onstabiele positie van de foetus

De positie van de foetus is de stabiele opstelling van de baby in de baarmoeder, waarin hij voor het licht geboren zal worden. Het wordt gekenmerkt door de verhouding van de as van de foetus tot de as van de baarmoeder. In dit geval is de as van de foetus een denkbeeldige lijn die loopt van de achterkant van de nek tot het staartbeen op de rug van het kind.

Wat betekent het - de positie van de foetus is onstabiel?

Op de instabiliteit van de foetushouding, kun je zeggen, als u na 30-32 weken van de zwangerschap de baby is het hoofd in de richting van de baarmoederhals, en zijn rug is niet duidelijk in de lengte en licht hellend.

Praten over de onstabiele positie van de foetus, bijvoorbeeld na 20 weken, heeft geen zin. Immers, in deze tijd van zwangerschap is het kind omringd door voldoende vrije ruimte zodat hij voortdurend de positie van zijn lichaam kan veranderen. Speciale mobiliteit is anders voor kinderen van wie de moeder polyhydramnio heeft en, als gevolg daarvan, overgroei van de baarmoeder.

De onstabiele positie van de foetus wordt in de regel bepaald tijdens de echografie. Vaak, aan het einde van een echoscopie uitgevoerd in het 2de trimester van de zwangerschap, geeft de arts de onstabiele positie van de foetus aan, wat bezorgdheid veroorzaakt voor toekomstige moeders over wat dit betekent. Een dergelijk fenomeen is geen pathologie op de gegeven data en het is niet nodig dit in de conclusie aan te geven.

Instabiele positie van de foetus - wat te doen?

Als deze toestand zwangerschapsweek 32, kan het gevaarlijk zijn omdat de baby in de "schuine" positie blijven of aangebracht in de baarmoeder, waardoor de noodzaak van keizersnede. In dergelijke situaties adviseren gynaecologen vrouwen om speciale oefeningen uit te voeren, zodat de onstabiele houding van de baby in de juiste is veranderd.

Het is het beste om oefeningen in buikligging te doen. Eerst moet je aan één kant 10 minuten liggen en dan voorzichtig omkeren aan de andere kant. Oefening moet 2-3 keer worden herhaald. Het is niet nodig om oefeningen uit te voeren in aanwezigheid van loslaten van de placenta, litteken op de baarmoeder, gedecompenseerde hartafwijkingen bij de foetus. Wanneer het kind de juiste positie inneemt, om zich te beschermen tegen het veranderen van zijn houding, wordt een vrouw aangeraden om een ​​verband te dragen.

De redenen voor het nemen van een dwarse bekken- of schuine stand door de baby zijn zeer divers. Meestal is het onmogelijk om precies vast te stellen welke factor de bezetting van de verkeerde positie heeft beïnvloed. Vergelijkbare obstetrische pathologie komt vaker voor bij vrouwen:

  • anatomische pathologieën van de baarmoeder hebben;
  • met een overmatige hoeveelheid vruchtwater;
  • onstabiele foetushouding

  • klinisch smalle bekken;
  • het bekken, smal in vergelijking met de grootte van de foetus;
  • lage placenta previa;
  • bij vrouwen die niet voor de eerste keer bevallen.

Indien verlaten de baby niet de "klassieke" positie in de baarmoeder te nemen, dan spreken we van een schuin of dwars foetale presentatie en de vrouw voorafgaand aan contracties uitgevoerd keizersnede, zoals barende zodanig previa het risico op verlies van delen van de foetus en de navelstreng van de uterus, voortijdige ontsteking water, en andere ernstige gevallen die kunnen leiden tot de dood van het kind en de moeder en kind.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1