Vingeroefeningen in de middelste groep | actualidadypolitica.com

Vingeroefeningen in de middelste groep

Vingeroefeningen in de middelste groepDe conditie van fijne motoriek bij leerlingen van een kleuterschool is een zeer belangrijk aspect. Veel moeders zijn zich bewust van de invloed die het heeft op de ontwikkeling van de spraak van het kind. Laten we onze kennis uitbreiden en verdiepen over wat voor soort voordelen vingeroefeningen kunnen brengen bij kinderen. Per slot van rekening doe je het een paar minuten per dag, je ziet in een korte tijd de voortgang in de mogelijkheden van de baby.

De leerlingen van de middelste groep krijgen in dit proces veel meer aandacht dan in de jongere groep. Klassen worden intenser en ritmischer, gericht op een bepaald resultaat.

Kenmerken van vingeroperaties voor kinderen in de leeftijd van 4-5 jaar

In de eerste plaats merken we op het overduidelijke nut van dergelijke beroepen, die als volgt is:

  • Naast het trainen van de vingers bevordert gymnastiek de ontwikkeling van geheugen, denken en opmerkzaamheid, synchronisatie van de hersenhelften;
  • de voorbereiding van de hand van de kleuter voor het schrijven;
  • vinger spellen zijn ook een soort van puntmassage, die op zich nuttig is;
  • en, natuurlijk, het belangrijkste is de verbetering van spraakvaardigheid, wat erg belangrijk is voor kinderen van 4-5 jaar.

Bevoegde leraren voeren vingergymnastiek in de kleuterklas uit volgens bepaalde regels. Dus, alle oefeningen moeten gedaan worden, beginnend met de eenvoudigste, en slechts geleidelijk aan de taken ingewikkeld maken. Lichamelijke belasting van de vingers is ook nodig om te doseren: kies bijvoorbeeld eerst voor één hand, vervolgens - voor de tweede en voor allebei tegelijkertijd.

Vaak worden dergelijke activiteiten worden toegevoegd elementen kinesiologische oefeningen - in aanvulling op de vinger, gebruik ademhaling en articulatie oefeningen, bewegingen van het lichaam, het ontwikkelen van grote motorische vaardigheden, evenals rust en ontspanning. Ze hebben tot doel de zogenaamde hemisferische invloed, die op zijn beurt, verbetert de perceptie, verbetert stresoustoychivost en heeft een algemeen gunstig effect op de gezondheid van het kind te vergroten.

Kinderen die regelmatig een speciaal complex bezoeken, leren snel lezen, tellen en schrijven. Ze zullen een grotere vocabulaire hebben en onvrijwillig onthouden van verschillende coupletregels zal de ontwikkeling van het geheugen ten goede komen, wat zeker bijna het belangrijkste is in de schoolwetenschap.

Voorbeelden van complexe vingeroperaties in de middelste groep

Om een ​​beter effect te bereiken, vinden de gymnastiekoefeningen voor de vingers altijd plaats in een speelse vorm. Dus kinderen onthouden en reproduceren met plezier alle oefeningen, die gepaard gaan met eenvoudige en begrijpelijke rijmpjes. Hieronder staan ​​drie voorbeelden van vingeroperaties in de kleuterklas, hierboven genoemd.

Voorbeeld 1.

Deze vinger wil slapen

(hef je linkerhand op naar je handpalm),

Deze vinger - spring in bed!

(beginnend met de pink, buig de vingers van de linkerhand, gebruik de juiste),

Deze vinger genageld,

Deze vinger valt al in slaap.

Stil, kleine vinger, maak geen geluid.

("Praten" met je duim en alle andere open),

Bratikov wordt niet wakker!

Kreeg vingers, proost!

Ga naar de kleuterschool!

Voorbeeld 2.

De wijsvinger

Slim en attent.

Bezig met zaken doen -

Hij is de assistent van de kapitein!

(We drukken een hand in een vuist, trekken de wijsvinger omhoog en draaien deze: op de eerste twee regels - in de ene richting, dan - in de andere).

Voorbeeld 3.

Egel, egel, waar woon je?

(toont "doornen", in elkaar grijpende de vingers in het kasteel),

Ik woon in een dicht bos!

(leg de handen kruislings en wissel afwisselend de hand die bovenop zit),

Egel, egel, waar heb je het over?

(toont opnieuw "prikkelingen"),

Ik breng appels naar de nerts!

(met een vuist op een vuist slaan),

Ik zal appels delen,

(we maken snijbewegingen met de rechter palm aan de linkerkant),

Zijn kinderen om te voeden!

(hetzelfde, we veranderen van handpalmen).

De ontwikkeling van de fijne motoriek bij kinderen in het midden groep omvat niet alleen de vinger gymnastiek, maar ook andere activiteiten: vouwen blokken, boetseerklei of plasticine, trekt met kleurpotloden, uitvoering van applicaties uit papier, nieuwe trends in de creativiteit van de kinderen en de ontwikkeling - elementen van zand therapie.

Complexe vingeroperaties

Voor kinderen die spraakontwikkeling niveau niet overeenkomt met de leeftijd, deze klassen zijn een geweldige manier om je vaardigheden te verbeteren en bijpraten met hun leeftijdsgenoten. Lessen die worden gegeven door docenten zijn erg goed, maar als het kind thuis is, mis dan geen enkele gelegenheid om met hem samen te werken, want deze spellen zijn nuttig voor het kind en zijn leuk. Nou, als het kind wordt opgevoed thuis, en door omstandigheden niet kan bijwonen kinderopvang, deze oefeningen zijn verplicht. Ouders zijn helemaal niet moeilijk te leren, omdat dit geen training of speciale kennis vereist. Alles is eenvoudig, leuk en gemakkelijk.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

81 − = 72

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: