Schade aan de computer voor kinderen

In onze tijd is een computer voor kinderen een onvervreemdbaar en gewoon ding in het dagelijks leven. Maar ouders zijn bezorgd, zich afvragend of de communicatie met hem schadelijk is voor een klein organisme.

Invloed van de computer op de gezondheid van het kind

Het kwaad van een computer voor het onrijpe organisme van een kind is al lang bekend. De belangrijkste redenen tot bezorgdheid:

  • zittend voor de monitor leidt tot slecht zicht door de constante spanning van de spieren van de oogbollen;
  • zoals elk elektrisch apparaat, heeft een computer elektromagnetische straling, waarvan de invloed op een persoon niet volledig wordt begrepen;
  • aan de computertafel zitten kinderen vaak verkeerd, vanwege welke houding;
  • de computer maakt aerosolized charged particles vrij die tot dermatitis leiden;
  • vooral de invloed van de computer op de psyche van het kind.

Kinderen die veel tijd aan de computer doorbrengen, beginnen de echte wereld te vervangen door een virtuele. Ze wijken af ​​van hun leeftijdsgenoten, blijven aarzelend bij hen staan ​​of tonen agressie. De kinderen die afhankelijk zijn van de computer, vormen de verkeerde morele waarden - zij geloven dat een persoon, zoals in het spel, niet één leven is.

Hoe het kind spenen van de computer, als hij praktisch "leeft" op de monitor? Ouders moeten een strikt gesprek voeren, het eens worden over een tijdstip waarop het kind achter de computer mag zitten. Als de afhankelijkheid van de 'slimme' machine alle grenzen is ontgroeid, heeft het kind de hulp van een psycholoog nodig.

Regels voor het gebruik van een computer voor kinderen

Het gezamenlijke "leven" van de computer en de baby zou geen vraag mogen zijn - er zou geen "slimme" machine in de kinderkamer mogen zijn.

Om schade door de computer te minimaliseren, moet u de werkplek op de juiste manier uitrusten. De tafel moet op hetzelfde niveau liggen als het kind. Verlichting bij de computer is bij voorkeur helder. De monitor moet op minstens 70 cm van de ogen van de baby worden geplaatst. Kleuters mogen niet meer dan 30 minuten in de buurt van de computer doorbrengen, kinderen 7-8 jaar - 30-40 minuten, kinderen ouder - 1-1,5 uur.

Hoe het kind van de computer af te leiden, als hij te veel tijd besteedt aan het spelen van het spel? U kunt een favoriet kind in het sportgedeelte schrijven, gezamenlijke picknicks regelen, musea bezoeken, bioscopen bezoeken.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 + = 87