Impetigo bij kinderen - de oorzaken, symptomen en behandeling van alle soorten ziekten | actualidadypolitica.com

Impetigo bij kinderen – de oorzaken, symptomen en behandeling van alle soorten ziekten

Impetigo bij kinderen - de oorzaken, symptomen en behandeling van alle soorten ziekten

Lokale immuniteit van baby's is nog niet gevormd, dus ze zijn gevoeliger voor bacteriële huidinfecties. Impetigo is een veel voorkomende dermatologische pathologie in kindercollectieven (kleuterscholen, scholen) en kan een epidemie worden. Het is belangrijk om meteen met de behandeling van de ziekte te beginnen, omdat deze gevaarlijke complicaties veroorzaakt.

Redenen voor impetigo

De veroorzakers van de ziekte waar het om gaat zijn stafylokokken en streptokokken. Ze veroorzaken impetigo bij een kind alleen als er schade aan de epidermis is. Zelfs oppervlakkige krassen, kleine wonden en beten van bloedzuigende insecten kunnen leiden tot de penetratie van bacteriën in de huid en het begin van een acuut ontstekingsproces. De verdere verspreiding van impetigo bij kinderen vindt plaats als gevolg van de volgende aandoeningen:

 • de huiduitslag kammen;
 • direct contact met een besmet kind;
 • gebruik van gemeenschappelijke kleding, speelgoed, schalen en andere items.

Predisponerende factoren voor de verspreiding van infecties:

 • warme en vochtige lucht;
 • microtrauma op de huid;
 • Immunologische aandoeningen;
 • tekort aan vitamines in het lichaam;
 • niet-naleving van hygiënische en hygiënische regels;
 • dermatitis.

Impetigo bij kinderen - symptomen

Het klinische beeld van de beschreven pathologie komt overeen met de veroorzaker van de infectie en de vorm van de laesie van de huid. Het is belangrijk voor ouders om visueel alle soorten impetigo bij een kind te kennen, een foto van de huiduitslag voor elk type ziekte wordt hieronder weergegeven. Vroegtijdige detectie van tekenen van bacteriële ziekte en het vaststellen van de juiste diagnose zorgt voor een maximale effectiviteit van de behandeling en voorkomt ernstige complicaties.

Stafylokokken impetigo

Een synoniem voor deze vorm van infectie is folliculitis. Dit type acute impetigo bij kinderen wordt gekenmerkt door een ontsteking in de haarmond. Er zijn 2 vormen van folliculitis, met de juiste therapie, beide gaan gemakkelijk. Visueel is het eenvoudig om stafylokokken impetigo bij kinderen te bepalen - de onderstaande foto's komen overeen met de beschrijving van de soorten van deze ziekte:

 1. Surface. Op de huid verschijnen kleine (tot 2 mm) blaasjes met witte inhoud en een roze tepelhof rondom, de opperhuid ertussen verandert niet. Binnen 9-10 dagen blaren verminderen of openen met het verstrijken van de pus. In plaats daarvan worden gele korsten gevormd, die geleidelijk verdwijnen zonder een spoor na te laten.
 2. Deep. Uitslag ziet eruit als grote rode knobbeltjes met een diameter van 5 mm. Huid is ontstoken, rood en gezwollen. Na 5-8 dagen lossen de puistjes op of worden sterker. Na de oplossing en genezing van dergelijke huiduitslag, blijven vaak littekens achter.

Stafylokok impetigo-tijden
Stafylokokken impetigo twee
Stafylokokken impetigo drie
Stafylokokken impetigo vier

Streptokokken impetigo bij kinderen

Het gepresenteerde type pathologie ontwikkelt zich minder vaak dan stafylokokkeninfecties, ongeveer in 10% van de gevallen. Impetigo streptokokken is een multiforme ziekte waarvan de symptomen afhankelijk zijn van het gebied van huidbeschadiging door bacteriën. soort:

 1. Klassiek (bubbel). Op de oogleden, minder vaak op andere delen van het gezicht, worden kleine oppervlakte blaren met transparante, troebele of roze inhoud gevormd. Ze worden onafhankelijk geopend en bedekt met korstjes, die na 6-7 dagen vallen. Beschadigde gebieden hebben eerst een blauwachtig violette pigmentatie.
 2. Droge pyodermus of eenvoudig korstmos. De huid is bedekt met rode vlekken met uitgesproken afschilfering op het oppervlak. Dergelijke impetigo bij kinderen kan gepaard gaan met intense jeuk.
 3. Zayed. Vorm in de mondhoeken meerdere kleine belletjes met een stroperige inhoud. Ze barsten snel uit en maken plaats voor spleetachtige erosie. Bloedende wonden gedurende 2-3 uur zijn bedekt met een dichte korst, die soms barst wanneer de mond wordt geopend.
 4. Felon. Op okolonogtevom plaat op de plaats van schade aan de opperhuid (punctie, braam) verschijnt fliktena (abces). Na de opening opent een grote erosie met de afgifte van streptokokkeninhoud.

Streptokokken impetigo in kinderen tijden
Streptokokken impetigo bij kinderen twee
Streptokokken impetigo bij drie kinderen
Streptokokken impetigo bij kinderen vier

Vulgar impetigo bij kinderen

Als de veroorzakers van de ziekte zowel stafylokokken als streptokokken zijn, gaat er een gemengde infectie door. Vulgar impetigo ziet eruit als meerdere bubbels met pus op de huid van het gezicht. Minder vaak worden huiduitslag gevonden op de ledematen en romp. Als de dissectie en genezing zijn de ontstekingselementen bedekt met dichte en enorme korsten. Zonder adequate therapie verspreidt strepto-stafylococcus impetigo zich snel naar gezonde delen van de huid. Met uitgebreide schade worden nabijgelegen lymfeklieren ontstoken, worden ze gezwollen en krijgen ze pijn.

Vulgar impetigo in kinderen tijden
Vulgar impetigo bij kinderen twee
Vulgar impetigo bij drie kinderen
Vulgar impetigo bij kinderen vier

Ringvormige impetigo

Deze vorm van de ziekte in de geneeskunde wordt zircinarnoy genoemd. Het is een van de typen streptokokken impetigo bij een kind - de onderstaande afbeelding laat duidelijk zien dat de uitslag er hetzelfde uitziet. Ringvormige infectie wordt gekenmerkt door de fusie van etterende blaasjes en de vorming van grote blaren. De loop van cirrharial impetigo is vergelijkbaar. Na het openen van de puistjes en het verwijderen van hun inhoud, wordt de huid bedekt met geel-grijze korsten, die snel opdrogen en eraf vallen.

Ringvormige impetigo
Ring impetigo twee
Ringvormige impetigo drie
Ringvormige impetigo vier

Bulleuze impetigo bij kinderen

Een ander type streptokokken dermatologische infectie. Acute bulleuze impetigo zijn grote (vanaf 2 cm diameter) bolvormige blaren met troebel exsudaat. In de loop van de ontwikkeling van de pathologie kan de lichaamstemperatuur van het kind toenemen, de lymfeklieren worden ontstoken, zwakte en hoofdpijn worden gevoeld. Vaak gediagnosticeerd impetigo bij jonge kinderen op de achtergrond van dermatosen of neurodermitis. Na het openen van de blaren, wordt de huid bedekt met een dikke korst die op zichzelf verdwijnt gedurende 1-2 weken.

Bulleuze impetigo in kindertijden
Bulleuze impetigo bij kinderen twee
Bulleuze impetigo bij kinderen drie
Bulleuze impetigo bij kinderen vier

Mouw impetigo bij kinderen

Een van de varianten van de aandoening zijn toevallen. Gladde impetigo wordt veroorzaakt door streptokokken, vaak beïnvloedt de infectie verder de plooien van de oogleden, oren en vleugels van de neus. In deze zones worden purulente blaasjes gevormd, na de opening waarvan erosies worden geopend. Zulke zweren genezen langzaam onder de vormende droge korst. Soms duurt de spleet impetigo bij kinderen lang - het is belangrijk om de behandeling onmiddellijk te starten, anders ontstaat permanente zelfinfectie. Hierdoor verspreidt de infectie zich naar nabijgelegen slijmvliezen - in de neusgaten, de mond, de conjunctiva van de ogen.

Spleet impetigo in kindertijden
Spleet impetigo bij kinderen twee
Spleet impetigo bij drie kinderen
Mouw impetigo bij kinderen vier

Hoe impetigo bij kinderen te behandelen?

In de meeste situaties verloopt de pathologie gemakkelijk en wordt de therapie poliklinisch uitgevoerd. Een juiste behandeling van impetigo omvat algemene activiteiten:

 • beperkend contact van beschadigde huid met water;
 • hypoallergeen dieet;
 • verrijking van het dieet met vitamines en mineralen;
 • strikte naleving van hygiënische en hygiënische normen;
 • quarantaine.

Impetigo bij kinderen - behandeling, medicijnen

Medicamenteuze therapie volgens de norm houdt alleen het gebruik van lokale geneesmiddelen in. Stafylokokken of streptokokken impetigo bij kinderen - behandeling:

 1. Antiseptische behandeling van verse huiduitslag. Puisten 2-3 keer per dag worden afgeveegd met kamfer of salicylzuur.
 2. Antimicrobiële therapie. Na desinfectie wordt de antibacteriële zalf - erytromycine, Kolbiocin, tetracycline, heliomycine en andere - 3-4 keer per dag op de aangetaste huid aangebracht.
 3. Preventieve behandeling. Wanneer de blaasjes worden geopend, is het noodzakelijk om de verspreiding van de infectie te voorkomen. Om dit te doen, worden de gevormde wonden en erosies onmiddellijk behandeld met antiseptica, bijvoorbeeld jodium, furaciline, briljante groene en soortgelijke oplossingen.

Systemische geneesmiddelen worden verbonden als de gegeneraliseerde impetigo snel vordert en zich verspreidt, de behandeling met antibiotica wordt uitsluitend uitgevoerd volgens het recept van de arts en onder zijn supervisie. Gebruikte medicijnen:

 • oxacillin;
 • cefalexine;
 • erythromycine;
 • cefadroxil;
 • Sumamed en anderen.

Behandeling van impetigo met folk remedies

Zonder lokale antibioticatherapie kunt u geen alternatieve recepten gebruiken. Een dergelijke behandeling van impetigo bij kinderen is niet effectief, het is alleen toegestaan ​​in combinatie met conservatieve methoden. Anders verspreidt de infectie zich naar gezonde weefsels en vooruitgang. Wanneer impetigo bij kinderen bestaat, bestaat de behandeling thuis uit het gebruik van natuurlijke gevitamineerde dranken (vruchtendranken, compotes, bouillon van dogrose en gedroogd fruit), huidbehandeling met antiseptische kruideninfusies of appelciderazijn.

Lokale remedie voor impetigo

ingrediënten:

 • Goudsbloem goudsbloem - 1 eetl. lepel;
 • kamille bloemen - 2 el. lepels;
 • eikenschors - 2 theelepels;
 • water - 600-700 ml.

Voorbereiding, toepassing

 1. Meng de droge geraspte kruiden.
 2. Giet ze met water, kook gedurende 10 minuten in geëmailleerde gerechten.
 3. Sta 1 uur onder het deksel.
 4. Het is goed om het medicijn te belasten.
 5. Veeg de aangedane huid schoon met impetigo, met een wattenstaafje geïmpregneerd met de resulterende oplossing.
 6. Herhaal de procedure 3-6 keer per dag.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 5 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Impetigo bij kinderen – de oorzaken, symptomen en behandeling van alle soorten ziekten

Impetigo bij kinderen - de oorzaken, symptomen en behandeling van alle soorten ziekten

Lokale immuniteit van baby's is nog niet gevormd, dus ze zijn gevoeliger voor bacteriële huidinfecties. Impetigo is een veel voorkomende dermatologische pathologie in kindercollectieven (kleuterscholen, scholen) en kan een epidemie worden. Het is belangrijk om meteen met de behandeling van de ziekte te beginnen, omdat deze gevaarlijke complicaties veroorzaakt.

Redenen voor impetigo

De veroorzakers van de ziekte waar het om gaat zijn stafylokokken en streptokokken. Ze veroorzaken impetigo bij een kind alleen als er schade aan de epidermis is. Zelfs oppervlakkige krassen, kleine wonden en beten van bloedzuigende insecten kunnen leiden tot de penetratie van bacteriën in de huid en het begin van een acuut ontstekingsproces. De verdere verspreiding van impetigo bij kinderen vindt plaats als gevolg van de volgende aandoeningen:

 • de huiduitslag kammen;
 • direct contact met een besmet kind;
 • gebruik van gemeenschappelijke kleding, speelgoed, schalen en andere items.

Predisponerende factoren voor de verspreiding van infecties:

 • warme en vochtige lucht;
 • microtrauma op de huid;
 • Immunologische aandoeningen;
 • tekort aan vitamines in het lichaam;
 • niet-naleving van hygiënische en hygiënische regels;
 • dermatitis.

Impetigo bij kinderen - symptomen

Het klinische beeld van de beschreven pathologie komt overeen met de veroorzaker van de infectie en de vorm van de laesie van de huid. Het is belangrijk voor ouders om visueel alle soorten impetigo bij een kind te kennen, een foto van de huiduitslag voor elk type ziekte wordt hieronder weergegeven. Vroegtijdige detectie van tekenen van bacteriële ziekte en het vaststellen van de juiste diagnose zorgt voor een maximale effectiviteit van de behandeling en voorkomt ernstige complicaties.

Stafylokokken impetigo

Een synoniem voor deze vorm van infectie is folliculitis. Dit type acute impetigo bij kinderen wordt gekenmerkt door een ontsteking in de haarmond. Er zijn 2 vormen van folliculitis, met de juiste therapie, beide gaan gemakkelijk. Visueel is het eenvoudig om stafylokokken impetigo bij kinderen te bepalen - de onderstaande foto's komen overeen met de beschrijving van de soorten van deze ziekte:

 1. Surface. Op de huid verschijnen kleine (tot 2 mm) blaasjes met witte inhoud en een roze tepelhof rondom, de opperhuid ertussen verandert niet. Binnen 9-10 dagen blaren verminderen of openen met het verstrijken van de pus. In plaats daarvan worden gele korsten gevormd, die geleidelijk verdwijnen zonder een spoor na te laten.
 2. Deep. Uitslag ziet eruit als grote rode knobbeltjes met een diameter van 5 mm. Huid is ontstoken, rood en gezwollen. Na 5-8 dagen lossen de puistjes op of worden sterker. Na de oplossing en genezing van dergelijke huiduitslag, blijven vaak littekens achter.

Stafylokok impetigo-tijden
Stafylokokken impetigo twee
Stafylokokken impetigo drie
Stafylokokken impetigo vier

Streptokokken impetigo bij kinderen

Het gepresenteerde type pathologie ontwikkelt zich minder vaak dan stafylokokkeninfecties, ongeveer in 10% van de gevallen. Impetigo streptokokken is een multiforme ziekte waarvan de symptomen afhankelijk zijn van het gebied van huidbeschadiging door bacteriën. soort:

 1. Klassiek (bubbel). Op de oogleden, minder vaak op andere delen van het gezicht, worden kleine oppervlakte blaren met transparante, troebele of roze inhoud gevormd. Ze worden onafhankelijk geopend en bedekt met korstjes, die na 6-7 dagen vallen. Beschadigde gebieden hebben eerst een blauwachtig violette pigmentatie.
 2. Droge pyodermus of eenvoudig korstmos. De huid is bedekt met rode vlekken met uitgesproken afschilfering op het oppervlak. Dergelijke impetigo bij kinderen kan gepaard gaan met intense jeuk.
 3. Zayed. Vorm in de mondhoeken meerdere kleine belletjes met een stroperige inhoud. Ze barsten snel uit en maken plaats voor spleetachtige erosie. Bloedende wonden gedurende 2-3 uur zijn bedekt met een dichte korst, die soms barst wanneer de mond wordt geopend.
 4. Felon. Op okolonogtevom plaat op de plaats van schade aan de opperhuid (punctie, braam) verschijnt fliktena (abces). Na de opening opent een grote erosie met de afgifte van streptokokkeninhoud.

Streptokokken impetigo in kinderen tijden
Streptokokken impetigo bij kinderen twee
Streptokokken impetigo bij drie kinderen
Streptokokken impetigo bij kinderen vier

Vulgar impetigo bij kinderen

Als de veroorzakers van de ziekte zowel stafylokokken als streptokokken zijn, gaat er een gemengde infectie door. Vulgar impetigo ziet eruit als meerdere bubbels met pus op de huid van het gezicht. Minder vaak worden huiduitslag gevonden op de ledematen en romp. Als de dissectie en genezing zijn de ontstekingselementen bedekt met dichte en enorme korsten. Zonder adequate therapie verspreidt strepto-stafylococcus impetigo zich snel naar gezonde delen van de huid. Met uitgebreide schade worden nabijgelegen lymfeklieren ontstoken, worden ze gezwollen en krijgen ze pijn.

Vulgar impetigo in kinderen tijden
Vulgar impetigo bij kinderen twee
Vulgar impetigo bij drie kinderen
Vulgar impetigo bij kinderen vier

Ringvormige impetigo

Deze vorm van de ziekte in de geneeskunde wordt zircinarnoy genoemd. Het is een van de typen streptokokken impetigo bij een kind - de onderstaande afbeelding laat duidelijk zien dat de uitslag er hetzelfde uitziet. Ringvormige infectie wordt gekenmerkt door de fusie van etterende blaasjes en de vorming van grote blaren. De loop van cirrharial impetigo is vergelijkbaar. Na het openen van de puistjes en het verwijderen van hun inhoud, wordt de huid bedekt met geel-grijze korsten, die snel opdrogen en eraf vallen.

Ringvormige impetigo
Ring impetigo twee
Ringvormige impetigo drie
Ringvormige impetigo vier

Bulleuze impetigo bij kinderen

Een ander type streptokokken dermatologische infectie. Acute bulleuze impetigo zijn grote (vanaf 2 cm diameter) bolvormige blaren met troebel exsudaat. In de loop van de ontwikkeling van de pathologie kan de lichaamstemperatuur van het kind toenemen, de lymfeklieren worden ontstoken, zwakte en hoofdpijn worden gevoeld. Vaak gediagnosticeerd impetigo bij jonge kinderen op de achtergrond van dermatosen of neurodermitis. Na het openen van de blaren, wordt de huid bedekt met een dikke korst die op zichzelf verdwijnt gedurende 1-2 weken.

Bulleuze impetigo in kindertijden
Bulleuze impetigo bij kinderen twee
Bulleuze impetigo bij kinderen drie
Bulleuze impetigo bij kinderen vier

Mouw impetigo bij kinderen

Een van de varianten van de aandoening zijn toevallen. Gladde impetigo wordt veroorzaakt door streptokokken, vaak beïnvloedt de infectie verder de plooien van de oogleden, oren en vleugels van de neus. In deze zones worden purulente blaasjes gevormd, na de opening waarvan erosies worden geopend. Zulke zweren genezen langzaam onder de vormende droge korst. Soms duurt de spleet impetigo bij kinderen lang - het is belangrijk om de behandeling onmiddellijk te starten, anders ontstaat permanente zelfinfectie. Hierdoor verspreidt de infectie zich naar nabijgelegen slijmvliezen - in de neusgaten, de mond, de conjunctiva van de ogen.

Spleet impetigo in kindertijden
Spleet impetigo bij kinderen twee
Spleet impetigo bij drie kinderen
Mouw impetigo bij kinderen vier

Hoe impetigo bij kinderen te behandelen?

In de meeste situaties verloopt de pathologie gemakkelijk en wordt de therapie poliklinisch uitgevoerd. Een juiste behandeling van impetigo omvat algemene activiteiten:

 • beperkend contact van beschadigde huid met water;
 • hypoallergeen dieet;
 • verrijking van het dieet met vitamines en mineralen;
 • strikte naleving van hygiënische en hygiënische normen;
 • quarantaine.

Impetigo bij kinderen - behandeling, medicijnen

Medicamenteuze therapie volgens de norm houdt alleen het gebruik van lokale geneesmiddelen in. Stafylokokken of streptokokken impetigo bij kinderen - behandeling:

 1. Antiseptische behandeling van verse huiduitslag. Puisten 2-3 keer per dag worden afgeveegd met kamfer of salicylzuur.
 2. Antimicrobiële therapie. Na desinfectie wordt de antibacteriële zalf - erytromycine, Kolbiocin, tetracycline, heliomycine en andere - 3-4 keer per dag op de aangetaste huid aangebracht.
 3. Preventieve behandeling. Wanneer de blaasjes worden geopend, is het noodzakelijk om de verspreiding van de infectie te voorkomen. Om dit te doen, worden de gevormde wonden en erosies onmiddellijk behandeld met antiseptica, bijvoorbeeld jodium, furaciline, briljante groene en soortgelijke oplossingen.

Systemische geneesmiddelen worden verbonden als de gegeneraliseerde impetigo snel vordert en zich verspreidt, de behandeling met antibiotica wordt uitsluitend uitgevoerd volgens het recept van de arts en onder zijn supervisie. Gebruikte medicijnen:

 • oxacillin;
 • cefalexine;
 • erythromycine;
 • cefadroxil;
 • Sumamed en anderen.

Behandeling van impetigo met folk remedies

Zonder lokale antibioticatherapie kunt u geen alternatieve recepten gebruiken. Een dergelijke behandeling van impetigo bij kinderen is niet effectief, het is alleen toegestaan ​​in combinatie met conservatieve methoden. Anders verspreidt de infectie zich naar gezonde weefsels en vooruitgang. Wanneer impetigo bij kinderen bestaat, bestaat de behandeling thuis uit het gebruik van natuurlijke gevitamineerde dranken (vruchtendranken, compotes, bouillon van dogrose en gedroogd fruit), huidbehandeling met antiseptische kruideninfusies of appelciderazijn.

Lokale remedie voor impetigo

ingrediënten:

 • Goudsbloem goudsbloem - 1 eetl. lepel;
 • kamille bloemen - 2 el. lepels;
 • eikenschors - 2 theelepels;
 • water - 600-700 ml.

Voorbereiding, toepassing

 1. Meng de droge geraspte kruiden.
 2. Giet ze met water, kook gedurende 10 minuten in geëmailleerde gerechten.
 3. Sta 1 uur onder het deksel.
 4. Het is goed om het medicijn te belasten.
 5. Veeg de aangedane huid schoon met impetigo, met een wattenstaafje geïmpregneerd met de resulterende oplossing.
 6. Herhaal de procedure 3-6 keer per dag.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 59 = 61

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: