en je hebt iemand nodig om te kijken naar wat er mis is (40min - 1 uur).
 14. De correspondentie die aan u is gericht, bevat een aantal vragen die volgens uw secretaris een dringende beslissing vereisen (1 uur).
 15. In het park, van 17.00 tot 19.00, loopt je vriend met een hond. Bij haar ging u van tevoren akkoord over de bijeenkomst.
 16. Er gingen geruchten dat gisteren een aantal monsters van producten uit Nederland vastzaten aan de douane op de luchthaven.

Je bent speciaal 20 minuten voor de start van de werkdag op kantoor aangekomen om tijd te hebben om te plannen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

33 − = 32

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Oefening “Tseitnot” voor de leider

Oefening

De regels voor de training "Tseitnot" voor managers

doel

Planning ontwikkeling.

tijd

Van 25 tot 35 minuten.

Groepsgrootte

6-14 mensen.

Training en middelen

Kopieën van de instructie over het aantal deelnemers.

instructie

Het is noodzakelijk om de instructies voor de deelnemers te lezen en te verspreiden.

debriefing

 1. Hoe heb je de taak beheerd?
 2. Wat was moeilijk?
 3. Wat heeft voorkomen?
 4. Wat heeft geholpen?

Bespreek verschillende oplossingen.

Welke conclusies kunnen uit de discussie getrokken worden?

We bieden verschillende varianten van instructies voor de "Time Zeit" -oefening voor managers.

Optienummer 1

instructies:

U bent het hoofd van een van de vestigingen van de Käsler Corporation. Vandaag heb je een moeilijke dag. U bent van plan om zoveel mogelijk zaken te doen, want morgen om 7.30 uur vertrekt u naar het hoofdkantoor in Kiev met een verslag over de stand van zaken in uw branche.

Het is 08.40 in de ochtend. De laatste dagen zijn er veel kleine en grote problemen op je neergekomen: de kantoormachine is defect, de chauffeur is bezig met het repareren, de secretaresse heeft een stem verloren (nerveus). Gisteren is de grote elitetentoonstelling "Metal-2006" van start gegaan. Deelname aan deze tentoonstelling is erg belangrijk voor het bedrijf, managers op hoog niveau, even respectabele bezoekers werken op de tentoonstelling. Helaas zijn de managers van uw bedrijf verhuisd om met concurrenten samen te werken, waardoor uw partners al voor de tweede dag op de stand werken. De enige persoon op wie u in deze moeilijke dagen kunt vertrouwen, is uw officemanager. Maar je hebt het beloofd vandaag vandaag om 17.00 uur vrij te geven, want ze is vandaag jarig. De secretaris is open tot 18.00 uur. Bovendien heeft je vrouw vandaag een appeldicitis-aanval gehad en werd ze naar het ziekenhuis gebracht. U herinnerde zich per ongeluk dat kinderen die al naar school zijn gegaan, geen sleutels hebben voor het appartement, omdat uw vrouw altijd thuis is en ze altijd ontmoet. Omdat het geluk je geen geld meer oplevert op je account en je mobiele telefoon tijdelijk geblokkeerd is, kun je niet communiceren met iemand op de weg. Gelukkig is je gloednieuwe Mercedes in uitstekende staat. Het verplaatsen van het ene naar het andere punt kost telkens 20 minuten. Zo snel mogelijk te maken is onmogelijk.

Vandaag moet je tijd hebben:

 1. Je moet het vliegticket in het bedrijf ophalen <Авиатор> voor de zakenreis van morgen. - 10 minuten
 2. In de werkplaats moet u de printer ophalen bij de reparatie om de documenten voor de reis van morgen af ​​te drukken. Documenten zijn klaar - print 20 min.
 3. De algemeen directeur van het bedrijf <Сервис плюс>, Je VIP-klant, het is vandaag verjaardag, en je bestelde een geschenk voor hem - een bureauklok in de vorm van een schuimende mok bier. Gisteren belden we vanuit de salon en vroegen vandaag om op kantoor te zijn, waar de koerier het geschenk zal afleveren.
 4. U hebt vandaag geplande onderhandelingen met zeer belangrijke klanten gepland - 1-1,5 uur
 5. Om 18.30 uur moet je thuis zijn om de deur te openen voor kinderen die van school komen.
 6. Van 17.00 tot 19.00 uur kunt u uw vrouw in het ziekenhuis bezoeken.
 7. Van 09.30 tot 10.30 uur heb je voor het laatste kwartaal een ontmoeting met de afdelingshoofden van jouw afdeling.
 8. Om 13.00 uur is een vergadering van partners gepland. Je weet niet waarom.
 9. U zou graag de nieuwste uitgaven zien van de metallurgische productiemagazines die zich op uw bureau hebben verzameld. - 30 minuten
 10. Je moet je voorbereiden op de presentatie op de Internationale Wetenschappelijke en Praktische Conferentie gewijd aan de eigenaardigheden van pijp-rollen productie (in deze richting, ben je van plan om je bedrijf te ontwikkelen). De conferentie vindt plaats in 2 dagen, op de dag dat u uw zakenreizen retourneert, begrijpt u perfect dat u geen tijd meer hebt om te trainen. Om het rapport voor te bereiden, hebt u 2-2,5 uur nodig.
 11. Om 20.00 uur in het restaurant <Большая медведица> De uwe wacht op een feestelijk diner CEO van het bedrijf <Сервис плюс> (VIP client). Daar bestelde hij een sauna.
 12. Om 12.30 uur komt er een consultant van het bedrijf aan. <СЕТИ>. Je noemde het omdat je een bedrijfsnetwerk hebt gemaakt en nu zijn er problemen met de werking van veel programma's. Dit leidt tot een storing in het hele kantoor en u heeft iemand nodig om te kijken naar wat er mis is. - 40 minuten - 1 uur
 13. De correspondentie die aan u is gericht, bevat een aantal vragen die, volgens uw secretaris, een dringende oplossing vereisen. - 1 uur.
 14. In het park van 17.00 tot 19.00 uur loopt een hond met je moeder. Met haar hebt u van tevoren afgesproken over de bijeenkomst en die u al meer dan een maand niet hebt gezien.
 15. Er zijn geruchten dat de partij goederen uit Duitsland gisteren vastzat in de douane op de luchthaven.

Vandaag ben je speciaal binnen 20 minuten op kantoor aangekomen. voor de start van de werkdag, om tijd te hebben om uw werkdag te plannen.

De oplossing van de oefening

8.40-9.0 - planning.

9.0-9.30 - de logboeken bekijken.

9.30-10.30 uur - ontmoeting met de afdelingshoofden.

10.30-12.0 - onderhandelingen met zeer belangrijke klanten.

12.0-12.40 - haal de printer uit de reparatie (de secretaresse zal de documenten afdrukken).

12.40-13.0 - rust.

13.0-14.0 - bijeenkomst van metgezellen.

14.0-16.30 - voorbereiding van het rapport.

16.30-17.0 - Ik neem een ​​geschenk weg, de weg naar het bedrijf <Авиатор> en het ontvangen van een kaartje (10 minuten).

17.0-17.50 - de weg naar mijn moeder en de communicatie met haar.

17.50-18.30 - de weg naar huis, rust.

18.30-19.0 - weg naar het ziekenhuis, tijd met zijn vrouw (niet genoeg, maar zie elkaar meer dan eens in 2 maanden).

19.0-20.0 - de weg naar het restaurant, je kunt door het huis om van kleding te veranderen.

Secretaris: prints documenten behandeld IT meester roept met cadeau koerier en een geschenk ontvangen, blijkt dat met de douane (voor een kort gesprek over de telefoon stem zal volstaan). De mobiele telefoon kan niet bellen, maar het telefoonboek - dat wil zeggen, je kunt de kinderen bellen en ermee instemmen dat ze precies om 18.30 uur moeten komen.

time-management oefening

Optienummer 2

U bent het hoofd van een van de bedrijven van KVASS Power Int. Holding. Vandaag heb je een moeilijke dag. U bent van plan om zoveel mogelijk zaken te doen, want morgen om 07.30 uur vliegt u naar het hoofdkantoor van het bedrijf in Nederland met een rapport over de stand van zaken in uw onderneming.

Het is 08.40 in de ochtend. In de afgelopen dagen, heb je gevallen op veel kleine en grote problemen: office machine brak, de bestuurder is druk repareren, de secretaris verloor zijn stem (van de zenuwen). Gisteren begon een grote elite Exhibition "Dranken - 2007: laat jezelf niet verdorren" Deelname aan deze tentoonstelling is erg belangrijk voor het bedrijf om een ​​hoog niveau werken managers zo ernstig bezoekers te tonen. Helaas vielen de managers van uw bedrijf die hier moesten werken met de griepepidemie in, waardoor uw partners al voor de tweede dag op de stand werken. De enige persoon op wie u in deze moeilijke dagen kunt vertrouwen, is uw officemanager. Je hebt echter beloofd dat hij je vandaag vroeg uitzet - om 17.00 uur. Je secretaris is open tot 18.00 uur. Bovendien heeft je vrouw gisteravond een appendicitis-aanval gehad en werd ze naar het ziekenhuis gebracht. U herinnerde zich per ongeluk dat kinderen die al naar school zijn gegaan, geen sleutels hebben voor het appartement, omdat uw vrouw altijd thuis is en ze altijd ontmoet. Zoals het geluk zou hebben, had je geen geld meer op je account en was je mobiele telefoon tijdelijk uitgeschakeld, dus je kunt met niemand contact opnemen met de weg. Gelukkig is uw gloednieuwe "AUDI" in uitstekende staat. Het plan van het deel van de stad is bijgevoegd. Het laat zien hoe lang het duurt voordat u van het ene punt naar het andere gaat. Het is niet mogelijk om deze reis sneller te maken.

Vandaag moet je tijd hebben:

 1. In het bedrijf "Give Vizu!" U moet een pasklaar en betaald paspoort en een kaartje voor de zakenreis van morgen (10 min.)
 2. In de werkplaats moet u de printer ophalen bij de reparatie om de documenten voor de aanstaande reis af te drukken. Documenten zijn al klaar, print uit - 20 min.
 3. De President van de Holding heeft een verjaardag vandaag en u bestelde een geschenk voor hem - een bureauklok in de vorm van een schuimende mok met kwasten. Gisteren belden ze vanuit de kunststudio en vroegen me vandaag om 17.00 uur op kantoor te zijn, waar de agent het geschenk zal afleveren. Je wilt de president verrassen, dus je gaat de agent bij de ingang afluisteren.
 4. Je zou vandaag graag lunchen met de president (1-1,5 uur).
 5. Om 18.30 uur moet je thuis zijn om de deur te openen voor kinderen die van school komen.
 6. Van 17.00 tot 19.00 uur kunt u uw vrouw in het ziekenhuis bezoeken.
 7. Van 09.30 tot 10.30 uur staat er een vergadering gepland voor de laatste maand.
 8. Om 13.00 uur is er een ontmoeting met partners gepland. Je weet niet waarom.
 9. U zou graag de nieuwste uitgaven van tijdschriften over niet-alcoholische productie zien, verzameld op uw tafel (0,5 uur).
 10. Je gaat naar de tentoonstelling te bellen "Dranken - 2007: laat jezelf niet verdorren" Om te controleren hoe het gaat en om hun collega's te ondersteunen in hun harde werk (20 min.).
 11. Je moet je voorbereiden op de presentatie op de Internationale Wetenschappelijke en Praktische Conferentie gewijd aan de eigenaardigheden van het fokken van hop in de noordelijke regio's (in deze richting ben je van plan je bedrijf te ontwikkelen). De conferentie wordt twee dagen later gehouden, de dag dat je terugkeert uit Nederland, en je begrijpt heel goed dat er geen tweede voorbereidingsperiode zal zijn (2 uur).
 12. Om 20.00 uur in het restaurant "Ivanych" wacht je op een feestelijk diner. Daar bestelde hij een sauna.
 13. Om 12.30 uur komt een consultant van het bedrijf "SETI" naar kantoor. Je noemde het omdat je een netwerk hebt gemaakt en nu zijn er problemen met de werking van veel programma's. Dit leidt tot een storing in het hele kantoor en je hebt iemand nodig om te kijken naar wat er mis is (40min - 1 uur).
 14. De correspondentie die aan u is gericht, bevat een aantal vragen die volgens uw secretaris een dringende beslissing vereisen (1 uur).
 15. In het park, van 17.00 tot 19.00, loopt je vriend met een hond. Bij haar ging u van tevoren akkoord over de bijeenkomst.
 16. Er gingen geruchten dat gisteren een aantal monsters van producten uit Nederland vastzaten aan de douane op de luchthaven.

Je bent speciaal 20 minuten voor de start van de werkdag op kantoor aangekomen om tijd te hebben om te plannen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

3 + 5 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: