wat voor soort fruit kan een baby in 8 maanden hebben?Elke moeder wil het dieet van de baby zo snel mogelijk diversifiëren met heerlijke en ongewoon nuttige vruchten. En dit is een van de meest voorkomende fouten die ouders maken bij het introduceren van aanvullend voedsel. Overmatige haast veroorzaakt niet alleen darmaandoeningen en allergische uitslag bij de baby, maar ook een categorische afwijzing van kruimels uit groenten en granen in de toekomst.

Na talloze studies en observaties zijn kinderartsen en voedingsdeskundigen het eens: het is beter om het fruit alleen in het menu van de baby op te nemen na het leren kennen van de hoofdgerechten, dat wil zeggen niet eerder dan 6-8 maanden. Net als bij andere producten, moet je dit geleidelijk doen, gezien de seizoensgebondenheid, de reactie van het lichaam van het kind en individuele kenmerken. Maar als we het hebben over wat een kind 8 maanden in het algemeen aan een kind kan geven, dan zijn de prioriteiten als volgt.

Fruit voor een kind van 8 maanden

In het rantsoen van kruimels, dat 8 maanden oud is geworden, zouden er al heerlijke en gezonde delicatessen moeten zijn - fruit.

Dus een half jaar oud kind kan veilig een groene appel in het menu opnemen. Het kan zelfgemaakte puree worden gekookt en geplet of babyvoeding in potten worden gekocht. Tegen 8 maanden kan de kruimel aardappelpuree eten, bereid uit een verse appel, en als hij al minstens een paar tanden heeft, dan kan hij als lichte snack een stuk geschild fruit aanbieden.

De bron van vitamines en nuttige elementen op deze leeftijd kan een peer zijn. Het heeft een gunstig effect op het werk van het cardiovasculaire systeem en de bloedsomloop, maar het is gecontra-indiceerd bij kinderen die aan constipatie lijden. Nogmaals, om kennis te maken met lekkernijen, is het beter om kant-en-klare kinderpierries te kiezen, of gekookt volgens alle regels, zelfgemaakte maaltijden.

Als de baby van 8 maanden oud de zomer in gaat, als de tuin vol is met verse en veilige groenten en fruit, kun je het kind niet van zulke lekkernijen beroven, zoals perziken en abrikozen. Deze vruchten, in termen van ijzer en andere nuttige stoffen, overtreffen soms dezelfde appel, dus elimineer snel het probleem van beriberi in het lichaam van het kind.

Ook, praten over wat voor soort fruit kan worden gegeven aan een kind op 8 maanden, we kunnen niet anders dan bananen noemen. Dit zachte, zoete exotische fruit zal dienen als een uitstekende snack voor een kleine onderzoeker, die reserves aan energie en voedingsstoffen goedmaakt.

8 maanden is het tijd om het dieet van de baby te verrijken met pruimen. fruit voor een kind 8 maanden Natuurlijk, in het geval dat de kruimel geen last heeft van frustratie en een losse ontlasting.

Tegen het einde van de 8e maand kunt u de baby plezieren met een kleine portie pruimenpuree of een gesneden stuk meloen.

Het is vermeldenswaard dat fruit voor kinderen van 8 maanden heel voorzichtig moet worden gekozen. Het is beter als het fruit is dat in hun eigen cottage-gebied wordt gekweekt of bij een vertrouwde verkoper wordt gekocht. Vergeet bovendien niet dat het geselecteerde mooie fruit, meestal meer schadelijke chemicaliën bevat en klein is met gebreken - want al zijn huiselijkheid kan veel veiliger zijn.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − = 12