Hysterisch kind 2 jaar - wat te doen? | actualidadypolitica.com

Hysterisch kind 2 jaar – wat te doen?

Hysterisch kind 2 jaar oud wat te doenEen lief en gehoorzaam kind, vrolijk met zijn ouders in de pen wandelen - een mooie foto, wat niet altijd mogelijk is om te zien in het leven. Veel moeders maken zich zorgen over de vraag wat te doen als een kind in 2 jaar regelmatig een hysterische toestand heeft. Dergelijke situaties putten immers zowel volwassenen als kinderen uit, en als ze op een drukke plek gebeuren, dan wil je van schaamte onder de grond vallen.

Oorzaken van hysterie bij kinderen van 2 jaar oud

Voordat je begint te vechten met hysterie in een kind in 2 jaar, moet je begrijpen waarom ze ontstaan. Het is immers altijd beter om hen te waarschuwen dan om te gaan met de gevolgen van nerveuze schokken, vooral wanneer een kind van deze leeftijd.

Hysterische vlagen beginnen niet eerder dan anderhalf jaar te verschijnen, wanneer het kind zich al duidelijk bewust is van zichzelf, gescheiden van zijn moeder. De belangrijkste reden voor frequente hysterie bij een kind van 2 jaar is de imperfectie van de psyche, die stabieler zal worden in de buurt van het schooltijdperk. Omdat ouders tot op zekere hoogte geconfronteerd zullen worden met de manifestatie van zulke onaangename momenten. Hier is een lijst met redenen die in de meeste gevallen tot hysterie leiden:

  • de baby is moe of oververmoeid;
  • het kind wil in elk geval de aandacht vestigen op de ouders die betrokken zijn bij hun eigen zaken;
  • Op deze manier bepaalt het de grenzen van wat is toegestaan;
  • kan niet zeggen over zijn verlangens en voelt zich niet begrepen door volwassenen.

Dichter bij twee jaar begint het kind te begrijpen dat huilen en schaatsen op de vloer een bepaald voordeel kan brengen, vooral wanneer de ouders instemmen met de eisen van de manipulator.

Daarnaast worden ouders geconfronteerd met nachtelijke hysterie bij een kind van 2 jaar. Ze worden geassocieerd met een verandering in de snelle en langzame fase van slaap, met overexcitatie gedurende de dag, evenals met de kwetsbaarheid van het zenuwstelsel. Deze fase hoeft alleen maar te worden ervaren, en op dit moment om zo veel mogelijk tijd met de baby door te brengen.

Hoe reageer je op kinderhysterie in 2 jaar?

Afhankelijk van de oorzaak van hysterie en een bepaalde situatie, moet er een adequate reactie van volwassenen op zijn. Voordat we proberen om te gaan met de hysterie van een kind van 2 jaar, is het noodzakelijk om te begrijpen of ze worden veroorzaakt door het verlangen om zichzelf te krijgen, of gewoon een slechte gezondheidstoestand.

Straf, in de regel, in een dergelijke situatie zal niet helpen, hoewel het niet verergert, omdat de verwilderde kinderen niet veel begrijpen van wat er gebeurt. Thuis is het het beste om te proberen de baby te kalmeren door hem te knuffelen, hem in zijn armen te nemen en vervolgens, als hij kalmeert, zijn gedrag te demonteren.

Als het incident zich zou voordoen op een drukke plek, zou je moeten proberen de aandacht van het kind op iets af te leiden - een vliegende vogel, vallende bladeren in plassen, enz. Als er niets uitkomt, moet je het kind bij de hand naar huis begeleiden, terwijl je rustig blijft, of probeer je je terug te trekken in het dichtstbijzijnde park, weg van de veroordelende uitzichten. In de regel duren dergelijke uitbraken niet lang en zal het kind snel kalmeren.

Het is onwaarschijnlijk dat dergelijke situaties volledig worden voorkomen, maar het is goed mogelijk om hun aantal en intensiteit te verminderen. Psychologen raden aan geen aandacht te schenken aan het geschreeuw en de eisen van een kleine afperser, maar gewoon om in een andere kamer te vertrekken en de acteur achter te laten zonder toeschouwers. Dus hij realiseert zich al snel dat dergelijke pogingen niets zullen bereiken en proberen een dialoog te voeren.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

6 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: