Mag ik een zogende moeder roken?Niet alle rokende meisjes zijn klaar om deze verslaving op te geven na de geboorte van de baby. Dat is de reden waarom ze vaak nadenken over de vraag of het mogelijk is om een ​​zogende moeder te roken.

Hoe kan nicotine een baby beïnvloeden?

Als de zogende moeder rookt, valt nicotine niet alleen door de moedermelk in de kruim, maar ook door de lucht die door de baby wordt ingeademd.
Laboratoriumstudies hebben aangetoond dat kinderen waarvan de moeders tijdens de borstvoeding rookten, meer kans hebben op ziekten als bronchitis, longontsteking en astma. Bovendien neemt het risico op oncologische ziekten toe.

Welk effect heeft nicotine op een zogende moeder?

Als een zogende moeder al geruime tijd rookt, kan dit niet anders dan de lactatie beïnvloeden. Dus nicotine leidt tot een afname van het volume geproduceerde melk en kan zelfs de afgifte ervan volledig remmen. In dit geval wordt de baby geïrriteerd, zeurderig, en wordt hij zwaarder.

De rokende vrouw heeft een sterke daling van de hoeveelheid prolactine die in het bloed circuleert, waardoor de duur van de lactatieperiode drastisch afneemt. Daarnaast bevat de melk van de moeder van de roker minder noodzakelijke baby, vitamine C.

Wat kan ik doen als ik niet kan stoppen met roken?

Stop met roken, als je de baby borstvoeding geeft, maar het is niet zo gemakkelijk om te doen. als de zogende moeder rooktDat is de reden waarom veel moeders geïnteresseerd zijn in hoe ze roken minder beïnvloed door een baby kunnen maken. Hiervoor moet je rekening houden met de volgende nuances:

  1. Roken is het beste nadat de baby al heeft gegeten. Het is bekend dat de halfwaardetijd van nicotine 1,5 uur is.
  2. Rook niet in dezelfde ruimte als het kruim. Om dit te doen, is het beter om naar het balkon of, indien mogelijk, naar de straat te gaan.

Het antwoord op de vraag of het mogelijk is om een ​​zogende moeder te roken is dus natuurlijk negatief.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

98 − = 92