geestelijk voedsel

Voor normaal functioneren van het menselijk lichaam is voeding noodzakelijk. Maar we herinneren ons niet altijd dat er naast fysiek voedsel ook geestelijk voedsel is. Het resultaat van deze veronachtzaming is overal - een gekke race voor materiële goederen, die een spirituele verwoesting achterlaat en een persoon een verscheidenheid aan psychische stoornissen "geeft".

Geestelijk voedsel voor elke dag

Probeer iemand te vragen over lichamelijke en geestelijke voeding en je zult zeer waarschijnlijk de exacte definitie van het eerste concept en de lange redenering over de tweede horen. Dit is vrij voorspelbaar, omdat de relevante instanties ons tijdig signalen geven over de behoeften van het lichaam, maar er is niets te melden over de vereisten van de geest. Bovendien kan niet worden gezegd dat de vereisten voor geestelijk voedsel hetzelfde zijn voor alle mensen. Het is logisch om aan te nemen dat koude intellectuelen of mensen - de slaven van hun instincten - het veel minder nodig hebben dan degenen die feitelijk religieus of spiritueel ontwikkeld zijn.

Maar wat kunt u uw geest energie geven? Overtuigde christenen zullen zeggen dat het beste geestelijke voedsel voor elke dag de Bijbel is. Aanhangers van andere religies zullen hun heilige boeken noemen. In sommige opzichten hebben ze gelijk, maar beperk je niet tot het lezen van alleen spirituele literatuur. Voeding kan alles worden - muziek, films, fictie, schilderijen, sculpturen, theatrale producties en nog veel meer. Natuurlijk moet je nauwgezet zijn bij het kiezen van een spiritueel dieet. Tabloidromans of moderne huisstijlkunst kunnen bijvoorbeeld nauwelijks de titel van geestelijk voedsel opeisen. Het punt is hier niet dat een bepaalde richting meer spiritueel is dan een andere, maar een onbeduidende hoeveelheid creativiteit bevat in zulke producten van lage kwaliteit. Anders zijn er geen beperkingen, iemand vindt een aanklacht voor de geest in mantra's en kerkliederen, en iemand hiervoor moet je naar zware rock luisteren en de gedichten van je favoriete dichter herlezen.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 − 76 =