Gezichtsuitdrukking

De wetenschap die zich bezighoudt met de studie van menselijke gezichtsuitdrukkingen heet fysiognomie. Gelaatsuitdrukkingen en gezichtsuitdrukkingen zijn het resultaat van de robotspieren van het gezicht, wat een vorm van sociale uitdrukking van onze emoties is en een grote bijdrage levert aan interpersoonlijke communicatie.

Soorten gezichtsuitdrukkingen

De musculatuur van ons gezicht kan 6 basisemoties overbrengen:

  1. Geluk.
  2. Verdriet.
  3. Anger.
  4. Afkeer.
  5. Surprise.
  6. Angst.

Deze emoties ontstaan ​​onbewust en, in de regel, op dezelfde manier en worden gemanifesteerd. Ze zijn universeel voor alle nationaliteiten en races.

Perceptie van gezichtsuitdrukking

In de strijd om te overleven leerde de mens de goede en slechte bedoelingen van een tegenstander in zijn uitdrukking te herkennen. Op dit moment is dit een van de meest accurate manieren om iemands ervaringen uit te drukken die iemand heeft.

Slechte gelaatsuitdrukking manifesteert zich in de wenkbrauwen gearticuleerd boven de brug van de neus en strak gesloten of zelfs samengedrukte lippen. Publieke figuren, mensen die zich bezighouden met verkoop doen vaak een beroep op het introduceren van Botox in het gebied tussen de wenkbrauwen om er altijd vriendelijk en vriendelijk uit te zien. Als je niet klaar bent om zulke radicale maatregelen te nemen, dan kun je gewoon meditatie of yoga doen. Zo'n hobby zal niet alleen helpen om je lichaam en geest te ontspannen, maar ook om te leren hoe je je gezichtsspieren kunt beheersen. Wetenschappers hebben bewezen dat een persoon verschillende gezichtsuitdrukkingen kan maken met de hulp van de aangezichtsmusculatuur in minder dan 1 seconde.

Verdrietige uitdrukking, evenals een boze grimas, heeft de gewoonte zich te fixeren in een mimisch geheugen en als je een lange tijd verdrietig bent geweest, dan kun je op momenten van ontspanning onwillekeurig verdrietig en gefrustreerd lijken. Mensen die vaak worden blootgesteld aan negatieve emoties laten vaak de hoeken van hun lippen vallen, rimpels verschijnen op het voorhoofd, de poten van de gans verdiepen zich in de ooghoeken, enz. Als je de materiële mogelijkheden hebt, dan kun je al deze kleine problemen die op je gezicht zijn afgedrukt corrigeren met behulp van plastische chirurgie. Maar als u hier geen gebruik van wilt maken, is de meest juiste beslissing de mimische uitdrukking van het gezicht te volgen.

Hoe kan ik mijn gezichtsuitdrukking veranderen?

Zoals uit het voorgaande bleek, zijn de gezichtsuitdrukking en gezichtsuitdrukking van een persoon van groot belang in de interpersoonlijke communicatie en kunnen ze u zowel helpen om het gewenste te bereiken als om het bereiken van het doel te belemmeren.

Een mooie uitdrukking is charisma. Deze uitdrukking is aantrekkelijk voor de omringende mensen. Als je er tegelijkertijd in slaagt de techniek van het beheersen van je externe emotionele manifestaties onder de knie te krijgen, dan zul je zien hoe de noodzakelijke mensen zelf naar je toe getrokken zullen worden. Je hebt een enorm uitgebreide kring van kennissen en bondgenoten. Om te leren hoe je een echte gezichtsuitdrukking moet doen, moet je de volgende oefeningen doen.

  1. Ga voor een spiegel staan ​​en simuleer verschillende gezichtsuitdrukkingen of, simpelweg simpel gezegd, "vals spelen".
  2. Kies, naar uw mening, de meest optimale positie van de wenkbrauwen, de mate van openheid van de ogen en de mimiek van de lippen.
  3. verschillende gezichtsuitdrukkingen

  4. Probeer dit allemaal te "lijmen" en het in je spiergeheugen te fixeren.

Onlangs werd bekend dat de externe emotionele manifestaties nauw verbonden zijn met interne tweerichtingscommunicatie. Met andere woorden, niet alleen wat we voelen, manifesteert zich op ons gezicht, maar welke emotie onze gelaatsspieren expresseren, kan onze innerlijke toestand beïnvloeden. Hieruit kan worden geconcludeerd dat als je innerlijke harmonie nodig hebt, je de spieren op je gezicht moet ontspannen en als je wilt dat de "ziel om te zingen" vaker glimlacht en alle medewerkers een positieve houding geeft.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 − = 54