overvloedig maand na de geboorte

Sterke maandelijkse maandelijkse na de bevalling is een veel voorkomend verschijnsel dat dreigt met een aanzienlijke uitputting van ijzerhoudende winkels in het lichaam en, als gevolg daarvan, de ontwikkeling van bloedarmoede. Daarom heeft een vrouw na een lange periode na de geboorte een extra inname van ijzerbevattende geneesmiddelen nodig.

Over het algemeen begint de menstruatie na de geboorte niet eerder dan 6-8 weken na het verschijnen van de baby. En dit is wanneer een vrouw geen kind borstvoeding geeft. Als de normale lactatie aanhoudt, begint de menstruatie mogelijk pas aan het einde van de voederperiode.

Het proces van het herstel van de menstruatiecyclus wordt beïnvloed door vele factoren. Dus, vrouwen die volledig gevoed hadden tijdens de zwangerschap, de juiste manier van werken en rust observeerden, zich in een gunstige psychologische toestand bevonden, hebben alle kansen dat hun menstruatiecyclus sneller zal herstellen.

Oorzaken van zeer sterke menstruatie na de bevalling

Als u een sterke en lange periode na de geboorte heeft, is dit waarschijnlijk de oorzaak van complicaties tijdens de bevalling. Als de bevalling niet erg soepel verliep, heeft uw lichaam meer tijd nodig om een ​​normale menstruatiecyclus te herstellen.

Een andere reden - in de staat van de gezondheid van vrouwen. Als u na de bevalling chronische ziekten heeft, kan dit van invloed zijn op de aard van de kwijting. Vaak is de oorzaak van overvloedige menstruatie en worden ziekten van het genitale gebied - ontsteking, tumoren die niet volledig uit de placenta komen enzovoort.

Wat moet ik doen als ik een zeer overvloedige maandelijkse levering heb?

Om te beginnen moet worden vastgesteld dat er overvloedige perioden zijn en wat, in principe, hun norm is. Er wordt aangenomen dat als de eerste maanden na de bevalling overvloedig zijn, een duur heeft van maximaal 7 dagen en een maandverband op de meest actieve dagen 4-5 uur duurt, dan is dit normaal. Ongeacht de intensiteit mogen ze qua consistentie en kleur niet verschillen van de maandelijkse die je had vóór de zwangerschap.

Als na de geboorte de menstruatie merkbaar overvloediger is geworden en langer dan 7 dagen aanhoudt, moet u contact opnemen met de gynaecoloog om de redenen te achterhalen en actie te ondernemen. Waarschijnlijk zal de arts volgens de resultaten van het onderzoek uhemostatische geneesmiddelen en ijzervoorbereidingen aanwijzen. Maar het meest fundamentele doel is om de reden voor de overvloedige periodes te achterhalen en te proberen deze te elimineren.

IJzertekort als gevolg van overvloedig maandelijks

Omdat het maandelijks bloedverlies is, loopt het lichaam van een vrouw het risico op ijzertekort (bloedarmoede). Dit geldt vooral als het lichaam niet 100 milliliter bloed verliest, maar veel meer.

Bij bloedarmoede lijdt een vrouw aan zwakte, slaperigheid, kortademigheid, tachycardie. Naast puur lichamelijk ongemak, ervaart een vrouw prikkelbaarheid, een slecht humeur. Om nog maar te zwijgen over het uiterlijk - broze nagels en haaruitval.

Het ijzer dat na de geboorte verloren is gegaan, moet worden aangevuld. Hiervoor is het niet alleen noodzakelijk om volledig te eten, maar ook om ijzerbevattende preparaten te nemen. Het is het beste om ze naar binnen te brengen, omdat het in het maag-darmkanaal zit sterk maandelijks na de bevallingassimilatie van ijzer. Naast ijzer moeten ook andere mineralen in het preparaat komen, die ook van invloed zijn op het hematopoëse-systeem en de vorming van een dergelijk waardevol hemoglobine.

Als alternatief kun je een Franse drug Totem kopen. Daarin bevat, naast ijzer, koper en mangaan. Het is verkrijgbaar in de vorm van drinkampullen en heeft bewezen effectiviteit en veiligheid.

Het geneesmiddel moet worden toegediend door een arts. Hij bepaalt ook de benodigde dosis, afhankelijk van de ernst van de toestand van ijzertekort. Het medicijn zou slechts een deel van het volledige behandelingsregime moeten zijn en niet de hoofdbehandeling. Tijdens de opname moet een vrouw worden geobserveerd bij een gynaecoloog en een therapeut.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 + = 74