kan je een kaki verzorgen

Rondom de vraag of het mogelijk is om dadelpruimmoeder te geven, zijn er veel mythes. Sommigen geloven dat deze bes gevaarlijk kan zijn voor moeder en baby. Anderen, gezien de nuttige eigenschappen van dadelpruimen, geloven dat het aanwezig moet zijn in het rantsoen van de verpleging. Om de kruimel niet te schaden, moet je echter alle kenmerken van de foetus bestuderen.

Persimmon - samenstelling en eigenschappen

Deze oranje vrucht wordt gekenmerkt door een zoetzure smaak. Het heeft een rijke chemische samenstelling:

 1. Glucose en fructose. De natuurlijke suikers zijn aanwezig in deze tropische vrucht en geven het niet alleen een zoete smaak, maar verzadigen het lichaam ook met energie die de jonge moeder zo nodig heeft. Bij een hoog glucosegehalte blijft de bes echter dieethoudend. De energiewaarde is 70 kcal. Een dadelpruim herstellen tijdens borstvoeding zal dat niet doen.
 2. Tannines en voedingsvezels. Vezel is erg belangrijk voor de volledige werking van het spijsverteringsstelsel. Het heeft een mild laxerend effect. Bij persimmon zijn er echter ook tannines: ze houden samen. Vanwege deze complexe samenstelling kan de werking van de foetus dramatisch anders zijn. Het resultaat hangt af van de individuele kenmerken van het organisme en de rijpheid van de bes.
 3. Vitaminecomplex. In 100 g van de vrucht bevat 66 mg van de vertegenwoordiger van groep C - dit is meer dan de helft van de dagelijkse behoefte. Dit element helpt de immuniteit te versterken. Bovendien is deze exotische bes rijk aan vitamine PP, die verantwoordelijk is voor de schoonheid en gezondheid van nagels en haar. Er is ook een vertegenwoordiger van groep A, die visie ondersteunt. Gezien een dergelijk veelzijdig vitaminecomplex is een persimmon met lactatie wenselijk.
 4. Minerale elementen. De exotische vrucht is rijk aan calcium. De concentratie bereikt 27 mg per 100 g dadelpruim. Dit mineraal is erg belangrijk voor botweefsel. Daarnaast zit er fruit en magnesium in, dat het cardiovasculaire systeem regelt. Een rijke bes en ijzer - een element dat de ontwikkeling van bloedarmoede voorkomt.

Extra eigenschappen van dadelpruimen:

 • bescherming van het spijsverteringskanaal van E. coli;
 • stabilisatie van de hersenen;
 • het zenuwstelsel kalmeren;
 • normalisatie van de schildklier;
 • eliminatie van overtollig vocht;
 • bescherming van het ademhalingssysteem enzovoort.

Is het mogelijk om te persen als u borstvoeding geeft?

Is het mogelijk om te persen als u borstvoeding geeft?

Het verbod op de aanwezigheid van deze bes in het rantsoen van een zogende moeder wordt vaak verklaard door het potentiële risico op verklevingen in de darm. Deze angst is een beetje overdreven. In de exotische vruchten zijn er grove vezels. Ze vegen als een penseel alle "vuilnis" uit de darm. Als een zogende vrouw echter een operatie aan het spijsverteringskanaal onderging, is eten voor haar onveilig. Na de operatie is de peristaltiek verbroken, zodat ruwe vezels in een brok verloren kunnen raken en vast kunnen komen te zitten in de darmen.

Sommigen betwijfelen of het mogelijk is om druk uit te oefenen met GW, omdat het constipatie bij de moeder en kruimels kan veroorzaken. Het samentrekkende effect in deze vrucht is echter niet hetzelfde: als de vrucht rijpt, verzwakt hij. Tannines in maximale hoeveelheid zijn niet volledig rijpe persimmon. Als de bes rijpt, bevat deze weinig tannines. Daarnaast heeft rijp fruit een laxerend effect.

Het dilemma, of het mogelijk is om te persen als de moeder borstvoeding geeft, kan ontstaan ​​vanwege de hoge allergeniciteit van de betreffende foetus. Deze bes is echter niet het enige product dat een baby zo'n reactie kan uitlokken. Verhoogde allergene eigenschappen zijn ook noten, honing, chocolade enzovoort. De reactie van kruimels op bessen is afhankelijk van hun erfelijkheid, immuunsysteem en andere factoren.

Is het mogelijk om een ​​persimmon te eten die een pasgeboren baby voedt?

Het dieet in de eerste maanden na de geboorte is erg streng. De introductie van een nieuw product in het menu van de moeder moet alleen worden gedaan na overeenstemming met de kinderarts. Bovendien moet een vrouw dergelijke aanbevelingen opvolgen:

 1. Om je te onthouden tot twee of drie maanden oud van de consumptie van deze heerlijke bessen. Persimmon bij borstvoeding Pasgeborenen in moeders menu mogen niet aanwezig zijn.
 2. Eet deze vrucht niet als de baby ziek is of gevaccineerd gaat worden.

Is het mogelijk om een ​​kaki te druppelen tijdens de borstvoeding?

Is het mogelijk om een ​​persimmon te drogen bij het geven van borstvoeding?

De gedehydrateerde vrucht is 5 keer hoger dan het caloriegehalte van vers fruit. Vitaminen, mineralen en andere waardevolle componenten worden echter in grote aantallen bewaard. Verbruikt door een jonge moeder, zou een gedroogde kaki met borstvoeding veel minder moeten zijn dan vers. Een portie gedroogd fruit in het menu van een zogende vrouw moet 4-5 keer minder zijn dan wanneer ze de vrucht zelf zou eten.

Hoe een persimmon kiezen?

Om zichzelf en de kruimels te beschermen, moet mama op verantwoorde wijze verantwoordelijkheid nemen voor wat voor bes hij koopt. Hier leest u hoe u een Persimmon correct kiest:

 1. Bleek kleur geeft aan dat de vrucht niet rijp is. Om zo'n bes te kopen of niet - het is aan de vrouw, maar of het mogelijk is om een ​​persimmon te eten voor een zogende moeder, als de vrucht niet rijp is, - beslist niet. Ze kan het fruit kopen en het een paar dagen warm houden. Dus hij zal sneller rippen.
 2. De aanwezigheid van vlekken en stippen is een teken van het begonnen proces van verval of het feit dat de bes bevroren is.

Verschillende dadelpruimen

De zoetheid en smaak van bessen hangt af van hun plaats van cultivatie en de mate van rijpheid. Pediatricians adviseren dat wanneer borstvoeding kaki gebruikt slechts een die wordt gekweekt in de Krim of in het zuiden van het land. De verwerking komt overeen met de huidige GOST's. Of het mogelijk is om de moeder te voeden met verschillende graden van een persimmon? In zijn dieet kunnen dergelijke bessen aanwezig zijn:

 • mandarijn;
 • Sharon;
 • een lieverd;
 • : Peach.

Hoe correct om dadelpruim te eten?

Om de baby niet te schaden, moet het fruit correct worden geconsumeerd. Om te bepalen hoe je persimmon op de juiste manier eet tijdens de borstvoeding, zullen deze regels helpen:

 1. Er is alleen een rijpe bes.
 2. Is het mogelijk om onbeperkt dadelpruim te consumeren voor moeder? Nee, de norm is maximaal 300 g per dag. Voor het eerst is de toegestane dosering 1/6 van het fruit.
 3. Eet niet op een lege maag.
 4. Volg de reactie van de baby.
Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 3