lage hechting van de placenta

Het belangrijkste orgaan in het vrouwelijk lichaam tijdens de zwangerschap is de placenta. Het zorgt voor de vitale activiteit van de foetus, metaboliseert tussen moeder en baby, beschermt het tegen infecties, levert zuurstof. Ten slotte wordt de plaats van het kind (ook wel de placenta genoemd) tegen het einde van het eerste trimester gevormd.

Een goede hechting en functioneren van de placenta heeft rechtstreeks invloed op het normale verloop van de zwangerschap en de succesvolle oplossing ervan. Normaal gesproken moet de placenta aan de onderkant van de baarmoeder (de bovenste wand) worden bevestigd. Maar er zijn gevallen waarin het bevestigingspunt zich bevindt op minder dan 6 cm van de baarmoederhals, deze positie wordt lage hechting van de placenta genoemd.

Oorzaken van lage hechting van de placenta

Een lage hechting van de placenta kan als gevolg hiervan optreden:

  • vroege chirurgische ingrepen in de baarmoeder (miskramen, abortussen);
  • baarmoeder vleesbomen;
  • Keizersnede;
  • meervoudige zwangerschap;
  • roken;
  • studies uitgevoerd met penetratie in de baarmoederholte.

Toch is het niet nodig om in paniek te raken als bij de 20e zwangerschapsweek met behulp van echografie een lage hechting van de placenta werd vastgesteld. De plaats van een kind kan een migrerend orgaan worden genoemd. Met de toename van de zwangerschapsperiode kan het zijn locatie veranderen. En als je bijvoorbeeld 20 weken lang een lage hechting van de placenta hebt, is het na 22 weken misschien al normaal. In de meeste gevallen blijft slechts 5% van de vrouwen met een lage placenta gehechtheid gedurende maximaal 32 weken in deze positie. En waar dat een derde van die 5% tot 37 weken blijft.

En toch zou een lage hechting van de placenta in de 22e week van de zwangerschap de aanstaande moeder moeten aanmoedigen om bijzonder alert te zijn op haar gezondheid en de gezondheid van haar baby.

Lage placentatie heeft verschillende variaties:

  • Wanneer de placenta eenvoudig laag is, maar niet de baarmoederholte overlapt;
  • Wanneer de placenta laag is en de keel gedeeltelijk blokkeert - dit wordt onvolledige presentatie genoemd;
  • lage hechting van de placenta wat te doen

  • en in het geval van volledige overlap van de baarmoederkeel, hebben we een complete placenta previa.

Wat moet ik doen met een lage hechting van de placenta?

Behandeling van lage hechting van de placenta in dit stadium van de ontwikkeling van ons geneesmiddel bestaat niet. Een lage hechting van de placenta betekent dat je de zwangerschap beter moet volgen. Controleer de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de foetus. Als er pijn of spotting is, bel dan onmiddellijk een ambulance, omdat onthechting van de plaats van een kind mogelijk is. In geval van volledige presentatie is de mogelijkheid van een onafhankelijke aflevering van een vrouw uitgesloten. Het is op een unieke manier voorbereid voor een keizersnede. Omdat zo'n lage locatie van de placenta een vrouw kan bedreigen met niets anders dan een levensbedreigend bloedverlies.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 14 = 16