hoog progesteron tijdens de zwangerschap

De productie van progesteron tijdens de zwangerschap is een zeer belangrijk proces, omdat zonder het voldoende aantal het onmogelijk is om het ei te bevruchten en te fixeren. Elke afwijking van de norm maakt zwangere vrouwen en hun artsen zorgen. Aangezien een hoog progesteron tijdens de zwangerschap kan melden dat de ontwikkeling van de placenta niet goed verloopt, of er is een cyste in het gele lichaam. Dergelijke verschijnselen zijn erg gevaarlijk voor de foetus.

Tarieven van progesteron

Verhoogd progesteron tijdens de zwangerschap wordt gediagnosticeerd wanneer het het volgende overschrijdt:

  • voor het І-de trimester 8,9 - 468,4 nmol / l;
  • voor het tweede trimester 71,5 - 303,1 nmol / l;
  • voor het derde trimester 88,7 - 771,5 nmol / l.

De oorzaken van verhoogd progesteron tijdens de zwangerschap

Een hoog niveau van progesteron tijdens de zwangerschap kan niet alleen worden waargenomen als zich een gele lichaamcyste of een ontwikkelingsprobleem met placenta heeft voorgedaan. Er zijn een aantal andere, zeer belangrijke, redenen om het niveau van het hormoon te verhogen. Het kan een nierfalen zijn of een afwijking in de bijnieren waardoor ze een grote hoeveelheid van een hormoon produceren.

Vaak is het verhoogde niveau van progesteron tijdens de zwangerschap het gevolg van het gebruik van medicijnen. In dit geval moet de behandelende arts ze annuleren of de dosering verlagen.

Symptomen en gevolgen van toegenomen progesteron tijdens de zwangerschap

De gevolgen van een sterke overmaat aan de norm van dit hormoon kunnen betreurenswaardig zijn. Namelijk, het is de beëindiging van de zwangerschap en de dood van de foetus.

Als er tijdens de zwangerschap sprake is van een verhoogd progesteron, treden de volgende symptomen op:

  • vermoeidheid;
  • depressie;
  • duizeligheid;
  • verminderd gezichtsvermogen.

Als er een vermoeden bestaat van verhoogd progesteron, kun je zelf geen medicijnen voorschrijven. U moet zich wenden tot de district gynaecoloog en zijn advies duidelijk volgen.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − = 67