antipathie

Soms ben je misschien verbaasd over je eigen perceptie van de gesprekspartner. Het lijkt niets te zijn in het is ronduit slecht, maar je voelt geïrriteerd (via spraak, ruik er) en in een haast om zich te ontdoen van pijnlijke voor uw bedrijf. Het gevoel dat je ervaart wordt antipathie genoemd in de psychologie en we zullen er vandaag over spreken.

Sympathie en antipathie in de psychologie van communicatie

Het is niet moeilijk te raden dat, in tegenstelling tot sympathie, antipathie betekent een emotioneel gevoel van vijandigheid en zelfs afwijzing, die ons ervan weerhoudt objectief waarnemen ontvangen van de persoon om te communiceren met de spreker en dus een aantal positieve resultaten te bereiken. Een van de meest levendige en bekende voorbeelden van antipathie en sympathie voor velen op school. Dikwijls maakt een hekel aan de leraar ons niet reagerend op de informatie die we ontvangen. Net als antipathie of, integendeel, een gevoel van sympathie, van invloed op de objectiviteit van leraar assessments en eisen voor de uitvoering van deze of andere studenten.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste tekenen van sympathie en antipathie in communicatie.

Visuele tekenen van sympathie:

 • comfortabele communicatie in de zogenaamde intieme zone (vanaf 45 cm en dichterbij);
 • Open palmen, gebrek aan "lokken" van de handen en voeten;
 • actieve "spiegel gesticulatie";
 • rechte blik, glimlach;
 • onbewuste of bewuste koketterie.

De visuele tekenen van antipathie zijn natuurlijk direct tegenovergesteld:

 • instinctieve naleving van grote afstanden tussen gesprekspartners;
 • gekruiste armen of benen, verbonden vingers van handen;
 • geen kopie van de gebaren van de gesprekspartner;
 • als je rookt, zal een straal rook zeker naar beneden worden gezonden vanaf het gezicht van een ongemakkelijke gesprekspartner;
 • Een blik onder zijn wenkbrauwen, sombere wenkbrauwen, een samengedrukte mond;
 • spanning in de spieren, een gevoel van innerlijk ongemak.

Oorzaken van antipathie

De vijandigheidspartner kan om verschillende redenen ontstaan. Soms kunnen ze worden begrepen (bewuste antipathie), maar soms moet je om te graven in mezelf te begrijpen waarom een ​​bepaalde persoon in u een gevoel van afwijzing (onbewuste antipathie).

Antipathie kan bijvoorbeeld het resultaat zijn van bepaalde acties van een persoon, vanwege divergentie in politieke opvattingen of vanwege verschillen in wereldbeschouwing. Soms zijn we geïrriteerd door het uiterlijk, de gewoonten en het gedrag van andere mensen. Daarnaast willen de hersenen parallellen trekken. Als je een persoon tegenkomt die een parfum gebruikt waarmee je slechte herinneringen hebt verbonden, dan zal hoogstwaarschijnlijk een onbewust gevoel van ongemak leiden tot antipathie. Op dezelfde manier spelen we in op de toon van de stem of, bijvoorbeeld, de gewoonte van nieuwe vrienden - onbewust vragen om parallellen in het geheugen archieven. Een dergelijke antipathie in de psychologie wordt associatief genoemd.

Natuurlijk kan de beoordeling van een persoon te subjectief en bedrieglijk zijn. Negatieve emoties kunnen het leven van mensen die beïnvloedbaar en hypochondrisch zijn zeer beperken, en daarom is het soms mogelijk en noodzakelijk om te vechten met antipathie.

Hoe om te gaan met antipathie?

 • probeer vaardig te analyseren, wat je precies in een persoon weg duwt. Bepaal de vorm van je antipathie, vind haar een logische verklaring. Soms is het zo belachelijk dat de associatieve keten automatisch wordt verbroken;
 • de persoon analyseren, daarin positieve kenmerken vinden;
 • Een manier om afkeer te overwinnen, paradoxaal genoeg zoals het klinkt, is om voor een persoon te zorgen. We waarderen wat we investeren; psychologie van antipathie
 • gelovigen van mensen kunnen worden geadviseerd om een ​​onplezierig persoon in gebed te vermelden, en God te vragen het hart te bevrijden van negatieve emoties.

Aan de andere kant moet je begrijpen dat antipathie een volledig gezond gevoel is dat typerend is voor bijna alle mensen. Als het je niet stoort (je ziet bijvoorbeeld een onaangenaam voorwerp heel zelden), geef jezelf dan niet de schuld voor negatieve emoties. Concentreer je op prettige momenten en omring jezelf met die mensen van wie de gemeenschap je vreugde brengt!

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 20 = 29