tijdens de zwangerschap doet de maag of buik pijn als voorheen maandelijksVaak klagen vrouwen tijdens de zwangerschap bij de gynaecoloog dat de buik pijn doet, net als vroeger bij de maandelijkse ontlading. De redenen voor het verschijnen van pijnlijke gevoelens kunnen veel zijn. Laten we proberen de meest voorkomende van hen te noemen.

In welke gevallen is de pijn, zoals bij menstruatie, tijdens de zwangerschap de norm?

Er zijn gevallen waarin een vrouw al weet dat ze zwanger is en haar maag doet pijn, zoals eerder met de menstruatie. De reden hiervoor kan dienen als het begin van de herstructurering van het hormonale systeem. Dit proces begint vanaf het moment van conceptie en kan 4-6 weken duren. Als de vrouw tijdens de aangegeven periode, naast de trekkende, zwak uitgedrukte pijn, niet hindert, is de kans groter dat de reden ligt in de verandering in de hormonale achtergrond.

Ook tijdens de zwangerschap doet de buik pijn, zowel vóór de menstruatieperiode, tijdens een proces zoals de implantatie van een bevruchte eicel in het baarmoederslijmvlies. Het moet voorkomen in het interval van 6-12 weken zwangerschap. In deze periode merken vrouwen vaak, tegen de achtergrond van het vroegere welzijn, op het verschijnen van wazige, trekkende pijnen in de onderbuik en de onderrug.

Wanneer de pijn vergelijkbaar met menstruatie de oorzaak van zorg is?

In die gevallen waarin, na onderzoek van de gynaecoloog, vaststaat dat de vrouw zwanger is, maar de maag doet pijn, net als voorheen, proberen de artsen eerst de ontwikkeling van complicaties te voorkomen.

Sluit eerst een dergelijke overtreding uit als een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Hiervoor wordt echografie uitgevoerd, waarmee u de aanwezigheid van een foetusei of embryo nauwkeurig kunt bepalen.

Ook tijdens de zwangerschap doet de buik pijn, vergelijkbaar met hoe het is met menstruatie, zelfs met een pathologie zoals placenta-abruptie, die na 20 weken kan optreden. Een onafscheidelijk symptoom van een dergelijke overtreding, behalve pijn, tijdens de zwangerschap doet de maag pijn zoals met maandelijkser zijn ook vlekken uit de vagina, die op den duur in volume kunnen toenemen.

Als we het hebben over het begin van de zwangerschapsperiode, kan de trekpijn een symptoom zijn van een dergelijke overtreding als de dreiging van zwangerschapsafbreking. In dergelijke gevallen begint de symptomatologie echter na korte tijd te stijgen: de pijn wordt intenser en hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, braken en flauwvallen komen erbij. Hospitalisatie in dergelijke situaties moet zo snel mogelijk worden uitgevoerd.

Zoals uit het artikel blijkt, zijn er veel redenen voor het optreden van pijn bij zwangere vrouwen, vergelijkbaar met die waargenomen tijdens de menstruatie. Daarom moet u een arts raadplegen om de oorzaak correct te bepalen.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 8