voorjaarsambachten met kinderenKleuters zijn dol op het maken van allerlei soorten handwerk. Dit is niet alleen een interessante en fascinerende tijdverdrijf, maar ook een ongelooflijk nuttige les, omdat tijdens het werken met je vingers kleine motorische vaardigheden zich snel ontwikkelen.

Als het maken van handwerk zich beperkt tot een bepaalde vakantie of gebeurtenis, kan het kind hem beter leren kennen. Met name tijdens dergelijke creativiteit kunnen kleuters de seizoenen bestuderen en begrijpen wat elk van hen verschillend is van elkaar.

Met de komst van de lente smelt de sneeuw, verschijnt er frisgroen gras, bloeien de bloemen. De hele natuur komt tot leven en begint te spelen met nieuwe kleuren. Dit is precies wat het kind in zijn werk kan weerspiegelen, met zijn handen het voorjaarsambacht voor zijn huis of kleuterschool. In dit artikel vindt u ideeën voor dergelijke meesterwerken.

Voorjaarsambachten met kinderen eigen handen

De jongste kinderen met plezier doen allerlei toepassingen van papier en andere materialen. In deze techniek kun je een eenvoudig lentelandschap uitvoeren - een boom met groene bladeren verscheen erop, een kleine wolk en een druipende regen of een regenboog - een fenomeen dat vaak in de lente te zien is.

Voorjaarshandleidingen voor kinderen van 2-3 jaar zijn meestal gemaakt van papier, maar ook om soortgelijke toepassingen te maken kunnen kinderen klei, karton, pasta, kleine knoppen en andere materialen gebruiken.

Voor kinderen van 3-4 jaar zijn volumineuze, met de hand gemaakte handwerkartikelen van papier perfect. Dus alleen van dit materiaal of met de hulp van ouders kun je prachtige bloemen maken, bijvoorbeeld tulpen. Om dit te doen, moet je een vel gekleurd papier van de juiste kleur nemen en de knop eruit vouwen met behulp van de origami-techniek. Om een ​​stengel te maken, windt u een vel groen papier op het potlood en maakt u het vast met lijm. Vervolgens moeten aan de ene kant van de toekomstige stengel meerdere incisies worden gemaakt en moeten de twee delen aan elkaar worden geplakt.

Wanneer u handgemaakte voorjaarsartikelen maakt met kinderen van 5-6 jaar oud, kunt u andere materialen gebruiken die zorgvuldig moeten worden gehanteerd, bijvoorbeeld golfpapier, maar ook fluweel of vilt. In het bijzonder kan de laatste de voorjaarszon uitknippen, opvullen met katoen en naar believen versieren.

Van fluweel en golfpapier, op hun beurt kunt u ook allerlei soorten bloemen en boeketten maken. Meestal wordt een samenstelling van vergelijkbare kleuren geïnstalleerd in een met de hand gemaakte vaas die kan worden gemaakt van hout, karton of een fles van elk cosmetisch product.

Andere ideeën voor knutselen over het lentethema dat met kinderen kan worden gedaan, worden gepresenteerd in onze fotogalerij:

lente handgemaakte artikelen met kinderen 1 lente handgemaakte artikelen met kinderen 2 lente handgemaakte artikelen met kinderen 3
lente handgemaakte artikelen met kinderen 4 voorjaarsambachten met kinderen 5 voorjaarsambachten met kinderen 6
voorjaarsambachten met kinderen 7 voorjaarsambachten met kinderen 8 lente handgemaakte artikelen met kinderen 9
Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1