Bulling – hoe is het om pesten op school, op het werk, in het gezin te identificeren en te bestrijden?

Bulling - hoe is het om pesten op school, op het werk, in het gezin te identificeren en te bestrijden?

Bulling - dit sociaal-psychologische fenomeen is ontstaan ​​sinds de oudheid en in de moderne wereld groeit de schaal. Er wordt aangenomen dat pesten op het deel van de meisjes, in tegenstelling tot jongens, psychologisch moeilijker waargenomen door het slachtoffer, meisjes zijn meer geavanceerde in de werkwijzen van pesterijen die onuitwisbaar stempel drukt op de psyche van het slachtoffer.

Bulling - wat is het?

Bulling komt van het Engelse woord bulling - intimidatie en is een daad van geweld, een agressieve aanval in de vorm van belediging, vernedering, lichamelijk letsel toebrengen aan een of meer mensen, kinderen met het doel hen te onderwerpen. Het wordt in de beginfase uitgevoerd door 1-2 aanstichters of bullers, met de geleidelijke betrokkenheid van de hele klas, groep of collectief. Mobbing en pesten zijn gerelateerde fenomenen. Mobbing is een "kudde" lokmiddel, bijvoorbeeld wanneer een beginner verschijnt in een school of een team, en in tegenstelling tot pesten, wordt alleen psychologische vervolging gebruikt.

De oorzaken van pesten

Waarom kan het sociale en psychologische fenomeen pesten (vervolging) niet worden uitgeroeid? Deze massa van redenen, waarvan huiselijk geweld, en stieren zelf zijn vaak slachtoffers in hun eigen familie. De wens om te vernederen of verwonden van anderen komt voort uit een gevoel van minderwaardigheid, in Buller geen controle over de situatie van het geweld in het huis, maar in de samenleving, op school, hij kan doen, en voel jezelf aan de macht in hun handen houden.

Andere redenen:

 • puberteit - tijdens hormonale "shock" (herstructurering), is er een vrijlating in het bloed van een verhoogd niveau van testosteron en adrenaline bij adolescenten, wat kan leiden tot verhoogde agressie;
 • neiging tot sadisme;
 • de wens om de focus van aandacht te zijn;
 • hoge aspiratie.

De slachtoffers van pesten

Waarom de keuze het slachtoffer wordt valt op een bepaald kind - het is moeilijk om deze vraag te beantwoorden, maar het komt voort uit de oorzaken van het fenomeen zelf. Vaak zijn de slachtoffers van pesten op school:

 • onsuccesvolle leerlingen;
 • begaafde kinderen;
 • kinderen met een handicap;
 • kinderen van leraren;
 • klagers en laster;
 • kinderen uit arme gezinnen;
 • vertegenwoordigers van seksuele minderheden;
 • vertegenwoordigers van andere nationaliteiten;
 • kinderen met ongewoon denken;
 • favoriete leraren.

Psychologie van pesten

De basis van geweld, agressie, bevat drie componenten van de structuur: de achtervolger is een bullie of een stier, slachtoffer en waarnemers. Zeer zelden is er een vierde component - de verdediger. Bij het bestuderen van het fenomeen pesten kwamen psychologen tot de conclusie dat gevoelens zoals afgunst, afkeer, een vals gevoel van onrechtvaardigheid, een verlangen naar zelfbevestiging de vorming van dit fenomeen in de schoolomgeving kunnen veroorzaken. Excuses voor bulling - dit is slechts een kleine compensatie voor de gevoelens van het slachtoffer, als de volwassenen op tijd het bestaan ​​van pesten herkennen en actie ondernemen.

pesten psychologie

Soorten pesten

De soorten pesten worden gedeeld door het soort impact op het individu. Het kan lichamelijk geweld zijn met lichamelijk letsel en psychologische druk. De verdeling van de voorwaardelijke, want het toebrengen van lichamelijk letsel geassocieerd met een slechte mentale toestand, het maakt niet uit of het een kind of een volwassene die weet hoe om op te komen voor zichzelf als de systematische vervolging, lijden, en het lichaam en de menselijke geest, in het bijzonder seksueel geweld.

Bulling op school

Pesten op school betekent de agressie van sommige kinderen tegen anderen, of zelfs een hele klas vergiftiging van een student. Dit gebeurt van tijd tot tijd, dan systematisch, en wordt regelmatig vastgesteld. Er zijn 2 belangrijke manifestaties van geweld op school:

 1. Fysiek pesten - Het kind wordt geplukt, krijgt manchetten, schoppen en veroorzaakt soms ernstig lichamelijk letsel.
 2. Psychologisch pesten - Impact op de psyche met behulp van:
 • dreigingen;
 • uskorbleny;
 • vervolging;
 • intimidatie;
 • Aanhangende bijnamen, labels;
 • boycot-advertenties, isolatie;
 • afpersing van geld, persoonlijke dingen.

Een nieuw soort psychologisch pesten - cyberpesten. Op e-mail beginnen instant messengers aan het kind vuile oproepen te verzenden, beelden, beledigend de waardigheid van teksten, kunnen worden geïntimideerd door bedreigingen van represailles. Het verschil tussen cyberpesten en traditioneel is dat de kogel anoniem blijft, wat de psychologische toestand van het kind verergert, omdat het gevaar, de dreiging niet wordt geïdentificeerd en dit de persoonlijkheid sterk onderdrukt.

Pesten op het werk

Psychologische druk van collega's op het werk is niet ongewoon. In elk collectief kun je iemand vinden die een zondebok is of een lam voor de slacht. Bulling op het werk hoe te vechten, de aanbevelingen van psychologen:

 • om hun professionaliteit te vergroten, om onvervangbaar te worden in hun kantoor, kan niemand de schuld krijgen van incompetentie;
 • assimileren de dader is niet aan te raden, het zal alleen de provocatie van zijn kant te verhogen, laat de kreten, beledigingen, tot buiten adem, het kan uitleggen aan mezelf dat "iedereen dat doet pijn, zegt hij, en dat" in dit geval schreeuwt;
 • Het is belangrijk om gelijkgestemde mensen te vinden - het kunnen werknemers zijn die eerder zijn gepest;
 • hulp zoeken bij het management;
 • als de vervolging voortduurt, vraag je de leider om naar een andere eenheid over te stappen.

Pesten op het werk

Pesten in het gezin

Family Pesten - een fenomeen dat gebruikelijk is in de moderne wereld, de oorzaken ervan liggen in erfelijkheid (genetische aanleg in de vorm van accentuering van het karakter), economische, sociale, medische en psychologische factoren. Er zijn 3 soorten vervolging in de familie:

 1. Fysiek pesten - systematische schade aan de gezondheid van het kind, een ander lid van het gezin met lichamelijk letsel, fysiek trauma.
 2. Seksueel pesten - Het kind zonder zijn toestemming betrekken bij seksuele handelingen van volwassenen om aan hun seksuele behoeften te voldoen.
 3. Psychologisch pesten - vernedering van de waardigheid van het kind, geweld tegen de persoon met behulp van beledigingen, het kind ontwikkelt psychopathologische trekken.

Hoe om te gaan met pesten?

Hoe pestgedrag te stoppen - op dit actuele probleem zijn werkende psychologen, hoofden van onderwijsinstellingen, om pesten uit te bannen, moeilijk, als alles vanaf het begin werd verwaarloosd en geweld floreerde. Preventie is de enige manier om alles in de kiem te smoren, dan zijn de gevolgen minimaal en niet zo betreurenswaardig. Vaak zijn stieren tieners uit kansarme gezinnen, dus het corrigeren van gedragsstoornissen, werken met het gezin is een belangrijk aspect van de strijd tegen pesten.

Hoe pesten te identificeren?

Hoe kun je pesten weerstaan? Het moet in de observatie, dit geldt ook voor de specifieke speciale geval wanneer een ouder merkt dat zijn kind iets mis is en docent observatie van het klimaat in de klas en de gemeenschappelijke ambitie van alle academische en administratief personeel om te zien, het leven op school te observeren in het algemeen. Dit stelt ons in staat om gevallen van pesten in een vroeg stadium te identificeren, wanneer onderdrukkende maatregelen nog steeds de noodzakelijke impact kunnen hebben en psychologisch trauma kunnen minimaliseren. Waarop moet je letten bij zowel ouders als leerkrachten:

 • een kind, een tiener op het moment van verandering, jam van iedereen aan de zijlijn, praat met niemand, heeft een depressieve blik;
 • de gezondheid van de student verslechtert, frequente psychosomatische manifestaties in de vorm van luchtwegaandoeningen;
 • aan de balie zit de student alleen, niemand wil met hem gaan zitten (vaak de laatste in de rij bureaus);
 • over de veranderingen, of na de lessen zie je een foto van hoe een groep jongens wacht op iemand die rondkijkt, terwijl ze de agressie voelen die van hen komt;
 • in de eetkamer kun je ook vermoeden dat er iets mis is als een van de studenten constant eten koopt voor een andere (vaak jongere studenten kopen lunch voor middelbare scholieren);
 • Ouders kunnen opmerken dat het kind vaak om geld heeft gevraagd voor de 'behoeften' van de klas, dus het is belangrijk om dit punt in de klasleraar te weten te komen;
 • het kind komt depressief thuis, hij gaat met grote terughoudendheid naar school.

hoe pesten te identificeren

Preventie van pesten

Preventie van pesten in de school moet worden opgebouwd door de gezamenlijke inspanningen van leraren, het administratieve apparaat en de ouders, dan kan er maar één over succes spreken. Bulling op school hoe te vechten - preventie:

 • het creëren van voorwaarden op de school die pestgedrag niet toelaten;
 • als er toch sprake is van pesten, zijn de operatiemaatregelen belangrijk: het slachtoffer en de stier scheiden om het stresseffect te verminderen;
 • werken met kinderen om persoonlijkheid en geest te versterken, oefenen om agressie te weerstaan;
 • Bepalen welke vormen van pesten op de school plaatsvinden;
 • bespreking van het probleem op het niveau van de klassen, pedagogisch personeel;
 • gesprek met stieren en hun ouders;
 • correctie van het destructieve gedrag van een agressieve student, werk met zijn gezin.

gevolgen van pesten

De gevolgen van pesten

Bulling laat een onuitwisbare indruk achter op de psyche van alle deelnemers aan het proces. Het slachtoffer van pesten is de meest getroffen partij en de gevolgen hangen af ​​van hoe lang de vervolging duurde. De meest voorkomende psychologische stoornissen zijn de vermindering van het gevoel van eigenwaarde, de consolidatie van de status van "slachtoffer", verschillende psychosomatische aandoeningen, de vorming van neurosen en fobieën. Het is verschrikkelijk dat van de slachtoffers van pesten een hoog percentage zelfmoorden wordt gepleegd.

Bullers worden ook geconfronteerd met de gevolgen van hun destructieve gedrag, worden volwassenen, kijken in het verleden spijtig naar zichzelf, een gevoel van schuld en schaamte gaat hen de rest van hun leven vergezellen. Een dergelijke afdruk in de ziel staat niet toe om een ​​volledig leven te leiden, een persoon keert vaak op die momenten mentaal terug en probeert hen mentaal te corrigeren. Maar onder de pestkoppen en velen die hun leven associëren met misdaad en blijven vernietigen op mensen en de samenleving als geheel. De verantwoordelijkheid voor pesten bestaat en de acties van bullers zijn strafrechtelijk strafbaar, het is belangrijk om dit te onthouden.

Er is ook de categorie van waarnemers of toeschouwers die zien pesten, maar passeren, niet-inmenging beleid is kostbaar voor de slachtoffers van pesten, maar ook laat een afdruk in het achterhoofd van de waarnemer: de stem van het geweten wordt dof, man wordt ongevoelig, onverschillig, niet in staat om empathie en mededogen, deze gevoelens net als gevolg van beschermende reacties atrofie.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

48 + = 57

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Bulling – hoe is het om pesten op school, op het werk, in het gezin te identificeren en te bestrijden?

Bulling - hoe is het om pesten op school, op het werk, in het gezin te identificeren en te bestrijden?

Bulling - dit sociaal-psychologische fenomeen is ontstaan ​​sinds de oudheid en in de moderne wereld groeit de schaal. Er wordt aangenomen dat pesten op het deel van de meisjes, in tegenstelling tot jongens, psychologisch moeilijker waargenomen door het slachtoffer, meisjes zijn meer geavanceerde in de werkwijzen van pesterijen die onuitwisbaar stempel drukt op de psyche van het slachtoffer.

Bulling - wat is het?

Bulling komt van het Engelse woord bulling - intimidatie en is een daad van geweld, een agressieve aanval in de vorm van belediging, vernedering, lichamelijk letsel toebrengen aan een of meer mensen, kinderen met het doel hen te onderwerpen. Het wordt in de beginfase uitgevoerd door 1-2 aanstichters of bullers, met de geleidelijke betrokkenheid van de hele klas, groep of collectief. Mobbing en pesten zijn gerelateerde fenomenen. Mobbing is een "kudde" lokmiddel, bijvoorbeeld wanneer een beginner verschijnt in een school of een team, en in tegenstelling tot pesten, wordt alleen psychologische vervolging gebruikt.

De oorzaken van pesten

Waarom kan het sociale en psychologische fenomeen pesten (vervolging) niet worden uitgeroeid? Deze massa van redenen, waarvan huiselijk geweld, en stieren zelf zijn vaak slachtoffers in hun eigen familie. De wens om te vernederen of verwonden van anderen komt voort uit een gevoel van minderwaardigheid, in Buller geen controle over de situatie van het geweld in het huis, maar in de samenleving, op school, hij kan doen, en voel jezelf aan de macht in hun handen houden.

Andere redenen:

 • puberteit - tijdens hormonale "shock" (herstructurering), is er een vrijlating in het bloed van een verhoogd niveau van testosteron en adrenaline bij adolescenten, wat kan leiden tot verhoogde agressie;
 • neiging tot sadisme;
 • de wens om de focus van aandacht te zijn;
 • hoge aspiratie.

De slachtoffers van pesten

Waarom de keuze het slachtoffer wordt valt op een bepaald kind - het is moeilijk om deze vraag te beantwoorden, maar het komt voort uit de oorzaken van het fenomeen zelf. Vaak zijn de slachtoffers van pesten op school:

 • onsuccesvolle leerlingen;
 • begaafde kinderen;
 • kinderen met een handicap;
 • kinderen van leraren;
 • klagers en laster;
 • kinderen uit arme gezinnen;
 • vertegenwoordigers van seksuele minderheden;
 • vertegenwoordigers van andere nationaliteiten;
 • kinderen met ongewoon denken;
 • favoriete leraren.

Psychologie van pesten

De basis van geweld, agressie, bevat drie componenten van de structuur: de achtervolger is een bullie of een stier, slachtoffer en waarnemers. Zeer zelden is er een vierde component - de verdediger. Bij het bestuderen van het fenomeen pesten kwamen psychologen tot de conclusie dat gevoelens zoals afgunst, afkeer, een vals gevoel van onrechtvaardigheid, een verlangen naar zelfbevestiging de vorming van dit fenomeen in de schoolomgeving kunnen veroorzaken. Excuses voor bulling - dit is slechts een kleine compensatie voor de gevoelens van het slachtoffer, als de volwassenen op tijd het bestaan ​​van pesten herkennen en actie ondernemen.

pesten psychologie

Soorten pesten

De soorten pesten worden gedeeld door het soort impact op het individu. Het kan lichamelijk geweld zijn met lichamelijk letsel en psychologische druk. De verdeling van de voorwaardelijke, want het toebrengen van lichamelijk letsel geassocieerd met een slechte mentale toestand, het maakt niet uit of het een kind of een volwassene die weet hoe om op te komen voor zichzelf als de systematische vervolging, lijden, en het lichaam en de menselijke geest, in het bijzonder seksueel geweld.

Bulling op school

Pesten op school betekent de agressie van sommige kinderen tegen anderen, of zelfs een hele klas vergiftiging van een student. Dit gebeurt van tijd tot tijd, dan systematisch, en wordt regelmatig vastgesteld. Er zijn 2 belangrijke manifestaties van geweld op school:

 1. Fysiek pesten - Het kind wordt geplukt, krijgt manchetten, schoppen en veroorzaakt soms ernstig lichamelijk letsel.
 2. Psychologisch pesten - Impact op de psyche met behulp van:
 • dreigingen;
 • uskorbleny;
 • vervolging;
 • intimidatie;
 • Aanhangende bijnamen, labels;
 • boycot-advertenties, isolatie;
 • afpersing van geld, persoonlijke dingen.

Een nieuw soort psychologisch pesten - cyberpesten. Op e-mail beginnen instant messengers aan het kind vuile oproepen te verzenden, beelden, beledigend de waardigheid van teksten, kunnen worden geïntimideerd door bedreigingen van represailles. Het verschil tussen cyberpesten en traditioneel is dat de kogel anoniem blijft, wat de psychologische toestand van het kind verergert, omdat het gevaar, de dreiging niet wordt geïdentificeerd en dit de persoonlijkheid sterk onderdrukt.

Pesten op het werk

Psychologische druk van collega's op het werk is niet ongewoon. In elk collectief kun je iemand vinden die een zondebok is of een lam voor de slacht. Bulling op het werk hoe te vechten, de aanbevelingen van psychologen:

 • om hun professionaliteit te vergroten, om onvervangbaar te worden in hun kantoor, kan niemand de schuld krijgen van incompetentie;
 • assimileren de dader is niet aan te raden, het zal alleen de provocatie van zijn kant te verhogen, laat de kreten, beledigingen, tot buiten adem, het kan uitleggen aan mezelf dat "iedereen dat doet pijn, zegt hij, en dat" in dit geval schreeuwt;
 • Het is belangrijk om gelijkgestemde mensen te vinden - het kunnen werknemers zijn die eerder zijn gepest;
 • hulp zoeken bij het management;
 • als de vervolging voortduurt, vraag je de leider om naar een andere eenheid over te stappen.

Pesten op het werk

Pesten in het gezin

Family Pesten - een fenomeen dat gebruikelijk is in de moderne wereld, de oorzaken ervan liggen in erfelijkheid (genetische aanleg in de vorm van accentuering van het karakter), economische, sociale, medische en psychologische factoren. Er zijn 3 soorten vervolging in de familie:

 1. Fysiek pesten - systematische schade aan de gezondheid van het kind, een ander lid van het gezin met lichamelijk letsel, fysiek trauma.
 2. Seksueel pesten - Het kind zonder zijn toestemming betrekken bij seksuele handelingen van volwassenen om aan hun seksuele behoeften te voldoen.
 3. Psychologisch pesten - vernedering van de waardigheid van het kind, geweld tegen de persoon met behulp van beledigingen, het kind ontwikkelt psychopathologische trekken.

Hoe om te gaan met pesten?

Hoe pestgedrag te stoppen - op dit actuele probleem zijn werkende psychologen, hoofden van onderwijsinstellingen, om pesten uit te bannen, moeilijk, als alles vanaf het begin werd verwaarloosd en geweld floreerde. Preventie is de enige manier om alles in de kiem te smoren, dan zijn de gevolgen minimaal en niet zo betreurenswaardig. Vaak zijn stieren tieners uit kansarme gezinnen, dus het corrigeren van gedragsstoornissen, werken met het gezin is een belangrijk aspect van de strijd tegen pesten.

Hoe pesten te identificeren?

Hoe kun je pesten weerstaan? Het moet in de observatie, dit geldt ook voor de specifieke speciale geval wanneer een ouder merkt dat zijn kind iets mis is en docent observatie van het klimaat in de klas en de gemeenschappelijke ambitie van alle academische en administratief personeel om te zien, het leven op school te observeren in het algemeen. Dit stelt ons in staat om gevallen van pesten in een vroeg stadium te identificeren, wanneer onderdrukkende maatregelen nog steeds de noodzakelijke impact kunnen hebben en psychologisch trauma kunnen minimaliseren. Waarop moet je letten bij zowel ouders als leerkrachten:

 • een kind, een tiener op het moment van verandering, jam van iedereen aan de zijlijn, praat met niemand, heeft een depressieve blik;
 • de gezondheid van de student verslechtert, frequente psychosomatische manifestaties in de vorm van luchtwegaandoeningen;
 • aan de balie zit de student alleen, niemand wil met hem gaan zitten (vaak de laatste in de rij bureaus);
 • over de veranderingen, of na de lessen zie je een foto van hoe een groep jongens wacht op iemand die rondkijkt, terwijl ze de agressie voelen die van hen komt;
 • in de eetkamer kun je ook vermoeden dat er iets mis is als een van de studenten constant eten koopt voor een andere (vaak jongere studenten kopen lunch voor middelbare scholieren);
 • Ouders kunnen opmerken dat het kind vaak om geld heeft gevraagd voor de 'behoeften' van de klas, dus het is belangrijk om dit punt in de klasleraar te weten te komen;
 • het kind komt depressief thuis, hij gaat met grote terughoudendheid naar school.

hoe pesten te identificeren

Preventie van pesten

Preventie van pesten in de school moet worden opgebouwd door de gezamenlijke inspanningen van leraren, het administratieve apparaat en de ouders, dan kan er maar één over succes spreken. Bulling op school hoe te vechten - preventie:

 • het creëren van voorwaarden op de school die pestgedrag niet toelaten;
 • als er toch sprake is van pesten, zijn de operatiemaatregelen belangrijk: het slachtoffer en de stier scheiden om het stresseffect te verminderen;
 • werken met kinderen om persoonlijkheid en geest te versterken, oefenen om agressie te weerstaan;
 • Bepalen welke vormen van pesten op de school plaatsvinden;
 • bespreking van het probleem op het niveau van de klassen, pedagogisch personeel;
 • gesprek met stieren en hun ouders;
 • correctie van het destructieve gedrag van een agressieve student, werk met zijn gezin.

gevolgen van pesten

De gevolgen van pesten

Bulling laat een onuitwisbare indruk achter op de psyche van alle deelnemers aan het proces. Het slachtoffer van pesten is de meest getroffen partij en de gevolgen hangen af ​​van hoe lang de vervolging duurde. De meest voorkomende psychologische stoornissen zijn de vermindering van het gevoel van eigenwaarde, de consolidatie van de status van "slachtoffer", verschillende psychosomatische aandoeningen, de vorming van neurosen en fobieën. Het is verschrikkelijk dat van de slachtoffers van pesten een hoog percentage zelfmoorden wordt gepleegd.

Bullers worden ook geconfronteerd met de gevolgen van hun destructieve gedrag, worden volwassenen, kijken in het verleden spijtig naar zichzelf, een gevoel van schuld en schaamte gaat hen de rest van hun leven vergezellen. Een dergelijke afdruk in de ziel staat niet toe om een ​​volledig leven te leiden, een persoon keert vaak op die momenten mentaal terug en probeert hen mentaal te corrigeren. Maar onder de pestkoppen en velen die hun leven associëren met misdaad en blijven vernietigen op mensen en de samenleving als geheel. De verantwoordelijkheid voor pesten bestaat en de acties van bullers zijn strafrechtelijk strafbaar, het is belangrijk om dit te onthouden.

Er is ook de categorie van waarnemers of toeschouwers die zien pesten, maar passeren, niet-inmenging beleid is kostbaar voor de slachtoffers van pesten, maar ook laat een afdruk in het achterhoofd van de waarnemer: de stem van het geweten wordt dof, man wordt ongevoelig, onverschillig, niet in staat om empathie en mededogen, deze gevoelens net als gevolg van beschermende reacties atrofie.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: