indomethacine tijdens de zwangerschap

Het is niet veilig om medicijnen te nemen zonder een arts voor te schrijven, omdat deze zich in een interessante positie bevindt, weet elke toekomstige moeder. Maar er zijn wanhopige situaties waarin artsen risico's moeten nemen en geneesmiddelen moeten voorschrijven waarvan de contra-indicatie zwangerschap is. Medicatie uit deze categorie Indomethacine is een niet-steroïde anti-inflammatoir geneesmiddel dat veel wordt gebruikt bij een aantal ziekten.

In welke gevallen Indomethacine wordt voorgeschreven tijdens de zwangerschap en of dit kan worden gedaan, laten we het uitzoeken.

Indicaties voor gebruik

Indomethacine heeft een vrij breed werkingsbereik: het wordt gebruikt in de oogheelkunde, gynaecologie, chirurgie, daarnaast is het medicijn effectief bij de behandeling van neuralgie en wordt het ook gebruikt als een verdovingsmiddel en antipyreticum. De lijst met ziekten waarbij indomethacine deel uitmaakt van de therapie is groot genoeg en de lijst met hypertensie van de baarmoeder verschijnt op deze lijst.

Geproduceerd geneesmiddel Indomethacine in verschillende vormen: tabletten, oplossing voor injectie, zalven, druppels, rectale zetpillen, die het vaakst worden gebruikt tijdens de zwangerschap.

Kaarsen met indomethacine tijdens de zwangerschap

De dreiging van zwangerschapsafbreking in verband met het niet passeren van de tonus van de baarmoeder, helaas, is een algemene diagnose bij aanstaande moeders. In dergelijke gevallen nemen artsen vaak de hulp in van kaarsen met Indomethacin. Het medicijn ontspant snel de spierspieren van de baarmoeder, verlicht pijn en spasmen. Maar ondanks de effectiviteit en snelle resultaten, vergeet niet dat het directe doel van de medicatie compleet anders is en in de gebruiksaanwijzing staat dat de kaarsen met Indomethacine gecontra-indiceerd zijn tijdens de zwangerschap.

In de regel, artsen toegeven het gebruik van kaarsen met Indomethacin tijdens de zwangerschap alleen in de vroege stadia, met een uitgesproken toon van de baarmoeder en een directe dreiging van een miskraam. In het tweede en derde trimester proberen te doen zonder dit medicijn, omdat het gebruik ervan beladen is met ernstige complicaties. In het bijzonder kan het nemen van indomethacine leiden tot de volgende foetale pathologieën:

  • bloeding in de hersenen;
  • hartafwijkingen die onverenigbaar zijn met het leven;
  • vroege sluiting van de arteriële ductus;
  • pulmonale hypertensie;
  • kaarsen met indomethacin tijdens de zwangerschap

  • schade aan de darm;
  • trombocytenaandoeningen.

Gezien het bovenstaande, om verantwoordelijkheid te nemen en Indomethacine te benoemen, kan alleen een arts die in staat is om de ratio adequaat te beoordelen: "voordeel" - "schade".

Indomethacine-tabletten tijdens de zwangerschap

Indomethacine in deze vorm wordt alleen in extreme gevallen voorgeschreven aan zwangere vrouwen voor de behandeling van acute aandoeningen en alleen in 1 en 2 trimesters. Aan het einde van de zwangerschap wordt het gebruik van het geneesmiddel als onmogelijk beschouwd.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 − 41 =