scheuren in de tepels

Opkomende scheurtjes in de tepels veroorzaken vaak angst bij vrouwen. De vaststelling van de factor van hun provocerende, soms een complex en langdurig proces. Overweeg het fenomeen in detail, laten we de redenen noemen en ontdek hoe u zich kunt ontdoen van scheuren in de tepels.

Scheuren in de tepels - redenen

Door de factoren te beoordelen die tot dit fenomeen leiden, identificeren mammologen de volgende redenen:

 1. Overtreding van de regels voor intieme hygiëne. Het gebruik van een stijve spons, hygiënisch betekent dat de huid wordt gedroogd, kan leiden tot een verandering van de conditie van de huid op de borst, ook op het gebied van tepelhof en tepels.
 2. Onjuiste borstvoedtechniek. Scheuren in de tepels tijdens de borstvoeding - het lot van primipare, onervaren moeders. Vanwege een onjuiste borstkas kan de baby de tepel krachtig inknijpen, waardoor pijnlijke gevoelens ontstaan.
 3. Schending van de werking van de borstkolf tijdens borstvoeding.
 4. Synthetisch, verkeerd gekozen ondergoed. Inconsistentie van een cup van een BH tot de grootte van een klier wordt vaak de reden van een trauma van een borst op het gebied van tepels.
 5. Allergische reactie op een hygiënische remedie.
 6. Oververhitting of onderkoeling van de borstklier.
 7. Langdurige hormonale therapie (orale anticonceptiva).

Scheuren in de tepels tijdens de borstvoeding

gebarsten tepels behandeling

Scheuren in de tepels tijdens de borstvoeding zijn niet ongewoon. De belangrijkste reden voor hun uiterlijk in deze periode is een slechte borstklem van een baby. Met de juiste locatie van de baby, met inachtneming van de regel van toepassing op de borst, moet de tepel tegen het gehemelte van de kruimels rusten en tegelijkertijd in een stationaire positie blijven. Het blijkt dat het tandvlees van de baby het isolaire gebied perst, wat de gemakkelijke afvoer van melk uit de klier stimuleert.

In strijd met de grip bevindt de tepel zich direct op het oppervlak van de tong van de baby. Wanneer de zuigbeweging optreedt, glijdt deze weg, is het tepelhofgebied ernstig gewond. Als gevolg van deze irritatie ontstaan ​​barsten in de tepels. Bij het voeden is het ook belangrijk om de baby goed van de borst te nemen. Tijdens het voeden ondersteunt de moeder het hoofd niet, ze heeft de buik opgestoken en niet zichzelf. Aan het einde van de maaltijd draait de baby zich van zijn borst weg, terwijl de tepel is vastgeklemd met kaken. Als gevolg hiervan is het getraumatiseerd.

Langdurig gebruik van speciale maandverbanden voor de borstklieren kan de toestand van de tepels nadelig beïnvloeden. Geproduceerde melk wordt niet direct opgenomen doordat deze tepel altijd nat is. Dit schept voorwaarden voor gemakkelijke traumatisering, wat zelfs kan gebeuren bij een verandering van beha. Artsen raden aan alleen die producten te gebruiken die zijn gebaseerd op natuurlijke, "ademende" weefsels.

Scheuren in de tepels tijdens de zwangerschap

Scheuren in de tepels tijdens de zwangerschap zijn normaal. De oorzaak van hun uiterlijk kan te wijten zijn aan overmatige traumatisering van de tepel van de borst, die optreedt als deze in volume groeit. Een deel van de reden hiervoor is de veranderde hormonale achtergrond, wat de norm is bij het dragen van een baby. Veel vrouwen registreren hun uiterlijk in het proces van intensievere voorbereiding van de borsten voor borstvoeding (borstmassage, correctie van verlengde tepels). Bij late draagtijd zijn scheuren het gevolg van het verschijnen van colostrum, waardoor de tepel altijd nat is en de kans op verwonding groter wordt.

Wat zijn de scheuren in de tepels?

Scheuren in de tepels met HS zijn kleine wonden, die uit een enkel teken kunnen bestaan ​​en kunnen als een groep verschijnen. Door het type laesie worden diepe scheuren en oppervlaktescheuren geïdentificeerd. Het verschijnen van een kleine hoeveelheid bloed is kenmerkend voor het tweede type aandoening. Na een tijdje worden op het oppervlak van de tepel korsten gevormd. Moeder ervaart ongemakkelijke gevoelens in de borstkas, waardoor de pijn tijdens het voeden toeneemt. Er is dus een overeenkomstige symptomatologie:

 • pijn bij aanraking, het dragen van een bh;
 • oedeem van het zuiggebied;
 • hyperemie rond de tepel;
 • verhoog het in grootte;
 • bloeden.

hoe te kijken gekraakt op de tepels

Wanneer scheuren in de tepels worden gefixeerd, wordt de behandeling niet uitgevoerd - een infectie is bevestigd, mastitis ontwikkelt - ontsteking van de borstklieren. Met deze overtreding wordt de hele borst opgezwollen, pijnlijk, de lichaamstemperatuur stijgt en de algehele gezondheid verslechtert. Van de spleet op de gezwollen tepels kan verschijnen pus. Bij een dergelijke symptomatologie is het noodzakelijk om de arts te benaderen die de noodzakelijke voorbereidingen zal benoemen of benoemen, die prompt zullen proberen te worstelen met de ziekte.

Scheuren in de tepels - wat te doen?

Wanneer er scheuren in de tepels zijn, is het geven van borstvoeding aan een baby de belangrijkste kwestie voor moeders die borstvoeding geven. Artsen bij het beantwoorden van het wordt geadviseerd zich te houden aan de volgende regels:

 1. Neem een ​​pauze. Als slechts één klier wordt aangetast, geef hem dan niet aan de baby. Een pauze van 12 uur zal manifestaties verminderen, pijn verminderen.
 2. Voer het pompen met de hand uit met een sterke volheid.
 3. Wanneer scheuren op de tepels op beide klieren worden gefixeerd, wordt de voeding niet onderbroken. De baby begint te eten met minder pijn.
 4. Verlaag de frequentie van het voeren niet. Bij een lange pauze zal het kind erg hongerig zijn - er zal een toename in de intensiteit van het zuigen zijn, wat de tepel verder zal beschadigen.
 5. Draag geen plooiende kleding. Als het even kan, weiger je het een tijdje uit de bustehouder.
 6. Na elke voeding smeert u de tepel in met een druppel melk. Was je borsten niet meer, dit leidt tot een nog meer droge huid.

Hoe snel scheuren op de tepels genezen?

Om te bepalen hoe scheuren in de tepels in een bepaald geval moeten worden behandeld, moet u een arts raadplegen. Het therapeutische proces hangt volledig af van de ernst van de aandoening, de toestand van de borst. De basis van de therapie is:

 • plaatselijke genezingspreparaten, zalven en crèmes;
 • hygiëne naleving;
 • het dragen van gratis, natuurlijk ondergoed.

Crème van scheuren op de tepels

In dergelijke situaties is een crème tegen knabbelen een uitstekend hulpmiddel. Zulke medicijnen in hun samenstelling bevatten genezende en verdovende componenten, die regeneratieprocessen versnellen. Een voorbeeld kan een crème met lanoline zijn. Gebruik het na elke voeding en breng een klein deel aan op het oppervlak van de tepel. Voorafgaand gedrag hygiënische procedures.

Bepanten met scheuren in de tepels

de beste remedie voor scheuren op de tepels

Gebruik Bepanten, een crème van scheuren op de tepels, wordt niet alleen aanbevolen door gynaecologen, maar ook door experts in borstvoeding. Dit medicijn heeft een lokaal effect, de bestanddelen dringen niet door in het bloed. Het hydrateert perfect de huid, verwijdert wallen, pijnlijke gevoelens. Vanwege dit wordt het vaak gezien als de beste remedie voor scheuren in de tepels. Gebruik de crème na elke toepassing van de baby op de borst, voordat u hem wast onder stromend water. Na 3-5 dagen is de wond volledig genezen.

Zalf door scheuren in de tepels

Zo'n remedie voor barsten in de tepels, zoals Widestim zalf, heeft een snel effect. Vanwege het hoge gehalte in de bereiding van vitamine A is er een snel herstel van de integriteit van epitheelcellen. Tegelijkertijd vertragen de keratinisatieprocessen, wat uitdroging en schilfering van de huid veroorzaakt. Met diepe, talrijke scheuren op de tepels bevelen artsen het gebruik van:

 • Avent;
 • solkoseril;
 • Aktovegin.

Dexpanthenol van scheuren op de tepels

Terwijl ze een vrouw vertellen hoe ze barstjes op de tepels moeten genezen, raden artsen vaak medicijnen aan die dexpanthenol bevatten. Deze stof heeft een uitgesproken wondhelend effect. Met chemische structuur verwijst naar de derivaten van pantotheenzuur - vitamines uit groep B. Het geneesmiddel wordt na het voeden op de borst aangebracht en voor de volgende gewassen. Een voorbeeld van dergelijke medicijnen kan zijn:

 • panthenol;
 • D-panthenol;
 • Korneregel.

Levomekol van scheuren op de tepels

De vrouwen vragen over Levomekol om de arts te vragen hoe ze de tepels kunnen smeren van scheuren tijdens hun infectie. In zijn samenstelling bevat het een antibacteriële component en een stimulator van metabole processen, methyluracil. Als een resultaat is er een snel herstel van de integriteit van de huid, neemt de lokale immuniteit toe. Breng aan op scheuren op de tepels, een dunne laag, 1-2 keer per dag gedurende 5-10 dagen.

Folkmedicijnen voor tepelscheuren

hoe zich te ontdoen van scheuren op de tepels

Dergelijke fondsen kunnen worden gebruikt als aanvullende manieren om de overtreding te bestrijden. Een van de effectieve is de verzameling van geneeskrachtige kruiden:

 1. Duizendblad, weegbree, paardenstaart en moeras. Neem in gelijke delen. Giet 1 liter kokend water 2 eetlepels van de verzameling, wacht 20 minuten. Stammen en toepassen voor het verwerken van areola's.
 2. Duizendblad, kamille, calendula worden genomen in de verhouding 4: 1: 1. Maal de kruiden en meng. 2 eetlepels worden in 0,5 liter gegoten, een uur aandringen en voor appliqués op de tepel gebruiken.

Zo'n gereedschap als duindoornolie, ook van scheuren op de tepels, gebruik. Voer de behandeling van de getroffen gebieden uit met een katoenen schijf die na elke voeding in olie is gedoopt. Pre-ijzer gewassen onder stromend water. Hetzelfde gebeurt vóór de volgende voeding. Breng de remedie aan om de symptomen te verminderen, in de orde van 5-7 dagen. Kan als preventieve maatregel worden gebruikt.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 68 = 77

scheuren in de tepels

Opkomende scheurtjes in de tepels veroorzaken vaak angst bij vrouwen. De vaststelling van de factor van hun provocerende, soms een complex en langdurig proces. Overweeg het fenomeen in detail, laten we de redenen noemen en ontdek hoe u zich kunt ontdoen van scheuren in de tepels.

Scheuren in de tepels - redenen

Door de factoren te beoordelen die tot dit fenomeen leiden, identificeren mammologen de volgende redenen:

 1. Overtreding van de regels voor intieme hygiëne. Het gebruik van een stijve spons, hygiënisch betekent dat de huid wordt gedroogd, kan leiden tot een verandering van de conditie van de huid op de borst, ook op het gebied van tepelhof en tepels.
 2. Onjuiste borstvoedtechniek. Scheuren in de tepels tijdens de borstvoeding - het lot van primipare, onervaren moeders. Vanwege een onjuiste borstkas kan de baby de tepel krachtig inknijpen, waardoor pijnlijke gevoelens ontstaan.
 3. Schending van de werking van de borstkolf tijdens borstvoeding.
 4. Synthetisch, verkeerd gekozen ondergoed. Inconsistentie van een cup van een BH tot de grootte van een klier wordt vaak de reden van een trauma van een borst op het gebied van tepels.
 5. Allergische reactie op een hygiënische remedie.
 6. Oververhitting of onderkoeling van de borstklier.
 7. Langdurige hormonale therapie (orale anticonceptiva).

Scheuren in de tepels tijdens de borstvoeding

gebarsten tepels behandeling

Scheuren in de tepels tijdens de borstvoeding zijn niet ongewoon. De belangrijkste reden voor hun uiterlijk in deze periode is een slechte borstklem van een baby. Met de juiste locatie van de baby, met inachtneming van de regel van toepassing op de borst, moet de tepel tegen het gehemelte van de kruimels rusten en tegelijkertijd in een stationaire positie blijven. Het blijkt dat het tandvlees van de baby het isolaire gebied perst, wat de gemakkelijke afvoer van melk uit de klier stimuleert.

In strijd met de grip bevindt de tepel zich direct op het oppervlak van de tong van de baby. Wanneer de zuigbeweging optreedt, glijdt deze weg, is het tepelhofgebied ernstig gewond. Als gevolg van deze irritatie ontstaan ​​barsten in de tepels. Bij het voeden is het ook belangrijk om de baby goed van de borst te nemen. Tijdens het voeden ondersteunt de moeder het hoofd niet, ze heeft de buik opgestoken en niet zichzelf. Aan het einde van de maaltijd draait de baby zich van zijn borst weg, terwijl de tepel is vastgeklemd met kaken. Als gevolg hiervan is het getraumatiseerd.

Langdurig gebruik van speciale maandverbanden voor de borstklieren kan de toestand van de tepels nadelig beïnvloeden. Geproduceerde melk wordt niet direct opgenomen doordat deze tepel altijd nat is. Dit schept voorwaarden voor gemakkelijke traumatisering, wat zelfs kan gebeuren bij een verandering van beha. Artsen raden aan alleen die producten te gebruiken die zijn gebaseerd op natuurlijke, "ademende" weefsels.

Scheuren in de tepels tijdens de zwangerschap

Scheuren in de tepels tijdens de zwangerschap zijn normaal. De oorzaak van hun uiterlijk kan te wijten zijn aan overmatige traumatisering van de tepel van de borst, die optreedt als deze in volume groeit. Een deel van de reden hiervoor is de veranderde hormonale achtergrond, wat de norm is bij het dragen van een baby. Veel vrouwen registreren hun uiterlijk in het proces van intensievere voorbereiding van de borsten voor borstvoeding (borstmassage, correctie van verlengde tepels). Bij late draagtijd zijn scheuren het gevolg van het verschijnen van colostrum, waardoor de tepel altijd nat is en de kans op verwonding groter wordt.

Wat zijn de scheuren in de tepels?

Scheuren in de tepels met HS zijn kleine wonden, die uit een enkel teken kunnen bestaan ​​en kunnen als een groep verschijnen. Door het type laesie worden diepe scheuren en oppervlaktescheuren geïdentificeerd. Het verschijnen van een kleine hoeveelheid bloed is kenmerkend voor het tweede type aandoening. Na een tijdje worden op het oppervlak van de tepel korsten gevormd. Moeder ervaart ongemakkelijke gevoelens in de borstkas, waardoor de pijn tijdens het voeden toeneemt. Er is dus een overeenkomstige symptomatologie:

 • pijn bij aanraking, het dragen van een bh;
 • oedeem van het zuiggebied;
 • hyperemie rond de tepel;
 • verhoog het in grootte;
 • bloeden.

hoe te kijken gekraakt op de tepels

Wanneer scheuren in de tepels worden gefixeerd, wordt de behandeling niet uitgevoerd - een infectie is bevestigd, mastitis ontwikkelt - ontsteking van de borstklieren. Met deze overtreding wordt de hele borst opgezwollen, pijnlijk, de lichaamstemperatuur stijgt en de algehele gezondheid verslechtert. Van de spleet op de gezwollen tepels kan verschijnen pus. Bij een dergelijke symptomatologie is het noodzakelijk om de arts te benaderen die de noodzakelijke voorbereidingen zal benoemen of benoemen, die prompt zullen proberen te worstelen met de ziekte.

Scheuren in de tepels - wat te doen?

Wanneer er scheuren in de tepels zijn, is het geven van borstvoeding aan een baby de belangrijkste kwestie voor moeders die borstvoeding geven. Artsen bij het beantwoorden van het wordt geadviseerd zich te houden aan de volgende regels:

 1. Neem een ​​pauze. Als slechts één klier wordt aangetast, geef hem dan niet aan de baby. Een pauze van 12 uur zal manifestaties verminderen, pijn verminderen.
 2. Voer het pompen met de hand uit met een sterke volheid.
 3. Wanneer scheuren op de tepels op beide klieren worden gefixeerd, wordt de voeding niet onderbroken. De baby begint te eten met minder pijn.
 4. Verlaag de frequentie van het voeren niet. Bij een lange pauze zal het kind erg hongerig zijn - er zal een toename in de intensiteit van het zuigen zijn, wat de tepel verder zal beschadigen.
 5. Draag geen plooiende kleding. Als het even kan, weiger je het een tijdje uit de bustehouder.
 6. Na elke voeding smeert u de tepel in met een druppel melk. Was je borsten niet meer, dit leidt tot een nog meer droge huid.

Hoe snel scheuren op de tepels genezen?

Om te bepalen hoe scheuren in de tepels in een bepaald geval moeten worden behandeld, moet u een arts raadplegen. Het therapeutische proces hangt volledig af van de ernst van de aandoening, de toestand van de borst. De basis van de therapie is:

 • plaatselijke genezingspreparaten, zalven en crèmes;
 • hygiëne naleving;
 • het dragen van gratis, natuurlijk ondergoed.

Crème van scheuren op de tepels

In dergelijke situaties is een crème tegen knabbelen een uitstekend hulpmiddel. Zulke medicijnen in hun samenstelling bevatten genezende en verdovende componenten, die regeneratieprocessen versnellen. Een voorbeeld kan een crème met lanoline zijn. Gebruik het na elke voeding en breng een klein deel aan op het oppervlak van de tepel. Voorafgaand gedrag hygiënische procedures.

Bepanten met scheuren in de tepels

de beste remedie voor scheuren op de tepels

Gebruik Bepanten, een crème van scheuren op de tepels, wordt niet alleen aanbevolen door gynaecologen, maar ook door experts in borstvoeding. Dit medicijn heeft een lokaal effect, de bestanddelen dringen niet door in het bloed. Het hydrateert perfect de huid, verwijdert wallen, pijnlijke gevoelens. Vanwege dit wordt het vaak gezien als de beste remedie voor scheuren in de tepels. Gebruik de crème na elke toepassing van de baby op de borst, voordat u hem wast onder stromend water. Na 3-5 dagen is de wond volledig genezen.

Zalf door scheuren in de tepels

Zo'n remedie voor barsten in de tepels, zoals Widestim zalf, heeft een snel effect. Vanwege het hoge gehalte in de bereiding van vitamine A is er een snel herstel van de integriteit van epitheelcellen. Tegelijkertijd vertragen de keratinisatieprocessen, wat uitdroging en schilfering van de huid veroorzaakt. Met diepe, talrijke scheuren op de tepels bevelen artsen het gebruik van:

 • Avent;
 • solkoseril;
 • Aktovegin.

Dexpanthenol van scheuren op de tepels

Terwijl ze een vrouw vertellen hoe ze barstjes op de tepels moeten genezen, raden artsen vaak medicijnen aan die dexpanthenol bevatten. Deze stof heeft een uitgesproken wondhelend effect. Met chemische structuur verwijst naar de derivaten van pantotheenzuur - vitamines uit groep B. Het geneesmiddel wordt na het voeden op de borst aangebracht en voor de volgende gewassen. Een voorbeeld van dergelijke medicijnen kan zijn:

 • panthenol;
 • D-panthenol;
 • Korneregel.

Levomekol van scheuren op de tepels

De vrouwen vragen over Levomekol om de arts te vragen hoe ze de tepels kunnen smeren van scheuren tijdens hun infectie. In zijn samenstelling bevat het een antibacteriële component en een stimulator van metabole processen, methyluracil. Als een resultaat is er een snel herstel van de integriteit van de huid, neemt de lokale immuniteit toe. Breng aan op scheuren op de tepels, een dunne laag, 1-2 keer per dag gedurende 5-10 dagen.

Folkmedicijnen voor tepelscheuren

hoe zich te ontdoen van scheuren op de tepels

Dergelijke fondsen kunnen worden gebruikt als aanvullende manieren om de overtreding te bestrijden. Een van de effectieve is de verzameling van geneeskrachtige kruiden:

 1. Duizendblad, weegbree, paardenstaart en moeras. Neem in gelijke delen. Giet 1 liter kokend water 2 eetlepels van de verzameling, wacht 20 minuten. Stammen en toepassen voor het verwerken van areola's.
 2. Duizendblad, kamille, calendula worden genomen in de verhouding 4: 1: 1. Maal de kruiden en meng. 2 eetlepels worden in 0,5 liter gegoten, een uur aandringen en voor appliqués op de tepel gebruiken.

Zo'n gereedschap als duindoornolie, ook van scheuren op de tepels, gebruik. Voer de behandeling van de getroffen gebieden uit met een katoenen schijf die na elke voeding in olie is gedoopt. Pre-ijzer gewassen onder stromend water. Hetzelfde gebeurt vóór de volgende voeding. Breng de remedie aan om de symptomen te verminderen, in de orde van 5-7 dagen. Kan als preventieve maatregel worden gebruikt.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 6