polyvinac tijdens borstvoeding

Polynynax is een gecombineerd topisch geneesmiddel bedoeld voor de behandeling van infecties en ontstekingsziekten van het vrouwelijke seksuele systeem. De werkzame stoffen van het medicijn zijn 2 soorten antibiotica om de ontwikkeling van bacteriën te onderdrukken - neomycine en polymyxine B en 1 antibioticum voor blootstelling aan schimmels - nystatine.

Deze werkzame stoffen verspreiden zich dankzij de hulpcomponenten goed langs het slijmvlies en vullen alle kleine vouwen van de vagina en de baarmoederhals. Als u de Polyguns volgens de instructies gebruikt, worden de componenten bijna niet door het bloed opgenomen en hebben ze geen algemeen effect op het lichaam van de moeder.

Polinainax bij borstvoeding

Wat betreft het gebruik van Polizinax tijdens borstvoeding, is dit hoogst ongewenst. Ondanks de relatieve veiligheid voor het organisme van de moeder als geheel, kan het medicijn in het bloed doordringen. En dit betekent dat zelfs met minimale concentraties in het bloed van de actieve ingrediënten, ze onvermijdelijk in de moedermelk terechtkomen wanneer Polizinax wordt toegediend aan moeders die borstvoeding geven.

Het effect van de samenstellende bestanddelen van Polizhinaks op het kind tijdens de borstvoeding is giftig en beïnvloedt de nieren en het gehoorapparaat.

Nyomycine is een antibioticum van de aminoglycosidegroep. Het wordt zelden gebruikt voor orale toediening vanwege de uitgesproken toxische effecten op de nieren en de gehoororganen. Bij lokale toepassing wordt het bijna niet door het bloed opgenomen, maar zelfs kleine doses van dit antibioticum in het bloed van de moeder kunnen leiden tot negatieve gevolgen voor de baby.

Polymyxine B uit de groep van antibiotische polymyxinen is ook in staat om toxische effecten op de nieren en gehoorapparaten uit te oefenen. Bovendien verhoogt het de bijwerking van neomycine.

Nystatine is een antischimmel-antibioticum dat verboden is voor gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding.

Zoals je kunt zien, is Polizinaks tijdens borstvoeding behoorlijk onveilig, dus indien mogelijk moet het worden vervangen door een ander, spaarzamer medicijn.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 18 = 24