Zijn de kinderen gedoopt in vasten? | actualidadypolitica.com

Zijn de kinderen gedoopt in vasten?

doop kinderen in vasten

Veel ouders zijn alleen nieuw-kerkleden van hun kerk (di degenen die de kerk bezoeken, maar leven niet het leven van gelovigen), daarom weet niet iedereen hoe te handelen in een bepaalde situatie volgens het kerkelijk statuut. Ouders die een kind willen dopen, vragen daarom vaak of het mogelijk is om een ​​kind in vasten te dopen.

Ja, de doop van een kind in de post is toegestaan ​​door het statuut. Het sacrament van de doop kan zowel op een snelle dag als op een gebruikelijke of feestelijke dag plaatsvinden. Voordat u echter een specifieke datum vaststelt, moet u de priester van de kerk raadplegen waar u het kind gaat dopen - of het hem op die of die dag gedoopt zal zijn om gedoopt te worden.

Vereisten voor de peetouders

Naast de vraag of kinderen tijdens het vasten gedoopt worden, ontstaat er een andere: wat zijn de kenmerken van de viering deze dagen en hoe kunnen we ons erop voorbereiden. Als je van plan bent om een ​​kind te dopen op een vastendag (bijvoorbeeld in een vasten met Kerstmis), probeer dan de peetouders van de baby uit te leggen hoe belangrijk het is dat ze vasten aan de vooravond van de doop. Sinds de doop van de biologische ouders van de baby legt de orthodoxe kerk geen speciale verantwoordelijkheid op, maar tegelijkertijd worden de volgende vereisten aan de peetouders opgelegd:

  • zij moeten gelovigen zijn, parochianen van de orthodoxe kerk,
  • Je kunt een kind dopen in vasten

  • ze moeten vasten (vooral als de doop gepland staat voor vastendagen),
  • aan de vooravond van de biecht en communie,
  • Bovendien moeten ze het orthodoxe 'symbool van geloof' uit het hoofd leren.

Het naleven van het vasten is een test voor de gelovige, wat de oprechtheid van zijn overtuigingen bewijst. Maar aangezien het ritueel van de doop vaak wordt gezien als een eerbetoon aan de traditie, wordt de toetsing van de peetouders aan het vermogen om snel te observeren door velen als een onredelijke claim gezien. Dit is echter niet het geval, deze voorwaarde is de eenvoudigste test of iemand in staat is om een ​​echte spirituele leraar van je baby te worden, of het sacrament van de doop voor je peetouders is gewoon een mooie rite.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 27 = 33

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: