Dit zul je nergens anders zien!

Als je vandaag op zondag op familiebezoek in het circus bent, verwacht je onder de koepel van vriendelijke clowns, jongleerberen en apen op fietsen te zien. En slechts een paar honderd jaar geleden riepen de emoties van vreugde en gelach in de representaties van de gasten heel verschillende karakters op ...

poster «Sideshow»

Ongelooflijk, starend naar mensen met een aangeboren misvorming van het lichaam, zoals vrouwen met vier poten of mannen met hoeven in plaats van handen, het is niet beschamend beschouwd, maar integendeel - "freakshow" was de meest gewilde en populaire entertainment, waar er waren voor gezinnen en die hun eigenaars verdienden miljoenen dollars!

circus «Sideshow»

Laten we eens kijken naar de tent van de beroemde "Sideshow" en ontdekken welke sensationele nummers de toeschouwers elke avond in de arena konden zien?

1. Grady Stiles of een kreeftenjongen

Grady Stiles of de kreeftenjongen

Deze artiest van de circusfreaks was al het zesde lid van de familie Stiles, geboren met ectrodactyly - een vervorming van de handen of voeten, die op klauwen lijkt.

Pater Grady besloot dat de enige manier om te overleven en geen buitenbeentje te worden met zo'n anomalie, is om lid te worden van het circus. Maar de keus van zijn zoon was er slechts één - om het werk van zijn vader voort te zetten.

Het lot blijkt de kreeftenjongen niet alleen lichamelijk, maar ook moreel te hebben verwond. Van jongs af aan stond de kunstenaar van het freakcircus bekend als een chronisch alcoholist en in 1978, aan de vooravond van het huwelijk van zijn oudste dochter, vuurde en doodde hij haar toekomstige echtgenoot!

Het interessante feit is dat Grady de perfecte misdaad beleed, maar slechts een voorwaardelijke straf kreeg omdat de gevangenissen gewoon niet klaar waren om zo'n afdeling te accepteren.

Ja, en eindigde zijn leven Grady niet minder verschrikkelijk - zijn vrouw en zoon uit een vorig huwelijk huurden een huurmoordenaar in, die drie schoten in het hoofd maakte terwijl hij tv aan het kijken was in de trailer.

2. Charles Stratton of jongen-met-vinger

Charles Stratton of jongen met een vinger

Charles Sherwood Stratton werd geboren in 1883 en stopte met groeien in zes maanden. Na de volgende tien jaar bereikte zijn groei, zij het iets, maar geïntensiveerd en bereikte hij op de leeftijd van 18 jaar een cijfer van 82 cm en 55 mm!

Charles Stratton trad toe tot 'Sideshow' en begon zijn fysieke vorm te verbeteren, en tegelijkertijd materiële rijkdom te verzamelen, wat hem later hielp om comfortabel te leven. Toen hij 45 was, stierf de jongen met de vinger aan een beroerte. Zijn lengte ten tijde van zijn overlijden was 101,5 cm!

3. Myrtle Corbin of een dame met vier poten

Mirte Corbin of een dame met vier poten

Mirlt Corbin was algemeen bekend als een Texas-meisje met vier poten. Een baby werd geboren met een ernstige anomalie - een vrucht met een dubbel bekken waardoor er nog een paar verminderde benen waren.

Myrtle werd nauwelijks een maand, omdat haar vader eraan begon te verdienen en het meisje voor 1 cent aan de buren liet zien. Op 13-jarige leeftijd trad een 'dame met vier benen' al op in het circus en tegen 18 had ze zoveel geld verzameld dat ze de groep kon verlaten en zelfs kon trouwen.

Er gaan geruchten dat Myrt vijf kinderen heeft gekregen - drie uit de ene vagina en de andere twee uit de tweede.

4. Wang of eenhoornmens

Wang of eenhoorn man

Deze man met een aangeboren afwijking - twee 13-inch hoorns groeien uit de achterkant van het hoofd werd gevonden door een ambitieuze bankier in Mantsjoerije in 1930, en verkocht voor grote sommen geld aan de eigenaar van het circus.

5. Christian Ramos of Lionel "een man met het gezicht van een leeuw"

Christian Ramos of Lionel

Christian Ramos werd geboren in 1891 in Polen met een zeldzame anomalie - hypertrichosis - een gezicht bedekt met een overvloed aan vegetatie. De moeder van de jongen gelooft dat de wijn van een dergelijke aangeboren afwijking van de zoon de straf was voor de zonde van zijn vader - toen ze een christen onder het hart droeg, doodde hij een leeuw. Na 10 jaar begon Lionel in de circusarena te verschijnen, en vervolgens, na het verzamelen van geld, nam hij ontslag en verhuisde naar New York. Christian Ramos stierf op 41-jarige leeftijd aan een hartaanval.

6. Isaac de Sprague of een levend skelet

Isaac de Sprague of het levende skelet

Isaac Sprague werd geboren in 1841 en zijn jeugd herinnert zich hoe welvarend hij was, totdat hij op 12-jarige leeftijd begon te smelten! Onverklaarbaar gewichtsverlies leidde ertoe dat Isaac zich aansloot bij het circus "Sideshow" en begon te spelen onder een artiestennaam - "een levend skelet."

Isaac stierf in Chicago van verstikking op de leeftijd van 46, woog slechts 19,5 kg!

7. Ella Harper of het kamelenmeisje

Ella Harper of het kamelenmeisje

Ella Harper werd geboren in 1873 met een aangeboren anomalie - aangeboren genu recurvatum, dat wil zeggen kniegewrichten teruggedraaid.
Het gerucht ging dat het het kameelmeisje was dat het meeste aantal bezoekers verzamelde, waarvoor ze een wekelijkse beloning van $ 200 ontving (het equivalent is vandaag $ 5.000).

8. Cheng en Eng - Siamese tweeling

Cheng en Eng - Siamese tweeling

Cheng en Eng Bankers werden in 1811 in het borstbeen geboren. Op 18-jarige leeftijd deden ze mee aan het circus en toerde vrij succesvol tot ze een comfortabele ouderdom verdienden. Na hun pensionering vestigden Cheng en Eng zich in een plantage in North Carolina, waar ze zelfs met twee zussen trouwde - Adelaide en Sare-Anne Yates. Het gerucht ging dat deze "vreemde familie" 21 kinderen had!

Op een ochtend, op 63-jarige leeftijd, werd Ang wakker met het gevoel dat Cheng was gestorven. Artsen probeerden de tweeling dringend los te koppelen om het leven nog levend te redden, maar ... na 3 uur verdween de tweede broer.

9. Slitzi of de hoofdananas

Slitzi of ananaskop

Ondanks het feit dat Schlitzi alleen 'de laatste van de Azteken' werd genoemd, kreeg de wijsheid van dit volk hem niet. Schlitzi werd in 1901 geboren met microcefalie - een klein brein en een kleine schedel, en daardoor een ernstige verstandelijke handicap.
Overigens was zijn type ongewoon populair, niet alleen op het circuspodium, maar zelfs in de films (hij speelde in twee films!) Schlitzi stierf op de leeftijd van 70 jaar.

10. Fanny Mills of een meisje met grote benen

Fannie Mills of een meisje met grote benen

Fanny werd in 1860 in Sussex (Engeland) geboren met een ernstige beenaandoening. Ondanks lichamelijke handicaps is het meisje zelfs getrouwd en heeft een zoon gekregen, die echter niet voorbestemd was om te leven. Fanny stierf op de leeftijd van 39, en op het tijdstip van overlijden bereikten haar benen 17 duim in lengte.

11. Eli Bowen of een pittenloze acrobaat

Eli Bowen of een pittenloze acrobaat

Een poster waarop de benenloze acrobaat Eli Bowen in de kring van zijn familie poseert, verzamelde duizenden fans voor de show! Bovendien won deze populaire circusartiest zelfs de nominatie als "de mooiste man in de showbusiness" en "het wonder van de wild-wilde wereld". Op het hoogtepunt van zijn carrière woog Eli 64 kg, en zijn lengte overschreed het teken van 61 cm niet!

12. Mirin Dazho of een mensenkussen

Mirin Dažo of een mensenkussen

Nog een fenomenale circusartiest - Mirin Dazho maakte een levende puzzel. Zijn lichaam kon een aantal keren worden doorboord of doorboord en er werd nooit schade aan inwendige organen of bloedingen geconstateerd!

13. Alice Doherty of wollen meisje

Alice Doherty of wollen meisje

Alice Doherty werd geboren in 1887 in Minnesota. Geld voor haar familiebaby begon vanaf de geboorte te brengen - haar vader aarzelde niet om de bruid tegen betaling te 'verkopen'. En aangezien het aantal dat het 'wollen meisje' wilde bekijken niet afnam, slaagde ze erin om zonder problemen geld te verdienen voor de financiële troost van haar grote gezin. Alice stierf om onbekende redenen op 46-jarige leeftijd.

14. Minnie Woolsey of het kippenmeisje

Minnie Woolsey of het kippenmeisje

Baby Woolsey werd geboren in 1880 met een zeldzame ziekte - het Virchow-Szekelsyndroom (lage gestalte, kleine kop met een smal vogelgezicht, neus als een snavel en grote ogen). Bovendien was ze helemaal kaal, blind en zonder tanden! In de circusarena verscheen het meisje altijd in een kippenpakje en mengde de gasten, in een poging om wat "gebrabbel 'uit te spreken. In 1960 werd Woolsey met de auto doodgeschoten.

15. Anzi of de albino

Anzi of albino

Het gerucht gaat dat Anzi werd geboren in Nieuw-Zeeland, maar als een kind, werd ontvoerd voor optredens in het circus! De belangrijkste legende uitgevonden om kijkers te lokken, was dat Anzi - een inwoner van een van de Australische stammen, en wat meer is - de god van de mensen, die allemaal stam aanbeden!

16. Sideshow Boxers

Boxers «Sideshow»

Een geweldig paar boksers uit de "freakshow", helaas, bleef in het geheugen van mensen alleen op een vintage fotocamera in 1900 en zonder de namen van de hoofdpersonen.

17. Pascual Pine of een man met twee hoofden

Pasquale Pinon of een man met twee hoofden

Een bekende tweekoppige Mexicaan, die in het circus optrad, was trots op zijn anomalie!

Zijn tweede hoofd was op de bovenkant van het hoofd en leek op een kleine kopie. Het gerucht gaat dat toen Pascual graag een extra glas alcohol dronk, zijn tweede hoofd begon te hikken en zelfs kwijlde!

18. Annie Jones of de vrouw met een baard

Annie Jones of de vrouw met baard

Men kan de horror ervaren ouder, stel toen ik voor het eerst zijn babymeisje met een baard zag, maar ... Zodra verscheen op de drempel beroemde showman en de eigenaar van het circus met een voorstel voor een hoge vergoeding voor de kans om te laten zien dat het een klein wonder, de familie onmiddellijk herkende het kind als "de meest prachtige creatie "! Met 9 maanden van Annie begon om geld te verdienen, ze was twee keer getrouwd en een keer weduwe, onder de indruk spelende muziekinstrumenten en stierf op de leeftijd van 37 van tuberculose.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 17 = 19

Dit zul je nergens anders zien!

Als je vandaag op zondag op familiebezoek in het circus bent, verwacht je onder de koepel van vriendelijke clowns, jongleerberen en apen op fietsen te zien. En slechts een paar honderd jaar geleden riepen de emoties van vreugde en gelach in de representaties van de gasten heel verschillende karakters op ...

poster «Sideshow»

Ongelooflijk, starend naar mensen met een aangeboren misvorming van het lichaam, zoals vrouwen met vier poten of mannen met hoeven in plaats van handen, het is niet beschamend beschouwd, maar integendeel - "freakshow" was de meest gewilde en populaire entertainment, waar er waren voor gezinnen en die hun eigenaars verdienden miljoenen dollars!

circus «Sideshow»

Laten we eens kijken naar de tent van de beroemde "Sideshow" en ontdekken welke sensationele nummers de toeschouwers elke avond in de arena konden zien?

1. Grady Stiles of een kreeftenjongen

Grady Stiles of de kreeftenjongen

Deze artiest van de circusfreaks was al het zesde lid van de familie Stiles, geboren met ectrodactyly - een vervorming van de handen of voeten, die op klauwen lijkt.

Pater Grady besloot dat de enige manier om te overleven en geen buitenbeentje te worden met zo'n anomalie, is om lid te worden van het circus. Maar de keus van zijn zoon was er slechts één - om het werk van zijn vader voort te zetten.

Het lot blijkt de kreeftenjongen niet alleen lichamelijk, maar ook moreel te hebben verwond. Van jongs af aan stond de kunstenaar van het freakcircus bekend als een chronisch alcoholist en in 1978, aan de vooravond van het huwelijk van zijn oudste dochter, vuurde en doodde hij haar toekomstige echtgenoot!

Het interessante feit is dat Grady de perfecte misdaad beleed, maar slechts een voorwaardelijke straf kreeg omdat de gevangenissen gewoon niet klaar waren om zo'n afdeling te accepteren.

Ja, en eindigde zijn leven Grady niet minder verschrikkelijk - zijn vrouw en zoon uit een vorig huwelijk huurden een huurmoordenaar in, die drie schoten in het hoofd maakte terwijl hij tv aan het kijken was in de trailer.

2. Charles Stratton of jongen-met-vinger

Charles Stratton of jongen met een vinger

Charles Sherwood Stratton werd geboren in 1883 en stopte met groeien in zes maanden. Na de volgende tien jaar bereikte zijn groei, zij het iets, maar geïntensiveerd en bereikte hij op de leeftijd van 18 jaar een cijfer van 82 cm en 55 mm!

Charles Stratton trad toe tot 'Sideshow' en begon zijn fysieke vorm te verbeteren, en tegelijkertijd materiële rijkdom te verzamelen, wat hem later hielp om comfortabel te leven. Toen hij 45 was, stierf de jongen met de vinger aan een beroerte. Zijn lengte ten tijde van zijn overlijden was 101,5 cm!

3. Myrtle Corbin of een dame met vier poten

Mirte Corbin of een dame met vier poten

Mirlt Corbin was algemeen bekend als een Texas-meisje met vier poten. Een baby werd geboren met een ernstige anomalie - een vrucht met een dubbel bekken waardoor er nog een paar verminderde benen waren.

Myrtle werd nauwelijks een maand, omdat haar vader eraan begon te verdienen en het meisje voor 1 cent aan de buren liet zien. Op 13-jarige leeftijd trad een 'dame met vier benen' al op in het circus en tegen 18 had ze zoveel geld verzameld dat ze de groep kon verlaten en zelfs kon trouwen.

Er gaan geruchten dat Myrt vijf kinderen heeft gekregen - drie uit de ene vagina en de andere twee uit de tweede.

4. Wang of eenhoornmens

Wang of eenhoorn man

Deze man met een aangeboren afwijking - twee 13-inch hoorns groeien uit de achterkant van het hoofd werd gevonden door een ambitieuze bankier in Mantsjoerije in 1930, en verkocht voor grote sommen geld aan de eigenaar van het circus.

5. Christian Ramos of Lionel "een man met het gezicht van een leeuw"

Christian Ramos of Lionel

Christian Ramos werd geboren in 1891 in Polen met een zeldzame anomalie - hypertrichosis - een gezicht bedekt met een overvloed aan vegetatie. De moeder van de jongen gelooft dat de wijn van een dergelijke aangeboren afwijking van de zoon de straf was voor de zonde van zijn vader - toen ze een christen onder het hart droeg, doodde hij een leeuw. Na 10 jaar begon Lionel in de circusarena te verschijnen, en vervolgens, na het verzamelen van geld, nam hij ontslag en verhuisde naar New York. Christian Ramos stierf op 41-jarige leeftijd aan een hartaanval.

6. Isaac de Sprague of een levend skelet

Isaac de Sprague of het levende skelet

Isaac Sprague werd geboren in 1841 en zijn jeugd herinnert zich hoe welvarend hij was, totdat hij op 12-jarige leeftijd begon te smelten! Onverklaarbaar gewichtsverlies leidde ertoe dat Isaac zich aansloot bij het circus "Sideshow" en begon te spelen onder een artiestennaam - "een levend skelet."

Isaac stierf in Chicago van verstikking op de leeftijd van 46, woog slechts 19,5 kg!

7. Ella Harper of het kamelenmeisje

Ella Harper of het kamelenmeisje

Ella Harper werd geboren in 1873 met een aangeboren anomalie - aangeboren genu recurvatum, dat wil zeggen kniegewrichten teruggedraaid.
Het gerucht ging dat het het kameelmeisje was dat het meeste aantal bezoekers verzamelde, waarvoor ze een wekelijkse beloning van $ 200 ontving (het equivalent is vandaag $ 5.000).

8. Cheng en Eng - Siamese tweeling

Cheng en Eng - Siamese tweeling

Cheng en Eng Bankers werden in 1811 in het borstbeen geboren. Op 18-jarige leeftijd deden ze mee aan het circus en toerde vrij succesvol tot ze een comfortabele ouderdom verdienden. Na hun pensionering vestigden Cheng en Eng zich in een plantage in North Carolina, waar ze zelfs met twee zussen trouwde - Adelaide en Sare-Anne Yates. Het gerucht ging dat deze "vreemde familie" 21 kinderen had!

Op een ochtend, op 63-jarige leeftijd, werd Ang wakker met het gevoel dat Cheng was gestorven. Artsen probeerden de tweeling dringend los te koppelen om het leven nog levend te redden, maar ... na 3 uur verdween de tweede broer.

9. Slitzi of de hoofdananas

Slitzi of ananaskop

Ondanks het feit dat Schlitzi alleen 'de laatste van de Azteken' werd genoemd, kreeg de wijsheid van dit volk hem niet. Schlitzi werd in 1901 geboren met microcefalie - een klein brein en een kleine schedel, en daardoor een ernstige verstandelijke handicap.
Overigens was zijn type ongewoon populair, niet alleen op het circuspodium, maar zelfs in de films (hij speelde in twee films!) Schlitzi stierf op de leeftijd van 70 jaar.

10. Fanny Mills of een meisje met grote benen

Fannie Mills of een meisje met grote benen

Fanny werd in 1860 in Sussex (Engeland) geboren met een ernstige beenaandoening. Ondanks lichamelijke handicaps is het meisje zelfs getrouwd en heeft een zoon gekregen, die echter niet voorbestemd was om te leven. Fanny stierf op de leeftijd van 39, en op het tijdstip van overlijden bereikten haar benen 17 duim in lengte.

11. Eli Bowen of een pittenloze acrobaat

Eli Bowen of een pittenloze acrobaat

Een poster waarop de benenloze acrobaat Eli Bowen in de kring van zijn familie poseert, verzamelde duizenden fans voor de show! Bovendien won deze populaire circusartiest zelfs de nominatie als "de mooiste man in de showbusiness" en "het wonder van de wild-wilde wereld". Op het hoogtepunt van zijn carrière woog Eli 64 kg, en zijn lengte overschreed het teken van 61 cm niet!

12. Mirin Dazho of een mensenkussen

Mirin Dažo of een mensenkussen

Nog een fenomenale circusartiest - Mirin Dazho maakte een levende puzzel. Zijn lichaam kon een aantal keren worden doorboord of doorboord en er werd nooit schade aan inwendige organen of bloedingen geconstateerd!

13. Alice Doherty of wollen meisje

Alice Doherty of wollen meisje

Alice Doherty werd geboren in 1887 in Minnesota. Geld voor haar familiebaby begon vanaf de geboorte te brengen - haar vader aarzelde niet om de bruid tegen betaling te 'verkopen'. En aangezien het aantal dat het 'wollen meisje' wilde bekijken niet afnam, slaagde ze erin om zonder problemen geld te verdienen voor de financiële troost van haar grote gezin. Alice stierf om onbekende redenen op 46-jarige leeftijd.

14. Minnie Woolsey of het kippenmeisje

Minnie Woolsey of het kippenmeisje

Baby Woolsey werd geboren in 1880 met een zeldzame ziekte - het Virchow-Szekelsyndroom (lage gestalte, kleine kop met een smal vogelgezicht, neus als een snavel en grote ogen). Bovendien was ze helemaal kaal, blind en zonder tanden! In de circusarena verscheen het meisje altijd in een kippenpakje en mengde de gasten, in een poging om wat "gebrabbel 'uit te spreken. In 1960 werd Woolsey met de auto doodgeschoten.

15. Anzi of de albino

Anzi of albino

Het gerucht gaat dat Anzi werd geboren in Nieuw-Zeeland, maar als een kind, werd ontvoerd voor optredens in het circus! De belangrijkste legende uitgevonden om kijkers te lokken, was dat Anzi - een inwoner van een van de Australische stammen, en wat meer is - de god van de mensen, die allemaal stam aanbeden!

16. Sideshow Boxers

Boxers «Sideshow»

Een geweldig paar boksers uit de "freakshow", helaas, bleef in het geheugen van mensen alleen op een vintage fotocamera in 1900 en zonder de namen van de hoofdpersonen.

17. Pascual Pine of een man met twee hoofden

Pasquale Pinon of een man met twee hoofden

Een bekende tweekoppige Mexicaan, die in het circus optrad, was trots op zijn anomalie!

Zijn tweede hoofd was op de bovenkant van het hoofd en leek op een kleine kopie. Het gerucht gaat dat toen Pascual graag een extra glas alcohol dronk, zijn tweede hoofd begon te hikken en zelfs kwijlde!

18. Annie Jones of de vrouw met een baard

Annie Jones of de vrouw met baard

Men kan de horror ervaren ouder, stel toen ik voor het eerst zijn babymeisje met een baard zag, maar ... Zodra verscheen op de drempel beroemde showman en de eigenaar van het circus met een voorstel voor een hoge vergoeding voor de kans om te laten zien dat het een klein wonder, de familie onmiddellijk herkende het kind als "de meest prachtige creatie "! Met 9 maanden van Annie begon om geld te verdienen, ze was twee keer getrouwd en een keer weduwe, onder de indruk spelende muziekinstrumenten en stierf op de leeftijd van 37 van tuberculose.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 + = 49