test voor ovulatie hoe te gebruiken

Echtparen die er niet in slagen om een ​​kind lang te verwennen, bieden verschillende onderzoeken om de oorzaak van onvruchtbaarheid te achterhalen. Een van de noodzakelijke en meest eenvoudige diagnosemethoden is de test voor ovulatie. Immers, een verplichte voorwaarde voor het begin van de zwangerschap is de aanwezigheid van een gerijpte volwaardige eicel, klaar voor bevruchting. Daarom zullen we in detail begrijpen wat de test voor ovulatie is en hoe deze moet worden gebruikt.

Tests voor de definitie van eisprong - variëteiten, instructies

Tests voor ovulatie lijken sterk op tests voor het bepalen van de zwangerschap, zowel qua uiterlijk als tijdens gebruik. Teststrips voor het bepalen van de eisprong zijn bijvoorbeeld vergelijkbaar met die voor het bepalen van de zwangerschap. De strip met de indicator moet in een container met ochtendurine worden geplaatst, zodat de indicator volledig in de vloeistof is ondergedompeld. De aanwezigheid van twee strips suggereert dat de eisprong is gekomen en de waarschijnlijkheid van conceptie op deze dag is het maximum. Er moet gezegd worden dat dit het minst nauwkeurig is en dat de resultaten van deze ovulatietest vaak onwaar zijn.

Testcassettes of testplaten zijn betrouwbaarder, maar ook duurder dan teststrips. En hoe testplaten op de ovulatie aan te brengen? Het volstaat om het te vervangen onder een stroom van urine en 3-5 minuten te wachten, dan zal er in het venster een resultaat zijn (een of twee strips).

De inkjettest is de meest accurate test voor ovulatie van alles wat er tot nu toe bestaat. Je kunt het in een kom met urine doen of het onder een stroom van urine vervangen en na 3-5 minuten het resultaat evalueren.

Een herbruikbare digitale test voor ovulatie lijkt op het principe van de glucometer (een apparaat dat de hoeveelheid suiker in het bloed meet). In de kit zit een apparaat en een set teststrips. Nadat de teststrip in de urine is gedruppeld, wordt deze in het apparaat geplaatst en geeft onmiddellijk resultaat.

De meest complexe en nauwkeurige tests zijn die die het speeksel van de vrouw onderzoeken. Hoe deze test voor ovulatie te gebruiken, wordt in detail beschreven in de instructies: een kleine hoeveelheid speeksel moet op een transparante lens worden geplaatst en in een speciale sensor worden geplaatst. Het resultaat wordt bepaald door de aard van het patroon op de lens.

De test voor ovulatie is negatief - wat zijn de oorzaken?

Als de ovulatietest geen eisprong vertoont (negatief), kan dit in twee gevallen zijn:

  • om fysiologische redenen (zwangerschap, borstvoeding, climax);
  • een pathologische anovulatoire cyclus kan optreden als gevolg van hormonale mislukkingen die voorkomen dat de volwassen follikel barst en de eicel verlaat.

Er zijn een aantal klinische symptomen die de afwezigheid van ovulatie kunnen bevestigen:

  • een overvloed aan haar op het lichaam en gezicht;
  • geen stijging van de basale temperatuur in het midden van de menstruatiecyclus;
  • Er is geen overvloedige slijmafscheiding in het midden van de menstruatiecyclus (met ovulatie).

Hoe te testen op ovulatie?

Om te bepalen wanneer u de ovulatietest moet starten, moet u weten wat de duur van de menstruatiecyclus van een bepaalde vrouw is. Als zij de meest accurate test voor ovulatie28 dagen, dan moet de test worden uitgevoerd vanaf 11-12 dagen van de cyclus (vanaf 1 dag vanaf het begin van de menstruatie), en als 32 - dan vanaf 15 dagen. Idealiter kan echografie helpen bij het bepalen van de dag van het testen, wat zal helpen om de volwassen dominante follikel te zien.

Aldus kan het, na het beschouwen van de procedure voor het bepalen van de ovulatie met een test, worden aanbevolen voor thuisgebruik samen met basislijntemperatuurmeting, evenals met laboratorium- en instrumentele werkwijzen. Na ontvangst van negatieve testresultaten voor ovulatie gedurende drie cycli, dient u contact op te nemen met een ervaren specialist voor verder onderzoek en behandeling.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 − = 33