langetermijngeheugen

Langetermijngeheugen is het belangrijkste en meest complexe geheugensysteem. Als we het evenement enkele minuten vasthouden, wordt het verplaatst naar langetermijngeheugen.

Kortetermijn- en langetermijngeheugen

Korte-termijngeheugen is een opslagplaats voor kleine stukjes informatie. Als het niet veel uitmaakt, wordt het onmiddellijk uit de repository verwijderd. Het kortetermijngeheugen laat ons niet toe om nutteloze datums en telefoonnummers te onthouden, maar dankzij ons bouwen we aan onze denkprocessen.

Langetermijngeheugen slaat alleen belangrijke informatie op. Het is in deze repository dat alles wat u over de wereld weet zich bevindt. Waar je ook bent, deze kennis is altijd bij je. Experts beweren dat lange-termijn geheugen is begiftigd met een onbeperkt volume. Hoe meer een persoon weet, hoe gemakkelijker het nieuwe gegevens begint te onthouden. Langdurig geheugen kan niet tot de capaciteit worden gevuld.

Opgemerkt moet worden dat er ook een langetermijngeheugen is. Als een persoon een actie uitvoert, bijvoorbeeld, voert hij berekeningen uit, hij voert ze in delen uit, rekening houdend met enkele tussenresultaten, dat is het soort langetermijngeheugen dat in soortgelijke gevallen werkt.

Typen langetermijngeheugen

  1. Impliciet geheugen wordt onbewust gevormd in de hersenen en impliceert geen verbale expressie. Dit, zogenaamd "verborgen" type geheugen.
  2. Expliciet geheugen wordt bewust gemaakt. Een persoon houdt het bewust vast en kan desgewenst de opgeslagen informatie uitspreken.

Deskundigen stellen dat beide typen langetermijngeheugen met elkaar in conflict kunnen zijn. Om bijvoorbeeld ons onderbewust geheugen te manifesteren, moeten we stoppen met denken en vice versa. Het conflict tussen deze twee soorten kan tot problemen leiden.

Voor een beter begrip, laten we een voorbeeld geven. Iemand herinnert zich dankzij het onbewuste geheugen hoe hij een auto moet besturen. Maar als hij op het moment van rijden om na te denken en zich te concentreren op iets belangrijkers en ernstigers voor hem, is er een risico op een ongeluk. Op basis hiervan is het belangrijk om verstandig te leren hoe u twee typen langetermijngeheugen kunt gebruiken. Het is niet gemakkelijk om ze tegelijkertijd te betrekken, maar het is noodzakelijk om te leren hoe je degene die op dit moment het belangrijkst is, moet benadrukken.

Hoe langetermijngeheugen te verbeteren?

  1. Leer hoe u de methode van associaties gebruikt. Als u een gebeurtenis wilt onthouden, moet u deze voorzien van een foto of een object dat u bevalt. Uw werk is bijvoorbeeld verbonden met mensen en u moet een van uw klanten onthouden en daarom kunt u naast hem een ​​ananas, een grappig konijn, enz. Voorstellen.
  2. Leer je te concentreren. Probeer de informatie niet te onthouden met het achtergrondgeluid. Anders wordt u voortdurend afgeleid en besteedt u uw energie aan het verwerken van onnodige gegevens.
  3. Als je een reeks woorden moet onthouden die niet gerelateerd zijn aan elkaar, probeer dan een verhaal te bedenken soorten langetermijngeheugen met elk van hen. Als de lijst te groot is, denk dan aan een aantal van dergelijke verhalen.
  4. Breek de informatie in blokken. Als u de tekst snel moet onthouden, verdeelt u deze eenvoudig in stukken en begint u met het opslaan van de eerste. Overigens zijn op telefoonnummers spaties aangewezen voor dit doel.
  5. Begin met het onthouden van de geuren. Onthoud, plaats een bron van een aangename geur bij u in de buurt, bijvoorbeeld een fles parfum. Tijdens het examen of de uitvoering breng je de fles gewoon naar de neus - de hersenen zullen onmiddellijk proberen informatie te vinden over deze geur.

Langdurig geheugen stelt ons in staat een vol leven te leven, waardevolle lessen te leren en onze plannen te vervullen. Probeer je geheugen te trainen zodat het je op het juiste moment niet in de steek laat. Gebruik voor de lange termijn opslag de bovenstaande tips.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3